XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

VoÅ”ino proleće započeto pobedom!

15.02.2020 FK Vojvodina

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Proletera rezultatom 1:0 (0:0), u 21. kolu Super lige Srbije. Pred oko 2.500 gledalaca na "Karađorđu", strelac jedinog gola na meču bio je Drinčić u 56. minutu.

Ā 

Pred početak utakmice, fudbalski klub Vojvodina se zvanično oprostio od svog doskoraÅ”njeg kapitena Ranka Veselinovića, koji će ubuduće nastupati za kanadski klub Vankuver Vajtkeps. Tim povodom, predsednik FK Vojvodina Vojislav Gajić je uručio Ranku Veselinoviću uramljeni dres Vojvodine sa njegovim brojem i prezimenom na leđima.

Nakon toga, predstavnici Kluba navijača Vojvodine, koji baÅ”tini tradiciju kluba navijača Vojvodine osnovanog joÅ” daleke 1937. godine, uručili su prigodan poklon novom kapitenu Nikoli Drinčiću, koga su izabrali za najboljeg fudbalera Vojvodine u 2019. godini.

Prisutni na stadionu potom su održali i minut ćutanja kao znak odavanja počasti prema bivÅ”em fudbaleru Vojvodine Vasi Rutonjskom i bivÅ”oj dugogodiÅ”njoj kuvarici kluba Svetlani Crveni, koji su nedavno preminuli.

Kada je utakmica počela, prvu priliku imali su fudbaleri Vojvodine i to već u osmom minutu, nakon odličnog centarÅ”uta Drinčića i udarca glavom Đurića, ali je lopta pogodila prečku. Samo Å”est minuta kasnije, crveno-beli su imali novu Å”ansu preko Vukadinovića, koji je Å”utirao sa oko 13-14 metara, ali je lopta otiÅ”la nekoliko centimetara preko gola.

Na novu priliku, čekalo se sve do početka drugog poluvremena, tačnije do 48. minuta, kada je u istom napadu sa svega tri-četiri metra iskosa dva puta Å”utirao Vukadinović, ali je Petrić oba puta odbranio. Međutim, u 56. minutu, VoÅ”a je konačno doÅ”la do vođstva.

Korner za crveno-bele je izveo Drinčić, a Petrić je, u pokuÅ”aju da je izbije iz peterca, uspeo samo da je prosledi u sopstvenu mrežu.

Proleter je mogao da izjednači već u 66. minutu, kada je iz slobodnog udarca dobro centrirao Babić, a potom udarac glavom uputio Joković, ali je Rockov odličnom odbranom skrenuo putanju lopte u korner. Svega 10 minuta kasnije, gosti su imali novu Å”ansu, kada je sa oko 20 metara iskosa Å”utirao Kovačević, ali je lopta otiÅ”la nekoliko centimetara iznad prečke.

U 80. minutu, zbog prekrÅ”aja na sredini terena, glavni sudija meča Novak Simović je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton Iliji LukaÅ”eviću, koji je zbog toga morao da napusti teren, pa je Vojvodina od tog trenutka bila sa igračem viÅ”e na terenu.

Do kraja utakmice, ni na jednoj strani nije viđena viÅ”e nijedna prilika, pa je VoÅ”a tako zabeležila pobedu na otvaranju prolećne polusezone.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov ā€“ Stojković, Đurić, Saničanin, Đorđević ā€“ Drinčić, Topić ā€“ Vukadinović, Bojić (od 81. Zukić), Gemović (od 62. Mladenović) ā€“ Mrkaić (od 69. Čović).

Proleter: Petrić ā€“ LukaÅ”ević, Pejić, Karaklajić (od 62. Babić), Mirosavljev ā€“ Marjanović (od 75. RuÅ”ević), Joković, Jovanović, Šćepanović (od 62. Smiljanić) ā€“ Tanasin, Kovačević.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Vojvodina Proleter
Nema rezultata