XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Po bod Mladosti i Metalcu

19.09.2020 fkmetalac.rs

Foto: FK Metalac

Sunčan septembarski dan, na prelepom stadionu ā€œMetalacā€ doneo nam je uzbudljivu superligaÅ”ku predstavu. Metalac je otvorio meč na najbolji mogući način, pogotkom u 8ā€². Strelac ā€œsa krečaā€ bio je Katanić. Mladost pokuÅ”ava da dođe do izjednačenja, ali im to igrači Metalca ne dopuÅ”taju do kraja poluvremena. Napadala je Mladost u drugom poluvremenu, Metalac uspevao da odoli sve do 86ā€² kada je efektnim pogotkom JeÅ”ić postavio konačnih 1:1.

Ā 

Krenula je Mladost sa visokim presingom od početka. Metalac se brzo pribrao i oslobodio pritiska i sve je lakŔe prenosio loptu na polovinu Mladosti.

U 8ā€² penal za Metalac. Prestiž je imao loptu u Å”enstaercu, MiloÅ”ević ga ruÅ”i sa leđa i sudija Å egrt pokazuje na belu tačku. Odgovornost preuzima Katanić, Å”alje golmana u desnu, a loptu u levu stranu za vođstvo Metalca od 1:0.

Preti i Mladost nakon kornera u 10ā€², ali udarac glavom MiloÅ”evića zavrÅ”ava pored gola Metalca.

Velika prilika za Metalac u 21ā€². Rogač započinje napad sa centra, loptu dodaje Maksimoviću koji odličnom dubinskom loptom pronalazi Antonijevića koji izlazi sam ispred golmana Zečevića, iskosa po desnoj strani, lobuje ga, ali lopta odskače blizu desne stative gola Mladosti i nastavlja paralelno sa golom.

Nakon slobodnog udarca za Mladost, takozvanog ā€œskraćenog korneraā€ sa leve strane u 24ā€², pokuÅ”ava glavom Å atara sa 7 metara, ali Puletić sigurno interveniÅ”e. Opet preti Å atara snažnim udarcem sa 10 metara u 39ā€², nakon duge akcije Mladosti, ali Puletić ponovo odlično interveniÅ”e i brani njegov pokuÅ”aj. Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja.

Stopostotna prilika za Metalac u 46ā€². Odlično Antonijević upoÅ”ljava Katanića koji prodire po desnoj strani, ulazi u Å”esnaesterac, najbliži je golmanu Zečeviću, Å”utira po zemlji, ali golman Mladosti nogom brani njegov udarac.

Pritisak Mladosti od starta drugog poluvremena, ali Metalac odoleva. Lep napad Mladosti u 65ā€² sa leve strane centrira Cvetković, glavom pokuÅ”ava Bojović, ali Puletić hvata ā€œÅ¾ivuā€ loptu.

U 86ā€² Mladost dolazi do izjednačenja. CentarÅ”ut u Å”esnaesterac Metalca, na odbijenu loptu natrčava JeÅ”ić i preciznim i efektnim udarcem sa ivice Å”esnaesterca matira nemoćnog Puletića za 1:1.

Neodlučan Grbović u 90ā€², nakon Å”to je Prestiž brzo izveo slobodan udarac za Metalac. U poslednjem trenutku ispred Grbovića Å”toperi Mladosti izbacuju loptu u korner. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja. U narednom kolu Metalac putuje u KruÅ”evac, na duel ekipi Napretka.

Metalac ā€“ Mladost 1:1 (1:0)
Stadion ā€œMetalacā€, 19. septembar 2020.. Sudija: Jovan Å egrt.Ā Strelci:Ā Katanić 8ā€² (p) (Metalac) JeÅ”ić 86ā€² (Mladost).Ā Å½uti kartoni:Ā Pecelj 83ā€², Grbović 90ā€² (Metalac), KrajiÅ”nik 81ā€², Jovanović 83ā€² (Mladost).

Metalac:Ā Puletić, Pecelj, Maksimović, Vranjanin, Popović (Grbović 66ā€²), Vasiljević, Katanić, Rogač, Antonijević, Jokić (Gočanin 78ā€²), Mbongu

Mladost:Ā Zečević, Jovanović, KrajiÅ”nik, Radivojević, Babić (Odita 46ā€²), Mićević, Baha (Bojović), Cvetković, JeÅ”ić, MiloÅ”ević (Jovanović 33ā€²), Å atara

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Metalac Mladost (L)
nikolarajcic i joÅ” 3 korisnika su tipovali utakmicu