XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zmajevi na kraju remizirali sa Radnikom

18.06.2020 H.D.Vujanović

Foto: Thomas Muhleck

Voždovac je sa nizom od tri pobede na "Krovu˝ dočekao Radnik iz Surdulice koji je u nešto slabijoj formi, a zadnju pobedu je ostvario još 7. marta u 25. kolu protiv Javora kod kuće. Gosti su počeli angažovano i Dimitrić u 5. minutu sa 25 metara pogađa prečku. Uzvratio je 3 minuta kasnije Hajdin, kada glavom sa 4 metra šalje loptu tik pokraj roglja. 

 

Milosavljević i Zličić su kombinovali na ivici kaznenog prostora u 15. minutu, a ovaj potonji je uputio neprecizan udarac, lopta je otišla iznad prečke gola gostiju. Zličić je neki minut kasnije ponovo oprobao šut  sa oko 20 metara i nažalost domaćih navijača opet bio neprecizan. Potom i Pejčinović u 27. minutu propušta veliku priliku za Voždovac, posle kornera sa svega 3 metra loptu glavom šalje iznad gola. Domaći nastavljaju sa pritiskom, ali gosti uzvraćaju iz brzog kontranapada u 30. minutu kada Vitan iz dobre situacije biva nedovoljno skoncentrisan. 

Na drugoj strani Živković u 34. minutu šutira iskosa po zemlji sa desetak metara, ali i on biva zamalo neprecizan. Neka 3 minuta kasnije Zličić spoljnom pronalazi na petercu Stuparevića, međutim njegov udarac glavom je bio lak plen za vratara Kostića. U 40. minutu i Ajdinović šutira sa oko 25 metara, lopta odlazi pored same stative. Janković, Milosavljević i Mikić su izveli lepu kombinaciju u 44. minutu, bez realizacije.  Najzad u poslednjem minutu prvog poluvremena pogodak za Voždovac kada je Mikić asistirao do Zličića, a ovaj glavom loptu neodbranjivo poslao u mrežu. Rezultatom 1:0 je završeno prvo, veoma zanimljivo poluvreme, a što nije bilo više golova krivi su igrači obe ekipe propustivši sijaset prilika.

Drugo poluvreme je počelo šansom Stuparevića, kada posle centaršuta Živkovića šutira glavom sa 6-7 metara, ali samo do stative, igrao se 51. minut. Agilni Zličić je ponovo u šansi u 60. minutu, šutira iskosa sa oko 12 metara i opet neprecizno, za nekoliko desetina santimetara pored gola.

Kao da su domaći bili zadovoljni minimalcem, pa je tempo igre dosta opao u nastavku. Čuvali su vođstvo u igri bez previše rizika zatvorivši sve prilaze svom golu. Zličić u 74. minutu po ko zna koji put danas pokušava da postigne pogodak, ali njegov šut kao i prethodni završava kraj same stative. Da bi se postigao pogodak prvo i osnovno je da se prilikom šuta mora pogoditi okvir gola, a izgleda da njemu večeras to niko nije rekao. 

Do izjednačenja se došlo u 78. minutu, Danoski je prodro po levoj strani uputio prizeman centaršut, a nespretni Pejčinović loptu poslao u sopstvenu mrežu. Još jedan peh zadesio je domaće kada u 81. minutu Milosavljević dobija drugi žuti, odnosno crveni karton. 
Do kraja nije bilo promena i remi je najpravedniji ishod ove, lepe na oko, utakmice.


VOŽDOVAC - RADNIK 1:1 (1:0)

STADION: FK VOŽDOVAC. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Radaković Nikola. POM.SUDIJE: Olajoš Nađ Matija i Savović Darko. STRELCI: Zličić 45.min (Voždovac), Pejčinović 78.min (a.g.) (Radnik).  ŽUTI KARTONI: Cvetković, Mikić i Radulović (Voždovac), Kričak, Danoski, Kojić i Stojanović (Radnik). CRVENI KARTON: Milosavljević 81.min (drugi žuti).
VOŽDOVAC: Trkulja, Cvetković, Milosavljević, Zličić (Radulović), Mikić (Jakovljević), Stuparević (Cvetićanin), Ajdinović, Živković (Stoisavljević), Pejčinović, Hajdin, Janković.
RADNIK: Kostić, Danoski, Stamenković, Đorđević, Pejčić (Jokić) (Stojković), Dimitrić (Mitošević), Kričak, Stanisavljević (Kojić), Stojanović, Islamović, Vitan (Makarić).

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Voždovac Radnik
Nema rezultata