XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Šumadinac ubedljivo savladao Heroja

22.05.2018 Bojan Koturović

U utakmica 24. kola Prve beogradske lige, grupa A koja je odigrana proteklog vikenda sastali su se domaćin Šumadinac iz Bečmena i gostujuća ekipa iz Jajinca,Heroj Polet.

Ekipa Šumadinac posle dobre vezane serije od pet kola bez poraza,u spela je da izađe iz zone ispadanja,dok je Heroj Polet sa ovim porazom ostao na poslednjoj poziciji.

Do prve ozbiljnije šanse čekalo se 10 minuta. Mraović (Šuamdinac) je posle greške odbrane gostiju dodao Markoviću (Šumadinac) koji sa nekih osam metara slabo šutnuo, lopta je završila pored desne stative golmana Radulovića (Heroj Polet). Drugu veću šansu za domaćina imao je Rama u 19. minutu koji je posle asistencije Markovića, šutirao sa 16 metara, lopta je otišla pored leve stative gola gostiju. Odličnu šansu imao je i Tadić (Šumadinac) u 20. minutu, kada je posle dodavanja Rame loptu šutnuo u okvir gola,ali golman Heroj Poleta odlično intervenisao. Mraović (Šumadinac) je imao odličnu šansu u 23. minutu posle šuta sa deset metara,lopta je otišla pored leve stative. Gosti su imali prvu ozbiljniju šansu u 26. minutu. Slobodan udarac sa leve strane, sa nekih 20. metara, Stamenković (Heroj Polet) je uputio centar šut u šesnaesterac domaćina, međutim lopta je išla u okvir gola, ali je Milojević (Šumadinac) dobro intervenisao i poslao loptu u korner .Do kraja prvog poluvremena šansu je imao Jovanović (Šumadinac), koji je posle centaršuta Rame, loptu glavom poslao pored gola.

Drugo poluvreme Šumadinac je krenuo dosta ofanzivnije. Igrao se 53. minut Jevtić (Šumadinac) je oduzeo loptu od protivnika negde na sredini terena. Posle kratkog nošenja lopte, dodaje Mraoviću,koji prosleđuje loptu u šesnaesterac protivnika Tadiću koji je u dva poteza savladao golmana Heroj Poleta. U 57. minutu slobodan udarac sa desne strane izveo je Jezdimirović (Šumadina), loptu je poslao po sredini gola, golman Radulović (Heroj Polet) je dobro intervenisao i sačuvao svoj gol. Posle lepe akcije Markovića, Tadića i Jovanovića (Šumadinac) u 66. minutu, Jovanović je loptu sa pet metara poslao loptu u gol. Domaćin je poveo sa 2:0. Ubrzo posle tog gola, tačnije u 69. minutu opet u režiji Markovića i Tadića (Šumadinac),Tadić solo prodorom stavlja tačku na ovu utakmicu. Šumadinac je poveo sa 3:0. Imao je Šumadinac još jednu dobru šansu za gol u 86. minutu, kada je Alimović (Šumadinac) sa deset metara posle dribinga šutnuo u gol, a Radulović dobro intervenisao.

Šumadinac (Bečmen) - Heroj Polet (Jajinci) 3:0

Igralište u Bečmenu.Gledalaca: 50,Glavni sudija: Đorđević Ratko (Beograd) 7,Pomoćne sudije: Rašković Marijana,Radulović Darko (Beograd).Strelci:Tadić Slobodan u 53 i 69 minutu,Jovanović Vladimir (Šumadinac) u 63. minutu.Žuti kartoni: Mraović Marko,Tadić Slobodan,Krnjaić Jovan (Šumadinac),Ristović Aleksandar,Jajić Nemanja,Filipović Dragan (Heroj Polet).Igrač utakmice:Tadić Slobodan (Šumadinac).

Šumadinac: Milojević 7,Nikolić 7,Stevanović 6,5,Jevtić 7,Krnjaić 6,5,Marković 7,Mraović 7,(Živković - ),Jovanović 6,5 (Alimović - ),Tadić 7,5,Jezdimirović 7,Rama 7 (Spasić - )

Heroj Polet: Radulović 6,5,jovanović 6,Okmažić 5,5,Jajić 6,Ivanović 5,5,Stamenković 6,Filipović 5,5 (Dragičević - ),Lončarević 6,5,Ristović 6 (Vujović 5,5),Blagojević 6 (Miljković - ),Siljanovski 6,5

Niže lige Niže lige Prva Beogradska liga - grupa "A" Šumadinac Heroj Polet
Nema rezultata