XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Četvrta pobeda fudbalera Spartak Ždrepčeve krvi u nizu

31.03.2019 FK Spartak

Fudbaleri Spartaka ostvarili su četvrtu pobedu nizu, u 28. kolu savladali su ekipu Mladosti golom  Glavčića u 27. minutu i tako im se revanširali za eliminaciju iz Kupa Srbije. Utakmica je počela sa malom svečanosti. Dugogodišnji kapiten Spartaka, Vladimir Torbica uručio je zahvalnicu najstarijem veteranu FK Spartak, Milošu Glončaku koji je pozdravio sve prvotimce na terenu.  

Subotičani su bolje otvorili utakmicu, Tufegdžić je pokušao u 5. minutu ali golman Rosić je zaustavio njegov šut. Par minuta kasnije Marčić šutira preko gola. Mladost je odgovorila preko Bojovića, ali bio je to lak plen za odličnog golmana Ostojića. Spartak je imao terensku inicijativu što im se isplatilo u 27. minutu kada su došli do vodstva.

Tufegdžić je pobegao po desnoj strani, sa korner linije loptu je ubacio pred gol gde se u punom trku našao Glavčić i sa oko desetak metara savladao golmana Rosića. Desetak minuta kasnije pokušao je Marčić sa oko 18 metara, ali bio je to slab šut pa je lopta završila u rukama golmana Mladosti. 

Početkom drugog poluvremena gosti su bili opasniji po gol. U 52. minutu Pavlović je prevario dva domaća igrača ušao u šesnaesterac gde ga je u poslednjem trenutku zaustavio Kerkez i otklonio opasnost. Sedam minuta kasnije Denković je šutirao iskosa i pogodio spolnji deo mreže. Mladost je opasno zapretila u sledećem napadu. Bojović je prevario nekoliko igrača dok ga na ivici šesnaest metara nisu srušili igrači Spartaka. Iz dosuđenog slobodnog udarca Bojović prebacuje gol. Spartak je u 69. minutu zapretio preko Mladenovića koji je sa ivice šesnaesterca odlično šutirao i naterao golmana Rosića da paradom sačuva svoju mrežu. 

Spartak Ždrepčeva krv – Mladost 1:0 (1:0)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 3200. Suidija Aleksandar Vasić. Stelci: 1:0 Glavčić (27. min)

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Kerkez (90. Radovanović), Tekijaški, Otašević, Marčić (77. Đorđević), Đenić, Vukčević (78. Dunđerski), Glavčić, Tufegdžić, Mladenović, Denković, 

Mladost: Rosić, Bojić, Pejović, Radivojević, Andrić, Tumbasević, Leković, Jovanović (77. Odita), Pavlović (87. Jovanović), Bojović, Šatara. 

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Spartak ŽK Mladost
Goran112 i još 4 korisnika su tipovali utakmicu