XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Treći trijumf u nizu Žarkova

08.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Loznica je došla u Žarkovo hendikepirana odsustvom tri igrača koji su na testiranju bili pozitivni na COVID-19. Na drugoj strani, Žarkovo je nastupilo sa veoma mladom  postavom. Na terenu se našlo 5 bonus igrača i još 6 na klupi. Igra je bila veoma rastrzana, nije plenila gracioznošću i kombinatorikom, sa puno grešaka u dodavanju. Obe ekipe su u prvom poluvremenu stvorile po dve prilike, pa krenimo redom.

 

Dišić je u 5. minutu sa oko 20 metara šutirao levom nogom, lopta nije našla put do mreže gola gostiju. Bivši igrač Grafičara, Mrkela, uzvraća na drugoj strani posle udarca iz ugla, njegov šut glavom sa peterca završava u rukama Šćekića. Veliku priliku gosti su propustili u 22. minutu. Komarčević je na ivici kaznenog prostora lepo pronašao Aleksu Matića, ovaj je napravio par koraka unutra i šutirao, ali samo do stative. Poslednju priliku u prvom delu imaju domaći u 41. minutu posle centaršuta Manića iz slobodnog udarca, na 4 metra od gola je uklizao Šošević i uspeo nogom loptu da prebaci preko gola.

Ništa bolja igra nije bila ni u drugom poluvremenu sve do gola Žarkova u 57. minutu. Nakon centaršuta Ilića sa desne strane, nebeski skok korpulentnog Dišića, loptu glavom šalje od stative u mrežu. Nakon gola igra se rasplamsala, gosti su mnogo češće na protivničkoj polovini, dok su se Žarkovčani opredelili na kontranapade i individualne akcije. Iz jednog takvog napada u 68. minutu, strelac jedinog gola, Dišić je mogao da overi pobedu. Međutim nije bio dovoljno priseban i loptu sa ivice kaznenog prostora šalje daleko od gola, a imao je mogućnosti da napravi još koji korak bliže golu ili uposli slobodnog Novića na desnoj strani.

Samo 6 minuta kasnije Žarkovo uspeva da postigne drugi pogodak i obezbedi pobedu. Ovog puta Dišić je bio bolje skoncentrisan i iz srca šesnaesterca vratio povratnu, a Kiković šutem sa 13-14 metara ˝probušio˝ golmana gostiju. Ovo je bio treći uzastopni trijumf Žarkova i ovom pobedom su se popeli na 5. mesto sa 22 osvojena boda, dok je Loznica na poziciji ispod sa 2 boda manje. Sledeće nedelje Žarkovčani će biti gosti u obližnjem Lazarevcu četvrtoplasiranoj Kolubari, dok bi Loznica kod kuće trebala dočekati Borac, međutim veliko je pitanje hoće li se utakmica odigrati zbog 6-7 zaraženih igrača u redovima Čačana. Da podsetimo oni su ovog vikenda već odložili utakmicu sa Zemunom kod kuće.

ŽARKOVO - LOZNICA 2:0 (0:0)

STADION: OFK ŽARKOVO. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Janjuš Predrag. POM.SUDIJE: Rijavec Nikola i Ivanišević Bojan. STRELCI: Dišić 57.min i Kiković 74.min (Žarkovo). ŽUTI KARTONI: Ilić i Ignjatović (Žarkovo), Ilić (Loznica).
ŽARKOVO: Šćekić, Ilić, Jovanović, Stojanović (Kiso), Kiković (Babić), Dišić, Ignjatović, Manić (Stoiljković), Šošević, Nović (Stevanović), Golubović.
LOZNICA: Ružić, Ilić (Filipović) (Martinović), Spasenović, Bogićević, Stanojević, Dražić (Milovanović), A.Matić, G.Matić, Komarčević, Mrkela, Vraštanović.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije OFK Žarkovo Loznica
nikolarajcic i još 11 korisnika su tipovali utakmicu