XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Još jedan javni čas Marka Vidojevića, Radnički pobedio i u Popovcu!

22.04.2019 plusonline.rs

Pobeda Dubočice  nad Temnićem, donela je radost ljubiteljima fudbala u Pirotu, ali i povećala odgovornost fudbalerima Radničkog. Zbog toga je, prvi nastup Radničkog u Popovcu za bodove, bio još značajniji, ali i neugodniji što se pritiska tiče. Prvi utaisak pre utakmice u Popovcu, da je kao i u Paraćinu, uostalom svuda gde igra Radnički, u Klubu i medju navijačima napravljena i najavljena “antipirotska atmosfera”. Utoliko je zadatak Radničkog veći!

Fudbalere Radničkog dočekala je za njih čudan ambijent. U ovom selu,  “stadion”  je sličan mnogim “stadionima” u Okružnoj ligi. Kako sam dobio podatak jedan od vlasnika je čovek koji u Pirotu stalno prodaje velike količine paradajza. Ima velike ambicije, da se uredi stadion, formira fudbalska škola. Za sportskog direktora doveo je Sašu Markovića, bivšeg igrača niškog Železničara, Crvene Zvezde…

 

Radnički je danas bez Mančića i Veličkovića zbog žutih kartona. Pati Spasić je na klupi!

5. minut – Oprezno je počelo. Ambijent sigurno neobičan za fudbalere Radničkog. Ipak, teren je dobar. Nema prilika, za sada mirno i bez napada sa obe strane. Ćirković je imao jedan prodor , ali je njegova povratna lopta odbijena u polje.

10. minut prva prilika za Popovac. Lopta je pogodila Vlajkovića u nogu, promenila smer i završila  pored stative u prvom korneru. Informacije  i slike dobijamo sa lica mesta od Ivana Džunića , Dalibora Džunića Dakija. Slike nam je slala  Ana Tolić.

15. minut  prvi utisak Ivana Džunića da naš tim nije ušao u igru kao na ranijim utakmicama. Nekako sporo, bez dobrih akcija. Radnički igra, kao u Paraćinu 4-4-2, domaći su “napunili” sredinu terena, igraju 3-6-1  što otežava pirotskom timu da na sredini organizuje bolju akciju. Za sada bez posebnih prilika.

23. minut Prva prilika za Radnički. Tomović se našao sam na 10 metara od gola. Očekivao se pogodak, Tomović je šutirao visoko preko gola. Šansa utakmice, najverovatnije.

29. minut –Iskusni tim domaćih, taktički igraju veoma dobro. U poslednjoj liniji su dva superligaška fudbalera Randjelović i Simov, igrali u niškom Radničkom i treći Cvetković, igrao u Pirotu. U špicu mladi centarfor iz podmlatka niškog Radničkog.

31. minut – Gosti sve više napadaju, “razbili” su čvrstu sredinu Budućnosti. Odličan prodor Vlajkovića po desnoj strani, još bolji centaršut, loptu je zahvatio Stojković i šutirao kraj gola. Domaći za sada nisu imali neku izgledniju priliku!

35. minut  Pirotski fudbaleri imaju inicijativu, Tolić, Petković i Stanković uspevaju da zadrže loptu i pripreme akcije u završnici. Stojković je dobro čuvan. Pobulić posle povrede teško uspeva da se snalazi. Domaći za sada bez neke organizacije u napadu.

40. minut  nema i dalje izglednijih prilika, posle Tomovićeve i Stojkovićev. Radnički deluje sigurnije. Sudija se često čuje i svira svaki kontakt!

45. minut kraj prvog poluvremena. Nema golova.  Ocena koju smo u razgovoru sa Ivanom Džunićem zaključili, da je Radnički delovao organizovanije , da su domaći napunili sredinu, da Cvetanović nije uhvatio nijednu loptu i da Popovčani, ili Nišlije, tačnije, za sada nisu uspeli da nametnu igru kakvu su želeli. Očekuje se da u igru udje, po mnogima, najbolji fudbaler Srpske luge, Miloš Spasić.

 Mnogi Piroćanci, koji su u Popovcu, iznenadjeni su da je ovaj “stadion” registrovan za takmičenje. Osim terena i ograde kao na hipodromima i zgrade u kojoj je svlačionica ničeg drugog. Gledaoci su smešteni na obodima brda gde se vidi jedan betonski deo. Sve ovo me podsetilo na onu pesmu Petra Preradovića “Putnik”. Znate onaj deo stiha “Bože mili kud sam zašo, noć me stigla u tudjini, ne znam puta, ne znam staze svud go kamen noge gaze, trudne noge po pustinji”!

Eto i to je razlog da se Radnički vrati u  fudbalsku civilizaciju, da ne igra po moravskim livadama  medju plastenicima s ranim paradajzom!!

Poluvreme : Našem saradniku Daliboru Džuniću predložili smo da napravi video snimak kako izgleda ,,stadion,, u Popovcu!!

48. minut  Goooool  Paaatiiiii Spasiiić  0:1

Ko bi drugi. Majstor je ušao u drugom poluvremenu, najavili smo, umesto Petkovića. Filip Tolić je sa 40.metara majstorski uputio loptu u šesnaesterac, golman je krenuo, a majstor je lob udarcem poslao loptu u mrežu. Radnički vodi.

Došao – Pati !!

55. minut  I dalje se igra izmedju dva šesnaesterca. Domaći pokušavaju da preuzmu inicijativu, što može da bude dobra prilika za kontranapade Piroćanaca.

63. minut Slobodan udarac sa leve strane za domaće, Marković i Dojkić “caruju” pred svojim golom.

65. minut ponovo Slobodan udarac pred golom Radničkog. Sudija to češće radi u drugom poluvremenu, ponovo neuspešno za Popovčane – Nišlije !

68. minut Goooolllll  Mister gol Aca Stojković 0:2

Gde je Radnički, tu su Pirgosi, tu su pobede

Pobulić je ovoga puta uputio dubinsku loptu  izmedju štopera, izgleda da ih godine gaze, utrčao je Aca Stojković i pogodio najlepše mesto. Dva minuta ranije Stojković je imao istu priliku ali je tada lopta završila kraj gola. Mister gol dva puta ne promašuje. Marko Vidojević i njegovi fudbaleri ponovo drže JAVNI ČAS FUDBALA !

78. minut Radnički i dalje dominira, gosti su u svim elemenima sigurniji tim. To mi je iz neutralnog ugla potvrdio i Miroslav Djordjević, naš saradnik iz Ćićevca koji nam je takodje poslo fotografije. Dobićmo i golove.

 Zovu me naši posetioci Portala. Onaj portalčić već završio utakmicu i napisao da je Radnički pobedio. Utakmica se igra 90 minuta javite mu! Kažu da je pet rečenica postavio u 18 časova. Kad ne zna čovek, bolje da ćuti! Videla žaba… Svašta ima. Još 12 minuta do kraja. Vodimo 2:0

85. minut Još malo do nove pobede. Radnički i dalje  dominira. Marko i njegov tim drži još jedan JAVNI ČAS iz fudbala. Domaći nervozni. Traže razloge za raspravu, traže penal! Nema penala, jer nema razloga!

A gde je ovde RESTRIKTIVNI PROSTOR

89. minut – Sve je u pirotskim rukama. Za koji minut tabela će konačno izgledati najlepše do sada. Šampion će zasesti na prvo mesto. Fudbal ipak pobedjuje. Čekamo kraj!!

92. minut još se igra. Marko zna šta radi. Zove još jednu izmenu. Umorni Mister gol izlazi iz igre uz pesmu Pirgosa. Ulazi Ilić. Pre toga je umesto Pobulića ušao Radičević. Zna Marko Vidojević šta radi! Vodi Radnički u prvu ligu! Profesorski!

95. minut kraaaj. Radnički je pobedio u Popovcu.”Beli” su još jednom pokazali svoju fudbalsku snagu!

I na kraju – ponovo radost. Ovog proleća osam utakmica, osam pobeda, osam radosnih trenutaka za nas Piroćance, uvek gladne sportskih pobeda.

Kada je Marko stigao u Pirot tamo u novembru i kada je započeo novu pirotsku fudbalsku priču, bio sam svedok! Razgovarali smo dugo i često,  znao sam da je došao čovek od fudbala, od znanja. Jeste da mi je bilo potrebno malo vremena da ubedim neke ljude, tek Marko je stigao.

Sa Markom je još jesenas za Radnički polako počelo da stiže  proleće. Nije prestajalo ! Ove nedeljne predvečeri osećamo ponos, radost , zadovoljstvo što nam se RADNIČKI VRATIO!

 Vratio se na onaj stari put, tamo gde se najbrže, ali teško, naravno stiže do uspeha.

 Imao je Vidojević probleme na ovom putu. Veličina njegove ličnosti je u tome što sve prihvata mirno, razmišlja o svemu, ne bombarduje obećanjima. Na licu mu se ne vidi  ni kada je teško ni kada je lepo!

  Taj isti Marko, je zimus tragao za igračima koji će zameniti one koji su otišli. Tada su “naučnici” govorili da nema ništa od Radničkog.

 Ima!!! Radnički je dobio i veće znanje, i veću  energiju, samopouzdanje. U svlačionici se “profesor ”  sluša, upija se svaka njegova reč. Tolić je pravi kapiten, Bojan i Makac sa Vlajkom i Božom, čine bedem pred mladim i supertalentovanim Zekom. Dobili smo sa Tolićem, najbolji dvojac kreatora igre. Tolić- Pobulić. Mladi Veličković  će biti naš Matić, tu je Petrov, tu su Stanković i Petković.

I konačno njih dvojica. Kada zaigraju “ne može im niko ništa” Pati i Stojke, ako ih sačuvamo, “grmeće” i u Prvoj ligi. Nepravedno je ne pomenuti  sve . Ćirković je moderan bek krilo, Ilić brz kao munja, Tomović stabilan, Radičević racionalan, golman Koković…Tu su klinci Petrović, Djordjević, Kamenović Itd. Itd. To je “Markova vojska” u koju veruje i koju ljubomorno čuva, uvažava i podstiče!

   I ovaj JAVNI ČAS danas, protiv nadmenih “paradajzdžija” iz Popovca samo je još jedan dokaz, da se i fudbalski, časno može do pobede. U ovom selu bilo je više onih koji su došli sa strane, jer poljoprivrednici sada rade povrće u plastenicima. Njihov gazda je pre meča držao govore predstavnicima Radničkog kako će oni – to, kako će oni ovo. Stvarana je atmosfera neraspoloženja prema Piroćancima. Zašto to oni znaju. I još neki tek, bivši, zaista sada samo bivši fudbaleri niškog Radničkog nisu i ne mogu protiv fudbalske sile, energije, znanja, koje je protutnjalo pukovačkom luvadom!

  Za Radničkim su ostali počupani koreni paradajza, utabana pukovačka trava i tužna lica fudbalera i još nekih na brdu, podno autoputa koji su došli da vide pirotski poraz!

 Nisu videli!  Nismo im dali!

 I ono što sam juče napisao. Dva fudbalska centra se vraćaju “majci Srbiji” Dubočica Bojana Samenkovića je “išamarala” Varvarince, a Radnički je danas održao još jednu fudbalsku lekciju na putu ka Prvoj ligi!

Ko ume da se raduje, ko voli Pirot i sve naše pirotsko neka se iskreno raduje. Vas koji to ne osećate potpuno shvatam i razumem . I vi ćete u plastenike, u vinograde i svoje latifundije. Iskreno se nadam da će vas pirotske pobede probuditi.

Zaboravio sam. Mladi leskovački sudija, zaboravio sam ime, imao je složen posao. Potvrdio je da dolazi dobra generacija sudija ! Sudio je muški, kako je bilo potrebno. Hrabro.

 A za to vreme mi ćemo živeti za Pirot, za Radnički za sve naše.

 Marko , žao mi je što nemamo tvoju izjavu. Uostalom i ti  si danas sa tvojim momcima javno govorio.

 Sutra ćemo to da prepričamo!

 Srećno beli . Zastanite negde na jedno hladno i nastavite pobednički! Čekamo vas u nedelju da se ponovo radujemo!

 Video i foto: Dalibor Džunić, Ana Tolić, Miroslav Đorđević i Ivan Džunić.

Srpska liga  Istok 25.kolo: Budućnost -Radnički Pirot   0:2 (0:0)

Radnički: Cvetanović, Vlajković, Ćirković, Dojkić, Marković, Tolić, Pobulić, Petković (Spasić), Stanković (Radičević), Stojković (Ilić), Tomović. Rezerve: Koković, Petrović, Petrov, Ilić, Djordjević, Radičević, Spasić.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Budućnost Radnički (P)
Nema rezultata