XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Pobeda Partizana u Humskoj, Radnički u revanšu mora da nadoknadi gol

17.04.2019 juznevesti.com

Radnički Partizan RanđelovicRevanš zakazan za 15. maj; ilustracija; foto: Vanja Keser

U ne previše uzbudljivom i atraktivnom meču polufinala Kupa Srbije Partizan je savladao niški Radnički sa minimalnih 1:0. Ipak, ovo je tek prvi meč, pa ništa nije gotovo, jer će Nišlije imati priliku da ovaj zaostatak nadoknade na svom "Čairu" 15. maja i tako se plasiraju u toliko željeno finale najmasovnijeg takmičenja.

Mirno i bez izglednijih prilika proteklo je skoro pola sata meča na stadionu u Humskoj. A onda je Partizan poveo.

Nakon slobodnog udarca Danila Pantića lopta je odletela pred gol Radničkog. Stvorila se gužva, pokušao je da interveniše Đorđe Crnomarković, pokušao je da šutira Nemanja R. Miletić, ali je lopta otišla do Rikarda Gomeša, koji je iskoristio to što je ostao sam na 6 metara od gola i šutirao direktno u njega, pored nemoćnog Borivoja Ristića.

Sa dve šanse niškog sastava otpočelo je drugo poluvreme, međutim Vladimir Stojković je bio siguran među stativama. Nešto kasnije, pokušao je sa jedne strane Nikola Drinčić, sa druge prvo Gomeš, a potom i Aleksandar Šćekić.

Prvi udarac završio je u Stojkovićem rukama, mada je lopta svakako išla pored gola, drugi pokušaj zaustavio je Đorđe Crnomarković, Gomeš tražio penal, pošto je pao na ivici šesnaesterca, ali nije ga dobio.

Nije previše uzbuđenja bilo ni u nastavku, nekoliko poluprilika viđeno je na stadionu Partizana, mahom za domaći tim, ali ništa tu nije ozbiljnije ugrozilo Ristića, ali ni Stojkovića. Tako je utakmica i završena sa 1:0, postavljenih još u 28. minutu.

Revanš će se, prema rasporedu Fudbalskog saveza Srbije, igrati 15. maja na "Čairu". Ipak, do tada oba tima očekuju izazovi u prvenstvu, u kome ih u nedelju, 21. aprila očekuje još jedan međusobni duel, ovog puta u Nišu.

Inače, u drugom polufinalu Crvena zvezda je savladala lučansku Mladost sa 4:1.

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Grbić (od 72. minuta Petrović), Kojašević (od 65. minuta Stojanović), Ranđelović (od 88. minuta Nikodijević), Haskić.

Partizan: Stojković, Nemanja .R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Zakarić (od 46. minuta Ivanović), Pantić, Tošić (od 76. minuta Ilić), Gomeš (od 83. minuta Georgijević) 

Strelci: Gomeš (28. minut)

Glavni sudija: Srđan Jovanović

Stadion u Humskoj, Beograd

Kup Srbije, polufinale: Partizan - Radnički 1:0 (1:0)

 

 

 

  

Kup Srbije Kup Srbije Kup Srbije Partizan Radnički (N)
Marija989 i još 5 korisnika su tipovali utakmicu