XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Golom Stankovića u 92.minutu Radnički Pirot je pobedio u Prahovu!

06.04.2019 plusonline.rs

“Beli” su dan ranije krenuli na meč. Odseli su u Negotinu. Koliko je dobro što je tako uradjeno, za “bele” nije sigurno dobro to, što u ekipi nema Patija Spasića, trenutno najboljeg igrača Radničkog, zbog povrede, Filipa Tolića zbog žutih kartona. Iako povredjen, Pobulić je danas sa predsednikom Nikolićem otputovao i sedeće na klupi!

Sa utakmice dobijamo informacije od predsednika Zorana Nikolića i Bobana Mankovljanovića, trenera mladjih kategorija  u  Dunavu.

Informacije koje su stizale od ljudi bliski ekipi Dunava, nisu išle u prilog Raničkom. Izgleda da je napravljena ovih dana “antipirotska atmosfera” . Iskreno, to se moglo i očekivati!

5. minut  Nema prilika za gol. Igra se na sredini terena. Dunav je izveo korner posle kojeg je Cvetanović dobro intervenisao. Igra se oprezno. Ulog je i danas veliki. Za Radnički bodovni, za Dunav…

9. minut  Utisak Zorana Nikolića je isti. Krenulo je relativno mirno, čvrsto na sredini terena. Stadion ima tribine sa jedne strane , prisustvuje oko 400 gledalaca koliko tribina može da primi. U publici ima poznatih ličnosti iz konkurentskih timova. Očekivalo se!

16. minut Domaći su preko Piroćanca Lazara Manića, koji izvodi sve prekide izveli i drugi korner. Bez uspeha. Dunav ima laganu inicijativu, ali bez dobre organizacije u završnici. Piroćanci dobro igraju na sredini terena, čvrsto u odbrani. Čekaju se kontre preko brzih Ilića i Ćirkovića. Veliki hendikep je neigranje Patija Spasića i organizatora igre kapitena Filipa Tolića i Mite Pobulića, koji je na klupi!

22. minut Domaći su borbeniji, u pojedinim trenucima na granici grubih startova. Najpre start na Petkoviću, a potom, posle intervencije Cvetanovića, centarfor je naleteo na golmana Radničkog, zbog čega je sudija prekinuo igru. Ukazivala se pomoć Cvetanoviću, ali je sve dobro, nastavio je igru. Za sada gosti nisu imali ozbiljniju akciju pred golom Prahovljana .

28. minut  Prema rečima Mankovljanovića, domaći su u nekoliko navrata izašli “dva na dva” ali nisu uspeli da ugroze Cvetanovića. Piroćanci su izveli jedan korner i imali jedan šut na gol. Povredio se centralni vezni kod Dunava Jezdimirović, ušao je Puljecović, ponikao u Partizanu, koji desetak dana nije trenirao zbog bolesti. Ne igra ni Bogoslovski iz porodičnih razloga. Dva fudbalera ponikla u Partizanu.

36. minut Utakmica je prekinuta 2-3 minuta zbog sudara Mančića i protivničkog igrača. Mančić je dobio udarac u lice. Nastavila su obojica utakmicu. Aca Stojković je pobegao u kontranapadu, ali je pomoćni sudija podigao zastavicu. Za sada sudjenje, kako to kažu  “50:50”.

42. minut Boban Mankovljanović ocenjuje da je posle lagane inicijative domaćih u prvih dvadesetak minuta, Radnički ofanzivniji, lopta je više u polju domaćih fudbalera. Igra se oprezno, očigledno da Marko Vidojević želi da njegovi igrači u brzim kontranapadima preko Ilića i Ćirkovića i snalažljivog Stojkovića ugroze gol omalenog golmana gostiju, koji često izlazi na 20 metara od gola.

45. minut kraj prvog poluvremena, ostalo je 0:0. U poslednjem minutu Stojković je centrirao sa desne strane, glavom je šutirao neko od igrača Radničkog, golman je kratko odbio loptu, domaći su je izbacili u polje. Ravnopravna igra u prvom poluvremenu. Odluka se, naravno očekuje u nastavku. Da li će i šta menjati u igri i u sastavu tima Marko Vidojević, čekamo, očigledno da nema brže igre i bolje organizacije na sredini terena , što je uticalo da Stojković, Ćirković i Ilić nisu bili u prilici da se nadju u povoljnoj prilici.

46. minut  Goooooollll  mister gol Aca Stojković, penal, 0:1

Penal za Radnički. Posle centaršuta sa desne strane, neko od igrača domaćih je igrao rukom. Arbitar Filipović nije se dvoumio. Domaći fudbleri nisu negodovali. “Pirotski mister gol” je poslao golmana “u šetnju” a on lagano pogodio suprotni ugao. Pre penala, gosti su imali još jednu priliku, napad sa leve strane, dobra paralela Mančića, ali niko od igrača  Radničkog nije bio na pravom mestu

49. minut  Gooolllll Zajić,  1:1

Fudbaler koji je skrivio penal, iskupio se samo posle nekoliko minuta. Posle centaršuta sa desne strane iskosa iz peterca je “makazicama” poslao loptu u suprotni ugao. Cvetanović nije mogao da brani. Boban Mankovljanović kaže, da sada Radnički ima inicijativu, a domaći iz kontre ugrožavaju “bele”

67. minut Radnički je imao sreće. Posle terenske inicijative u prvih petnaestak minuta, domaći ponovo diktiraju tempo.  Najmladji igrač domaćih je izašao sam pred Cvetanovićem, pogodio stativu, lopta se odbila, neko je ponovo šutirao, lopta je pogodila prečku i odbila se u teren. Marko Vidojević pojačava napad. Ušao je Tomović umesto Petrova, i umesto Petrovića Stanković.  Očekuje nas uzbudljiva završnica. Velika borba . Dunav je u Pirotu poražen sa 4:0.

76. minut Aca Stojković izašao ispred golmana, čuvar mreže domaćih je padom u noge zaustavio Stojkovića koji je u padu  šutirao preko gola. Piroćanci su tražili penal. Tvrd teren , prema rečima našeg sagovornika ne odgovara Radničkom koji “traži igru” domaći preskaču sredinu terena i pokušavaju kontrama da ugroze Cvetanovića. Radnički je bolji, ostalo je još malo do kraja. Da li će Dunav, posle Temnića, zaustaviti i Piroćance ?

88. minut  Sve veća nervoza. Piroćanci napadaju, domaći su se povukli u odbranu i dugim loptama traže priliku. Zbog prigovora isključen je trener domaćih, a rezervni golman Radničkog Koković, na intervenciju 4.sudije dobio je žuti karton. Nervozna igra, sputava pirotske fudblere. Još jednom, Radnički bez Spasića, Tolića i Pobulića , ipak, je drugačiji tim. Očekuje se produžetak od 4-5 minuta

90. minut Igra je produžena za 4 minuta. Prava opsada gola domaćih koji koriste svaki trenutak da zadržavaju vreme.  Nema prilika, lopta se iz dubine ubacuje u šesnaesterac domaćih.

92. minuta  Goooollllll   Stanković 1:2 

Domaći su propustili stopostotnu priliku. Cvetanović je spasio siguran gol. U kontri, Piroćanci su organizovali dobar napad i Stanković, Boban Mankovljanović nije siguran ko je, zar je bitno, zatresao je mrežu. 

94. minut KRAAAAJ , Radnički je pobedio. Stanković, sa kojim smo razgovarali pre neki dan, isto kao i Pobulić u Jagodini. U 92.minutu postigao je gol koji otvara vrata bliže Prvoj ligi. 

Da objavimo kraj. Posle ćemo još ponešto. Zoran Nikolić javlja iz svlačionice, grme Piroćanci, ori se pesma. A u hodniku  trener domaćih inicijator incidenta. Odjekuje zgrada od njegovih uvreda. Da li je čovek danas u Prahovu samo izgubio bodove. Zoran Nikolić nam je uzbudjen rekao da ovakve trenutke nije doživeo. U jednom trenutku je i on bio meta uvreda. 

Sve je gotovo. Golom Stankovića u 92.minutu Radnički je osvojio bodove koji će ga zadržati na tronu. Da se nadamo dugo, dugo, sve tamo do poslednjeg kola.

 Marko čestitamo tebi i tvojim  hrabrim momcima. Trebalo je preživeti ovaj meč. Naši fudbaleri su uspeli  u možda najtežem iskušenju !

Srpska  liga  22.kolo: Dunav – Radnički Pirot  1:2  (0:0)

Radnički: Cvetanović, Vlajković, Marković, Dojkić, Mančić, Veličković (Pobulić), Petrov (Stanković), Petković, Ilić, Ćirković (Tomović), Stojković. Rezerve: Koković, Pobulić, Petrović, Djordjević, Radićević, Stanković, Tomović.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Dunav Radnički (P)
Nema rezultata