XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Mladost preokretom do tri boda

01.12.2019 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Mladići obe ekipe su danas u Lučanima na temperaturi od dva stepena ispod nule prikazali dobru i pre svega borbenu igru. Da imaju kvalitet i pravo da se nadaju opstanku u Omladinskoj ligi Lučanci su potvrdili protiv jako čvrste ekipe sa Banjice.

U prvih pola sata bolje su se snaÅ”li Građevinari i preko Aleksića u dva navrata i Stojkovića opasno ugrožavali gol Mladosti Å”utevima sa distance, ali je u sva tri navrata Samčović dobro intervenisao i sačuvao svoj gol. Međutim u 25. minutu je ipak kapitulirao kada je GrubiÅ”ić posle duplog pasa sa Aleksićem loptu smestio iza njegovih leđa.
Domaći se bude i u 33. minutu Oparnica biva lepo poslužen od strane Jakovljevića, ali loptu sa 5-6 metara Å”alje iznad prečke. Samo 2 minuta kasnije Dragović u svom kaznenom prostoru neoprezno startuje na Jarakovića i sudija Tripković je bez dvoumljenja pokazao na belu tačku. Siguran izvođač je bio Vesnić poslavÅ”i loptu u jednu, a vratara Rada u drugu stranu.

Rezultatom 1:1 se otiÅ”lo na zaslužen odmor, a samo 3 minuta igre u nastavku je bilo dovoljno Lučancima da dođu u vođstvo. Babić je izveo slobodan udarac sa desne strane, najviÅ”i u skoku je Oparnica i glavom loptu Å”alje u mrežu.Ā 
Vrlo brzo je Rad mogao stići do izjednačenja, igrao se 50. minut, Aleksić je izbacio Jevtića koji vara vratara, ali loptu sa gol linije izbacuje half Vesnić. Lucidno krilo domaćih Đorđe Babić je mogao izrasti u junaka utakmice, ali je u nastavku propustio da realizuje tri zrele Å”anse i to u 66, 71. i 79. minutu. Svojim driblinzima je do ludila dovodio odbranu Rada, ali ga gol nije hteo.
Na drugoj strani gosti su mogli do izjednačenja u 76. minutu, ali Mirković sa 2 metra uspeva da promaÅ”i čitav gol, kao i u 87. minutu kada je Malić već uspeo da savlada Samčovića, a na gol liniji se ponovo naÅ”ao Vesnić i sačuvao svom timu tri boda izbacivÅ”i loptu u polje.
Pobeda zasluženo pripada Lučancima koji su imali lepu podrÅ”ku sa dobro popunjenih tribina na pomoćnom igraliÅ”tu sa veÅ”tačkom travom.

MLADOST - RAD 2:1 (1:1)

STADION: FK Mladost - veÅ”tačka trava. GLEDALACA: 300. GL.SUDIJA: Tripković Lazar. POM.SUDIJE: Petrović Nemanja i Pavlović Slobodan. STRELCI: Vesnić 36.min (k.u.) i Oparnica 48.min (Mladost), GrubiÅ”ić 25.min (Rad). ŽUTI KARTONI: Å opalović i Starčević (Mladost), Milovanović (Rad). CRVENI KARTON: trener RaÅ”ović 38.min (Rad).
MLADOST: Samčović, Stanić, Vesnić, Žunić, Oparnica (Tasić), Šopalović (Starčević), Jakovljević (Milanović), Babić, Marković, Jaraković, Perović.
RAD: Bunić, Stojanović, Dragović (Mirković), Vulović, Dobrijević, PaÅ”ić, Stojković, GrubiÅ”ić (Malić), Jevtić (Trajković), Aleksić (Nikolić), Milovanović (Pahomov).

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Mladost (L) Rad
Nema rezultata