XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Kragujevčanke dominantne u derbiju kola

03.11.2019 Administrator

Foto: RK Radnički/ Andreja Kostadinović

Rukometašice Radničkog  su u okviru 6. kola super B lige za žene savladale ekipu Kikinde rezultatom 28-19, poluvreme 17-8 i nakon šeste pobede u nizu zacementirale lidersku poziciju na tabeli sa osvojenih 12 bodova.

Ušle su oprezno,odgovorno i angažovano Kragujevačke rukometašice u utakmicu,znajući činjenicu da za Kikindu nastupa par juniorskih i kadetskih reprezentativki Srbije i da su tvdr orah za svaku ekipu. Rezultatska neizvesnost je ipak  trajala samo 4 minuta i rezultata 2-2, dok četa Rodoljuba Kurandića nije prebacila u viši stepen prenosa,povećala agresivnost u odbrani iz koje su proizašle ubojite kontre i rezultatska prednost Radničkog je počela da raste. Proradila je Amina Hasanović na golu,a sjajno je profunkcionisala osovina Stoiljković-Ksenija Petrović na desnoj strani, za koju gošče nisu imale rešenja. Na poluvreme se otišlo sa kapitalnih 9 golova razlike u korist domaćeg tima,17-8.

 

Već u drugom minutu nastavka,golom iz kontarnapada  Bjelakove, domaće igračice stiču 11 golova prednosti ( 19-8) i već u tim trenucima je bilo jasno ko će odneti bodove. Probale su Kikinđanke sve što je u njihovoj moći, uložile ogroman trud i visok stepen angažovanja, ali sve što su uspele je da u 44. minutu smanje prednost Radničkog na minus 6( 22-16). Stručni štab Radničkog je reagovao minutom odmora i stvari su se vratile na svoje mesto. Domaće igračice su dodale gas,širina u napadu je dala rezultat i sigurnom igrom privele utakmicu kraju konačnim rezultatom 28-19.

U redovima Radničkog najefikasnija je bila  Jovana Stoiljković sa 9 pogodaka, u stopu je pratila Ksenija Petrović sa 8, dok su se  kod gošći golgeterski istakle Jovanka Peić i Teodora Đukičin sa po 5 postignutih golova.

Narednog vikenda u okviru 7. kola SBRL za žene, Radnički očekuje derbi jeseni u Boru protiv istoimene ekipe.

RK Radnički  - ŽRK Kikinda 28-19 (17-8)

Kragujevac: SBB Hala “Jezero”. Gledalaca : 150
Sudije: Ivan Veličković, Nikola Ilić 
Sedmerci: Radnički 5 (5), Kikinda 4 (4)
Isključenja: Radnički 16 min, Kikinda 8 min
Igrač utakmice : Jovana Stoiljković

Radnički :  J.Pojužina ( 6 odbrana), Veličković 2, Srećković , Bjelak 2, Filipović , Knežević 3, Blagojević , Hasanović ( 6 odbrana), Vlašković, Savić , K.Petrović 8, Ž.Pojužina 2, Stoiljković 9,  Vasić 1, Todorović , T. Petrović 1.

Kikinda:   Janković ( 2 odbrane), Peić 5, Čubrilo 2, Bjelić, Radaković, Gudurić 3, Rackov ( 3 odbrane), Jovanović 3, Jovović, Čočaj 1, Čubrilo , Đukičin 5.

Rukomet Rukomet Super B Radnički 1964 Kikinda
Nema rezultata