XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Slavljenička pesma Novosađana na "Čika Dači"

20.05.2018 kgsport.info

Fudbaleri Radničkog 1923 poraženi su danas na „Čika Dači“ od novosadskog Proletera rezultatom 1:3 (0:1) u utakmici 28. kola Prve lige Srbije. Prvoligaš sa Slane bare je pobedom u Kragujevcu zadržao prvo mesto na tabeli ispred Dinama iz Vranja i dva kola pre kraja takmičenja matematički obezbedio plasman u Super ligu Srbije.

Ruku na srce, Novosađanima su bodovi bili neophodniji nego Kragujevčanima, koji su nakon jučerašnjeg poraza Radničkog iz Pirota u „Zemunelu“ definitivno osigurali status prvoligaša. To se videlo i po samom pristupu utakmici, budući da su gosti od prvog minuta nastojali da što pre obezbede dovoljnu rezultatsku prednost koja bi im omogućila osvajanje važnih bodova, dok su fudbaleri Radničkog delovali prilično inferiorno, naročito u uvodnim minutima igre.


Terensku incijativu sa početka meča Novosađani su krunisali u 18. minutu. Desni bek Radenović najpre je prevario Dragačevića, a zatim uputio idealan centaršut na drugu stativu ka Čoviću, kome nije bilo teško da loptu glavom sprovede u mrežu za zasluženo vođstvo gostiju.

Domaćin je prvi put pripretio u 21. minutu, kada je Vićentijević uputio oštar centaršut sa leve strane, a kapiten Varjačić u punom trku šutirao u spoljni deo mreže.

Pet minuta kasnije gosti su brzo izveli jedan prekid, lopta je došla do usamljenog Ilića, koji sa desetak metara udaljenosti prebacuje gol.

Fudbaleri Proletera duplirali su vođstvo početkom drugog poluvremena. Raspoloženi Čolović je posle sjajne solo akcije u 47. minutu poslao loptu u suprotan ugao i svom timu obezbedio značajnu rezultatsku zalihu.

Međutim, Kragujevčani uspevaju da se vrate u igru u 55. minutu, kada je nakon centaršuta Markovića sa desne strane Nenad Đurđević uspeo da zatrese mrežu gostiju i unese neizvesnost u pogledu konačnog ishoda.


Naravno, bio je ovo signal za Novosađane da krenu još odlučnije ka golu domaćina, pa je tako u 59. minutu udarcem sa distance zapretio Novaković nakon povratne lopte Čolovića, koji se dva minuta kasnije i sam našao u povoljnoj prilici da postigne svoj drugi gol na utakmici, ali je golman Radničkog Lazar Raičević dobro intervenisao.

Možda ključni detalj današnjeg susreta na „Čika Dači“ dogodio se u 70. minutu, kada su Šumadinci propustili kolosalnu priliku da dođu do izjednačenja. Bojan Miljuš je idealnom loptom kroz sredinu uposlio rezervistu Jovana Lukića, koji je umakao defanzivcima Proletera i izašao sam isped gostujućeg čuvara mreže Tošeskog; svi su već videli loptu u mreži, ali je ona na opšte zaprepašćenje simpatizera domaćeg tima završila pored leve stative.


Kazna za ovaj veliki promašaj stigla je samo četiri minuta kasnije. Čolović je izveo skraćeni korner sa desne strane, Strahinja Krstevski zahvatio loptu glavom, a ona je na svom putu ka golu zakačila nekog od defanzivaca kragujevačkog tima i odsela u mreži.

U 79. minutu Čolović se još jednom našao „oči u oči“ sa čuvarom mreže Radničkog Lazarom Raičevićem, koji je još jednom izašao kao pobednik. Poslednju situaciju vrednu pažnje zabeležili smo u 84. minutu, kada je nakon centaršuta Čolovića rezervista Artemčuk tukao glavom preko gola.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka, fudbaleri Proletera su zajedno sa članovima uprave zdušno proslavili istorijski uspeh – plasman u Super ligu Srbije.

RADNIČKI 1923 – PROLETER  1:3 (0:1)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 600
Sudija: Dejan Santrač (Pavliš)
Pomoćnici: Miljan Mišić, Ivan Mikalački (obojica iz Zrenjanina)
Strelci: Đurđević u 55. minutu za Radnički 1923, a Čović u 18, Čolović u 47. i Krstevski u 74. minutu za Proleter.
Žuti kartoni: Miljuš, Marković (Radnički 1923), Nikolić, Mihailović (Proleter)

RADNIČKI 1923: Raičević, Marković, Dragačević, M. Ilić, Petrović, Vidović, Aleksijević, Miljuš (od 72. Maksimović), Vićentijević (od 63. Lukić), Varjačić, Đurđević (od 78. O. Ilić).

PROLETER: Tošeski, Radenović, Ćuković, Ilić, Nikolić, Plavišić, Čović (od 56. Peralović), Lukić, Krstevski (od 80. Artemčuk), Novaković (od 72. Mihailović), Čolović.

Do kraja sezone u Prvoj ligi Srbije fudbalere Radničkog 1923 očekuju još dve utakmice. Narednog vikenda izabranici trenera Slaviše Kovačevića gostuju Bežaniji, dok će u poslednjem, 30. kolu, ugostiti Dinamo iz Vranja.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički 1923 Proleter