XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Romantičari sigurni protiv Lokomotive

28.09.2019 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Lep fudbal danas na Karaburmi i sigurna pobeda Romantičara, iako se to po rezultatu ne bi moglo reći. Ovom pobedom su Ofkovci ostali u trci za prvo mesto sa IMT i BSK iz Borče.
Prvu priliku za domaćine beležimo u 10. minutu kada je na centarÅ”ut Lazovića, Milovanović uhvatio poluvolej, ali je bio ne precizan. OFK je poveo u 20. minutu, Lepović je sjajno uposlio na desetak metara od gola Lazovića, a ovaj rezantnim udarcem poslao loptu iza leđa vratara gostiju.
U 31. minutu Lepović je centrirao na Milovanovića, a ovaj je bio zamalo kratak i nije dobro glavom zahvatio loptu poslavÅ”i je sa 3 metra kraj gola. Bogdanović u 37. minutu sa ivice kaznenog prostora Å”alje loptu u raÅ”lje, vratar gostiju Obadal se izvio koliko je dug i odbranio. U poslednjem minutu prvog poluvremena Lazović izlazi sam, vratar brani, a na odbijenu loptu natrčava Janković i sa 5 metara je Å”alje pored praznog gola.
Što se tiče gostiju, njihova igra u prvom poluvremenu je bila totalno bezidejna, ni jednom nisu uputili Ŕut, niti ugrozili protivnički gol.
Posle sijaset propuÅ”tenih prilika u prvom delu utakmice, u nastavku su Romantičari zgazili na loptu i utakmicu rutinski priveli kraju. Imali su i u nastavku prilike za postizanje pogodaka, a prvu je u 51. minutu posle centarÅ”uta Lazovića propustio Veličković, sa 7-8 metara je Å”utirao iz prve, nebu pod oblake. Gosti su zapretili u 59. minutu, posle brzog kontranapada Maljković je Å”utirao iznad gola.
Danas agilni Lazović je oprobao svoj Å”ut u 70. minutu sa petnaestak metara, a Obadal je sjajnom paradom odbranio. A onda velika greÅ”ka rezerviste Lokomotive Radića u 77. minutu kada u želji da vrati loptu svom vrataru to čini traljavo, Županjac je presekao i rutinski poslao u mrežu. Do kraja je gost uspeo da smanji na 2:1 u 86. minutu, Radić je na petercu pronaÅ”ao Kuzmanovića, a ovaj loptu zakucao u gol. To je ujedno bio i jedini udarac u okvir gola od strane gostiju sa MakiÅ”a.

OFK BEOGRAD - LOKOMOTIVA 2:1 (1:0)

STADION: OFK Beograd. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Rogan MiloÅ”. POM.SUDIJE: Vlasačević Dimitrije i Arnautović Nemanja. STRELCI: Lazović 20.min i Županjac 77.min (OFK Beograd), Kuzmanović 86.min (Lokomotiva). ŽUTI KARTONI: Radičanin i Isailović (Lokomotiva). CRVENI KARTON: Petrović Igor (drugi žuti) 90.min (Lokomotiva).
OFK BEOGRAD: VraneÅ”, Bačvanski, Županjac, Kukoljac, Ignjatović, Mirković, Lepović, Bogdanović (Veličković), Milovanović (Nedeljković), Janković (Donevski), Lazović.
LOKOMOTIVA: Obadal, Marković (Bjelanović), Radičanin, Petrović, Isailović, Nikolić, Galić (Radić), Stevanović, Kuzmanović, Krstović, Maljković.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd OFK Beograd Lokomotiva
Nema rezultata