XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Zemunu tri vredna boda protiv Dinama

16.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Derbi začelja je odigran u Zemunu, gde je najmlađa ekipa u ligi dočekala Dinamo iz Vranja. Inače, gosti su sa dve uzastopne pobede prepustili fenjer Zemunu koji je u nizu od dva poraza.

Gosti su preko Dimitrova prvi pripretili već u prvom minutu. IzaÅ”ao je sam ispred golmana Zemuna, ali je bio neprecizan. Otvorena igra sa obe strane je viđena u nastavku, a Lazarević je u 19. minutu Å”utem sa 20 metara ispitao budnost gostujućeg golmana, koji se istakao odbranom. Minut kasnije se istakao i domaći golman Pejović, zaustavivÅ”i snažan Å”ut Nedeljkovića koji je iÅ”ao u raÅ”lje.

Igrao se 22. minut kada je Jovanović lepo zavrnuo loptu sa krila, a Dimitrov je dočekao na prvoj stativi i glavom prosledio u gol za vođstvo gostiju. Veoma slična akcija se odigrala na suprotnoj strani posle samo 3 minuta sa drugim akterima. Posle prodora Stokića i ubačene lopte na peterac, Ristović je bio najbrži i glavom je poslao u mrežu za izjednačenje. Nakon izjednačujućeg gola obe ekipe igraju dosta opreznije, tako da do kraja poluvremena nije viđena viÅ”e nijedna ozbiljnija Å”ansa.

Samo Å”to je počelo drugo poluvreme gosti ponovo dolaze u vođstvo. Nedeljković je kao na tacni uposlio Dimitrova kome nije bilo teÅ”ko da sa dva metra loptu poÅ”alje u prazan gol. Vranjanci se ponovo nisu dugo radovali, jer Zemun dolazi do izjednačenja u 52. minutu. Posle udarca iz ugla Petrović je bio najprisebniji i loptu glavom poslao u mrežu.

Igrao se 58. minut kada je strelac oba pogotka za goste Dimitrov bio najviÅ”i u skoku, ovog puta njegov Å”ut glavom zavrÅ”ava na prečki. Domaći uzvraćaju 2 minuta kasnije kada idealnu priliku ne koristi Križan. Ristović je uposlio mladog centarfora koji je izbegao ofsajd zamku, ali je golman Orlić dobro pratio akciju i istrčavÅ”i na ivicu kaznenog prostora skratio ugao i odbranivÅ”i udarac sprečio siguran pogodak.

Do tada veoma dobri Orlić u 70. minutu pravi kardinalnu greÅ”ku koja je Zemuncima donela 3 boda. Milanović je uputio centarÅ”ut i kada je golman gostiju već mislio da će ona biti njegov lak plen, tako dekoncentrisano je reagovao da mu je ispala iz ruke i zavrÅ”ila u nogama Njamculovića. Ovaj se brzo snaÅ”ao doturivÅ”i je Križanu na metar od praznog gola, sve ostalo je bilo stvar rutine.

Gosti potom sve daju na napad ne bi li uzeli makar bod, ali Zemun u 77. minutu iz kontranapada umalo nije doÅ”ao do trećeg pogotka. Petrović je uposlio snalažljivog Križana koji nije najbolje zahvatio loptu, poslavÅ”i je, sa 12 metara udaljenosti, iznad gola. Vranjanci do kraja utakmice ne uspevaju da postignu pogodak, a najbliži tome je bio Jezdović u 83. minutu. Neshvatljivo lako se proÅ”etao kroz odbranu domaćih i kada je stigao na 10 metara od gola uputio udarac koji Pejović sjajnom paradom zaustavlja.

Posle ove pobede Zemun je fenjer prepustio kraljevačkoj Slogi, a u narednom kolu u goste im dolazi nepredvidiva Loznica, tako da tu mogu tražiti 3 spasonosna boda. Å to se tiče Dinama, njima u Vranje dolazi joÅ” jedan davljenik, Radnički iz Sremske Mitrovice, a na treneru Antiću je da sredi ekipu i podigne im moral posle danaÅ”njeg poraza.

ZEMUN - DINAMO 3:2 (1:1)

STADION: Gradski stadion Zemun. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Anđelovski Novica. POM.SUDIJE: Živin Svetozar i Beljin Goran. STRELCI: Ristović 25.min, Petrović 52.min i Križan 70.min (Zemun), Dimitrov 22. i 46.min (Dinamo). ŽUTI KARTONI: Stevanović, Njamculović, Stokić i Avrić (Zemun), Stanojević i Sousa (Dinamo).
ZEMUN: Pejović, Stevanović, Ristović, Milanović (Bosanac), Njamculović, Lazarević (Cakić), Stokić, Mijailović, Petrović (Turkulj), Križan (Avrić), Đalović.
DINAMO: Orlić (Stanković), Stanojević (VeÅ”kovac), Dimitrov, Stevanović, Nedeljković, Jovanović (Antić), Sousa, Radočaj (Dolovac), Spasić, Jezdović, Keča (Baždarević).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Zemun Dinamo
nikolarajcic i joÅ” 6 korisnika su tipovali utakmicu