XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Sloga sa "traktoristima" bez golova

30.11.2020 Aleksandar DaiÅ”ević

GuŔani i Fofana u duelu dok KruŔevac prati akciju

Sloga nije uspela da pobedi IMT na zatvaranju jesenje polusezone, pa je produžila niz na sedam vezanih mečeva bez trijumfa. Novobeograđani su pokazali da su ozbiljna prvoligaÅ”ka ekipa, igrali su u Kraljevu otvoreno, napadački, ali je Sloga uzvratila na isti način. ā€žBeliā€œ su počeli meč sa Å”est bonus igrača, ni Novobeograđani nisu bili kompletni, ali uzbuđenja nisu izostala. U 3. minutu veoma pokretljivi Dimitrić je Å”utirao iz izgledne pozicije preko gola. U 18. minutu usledio je detalj koji će se sigurno vrteti na Jutjubu u rubrici ā€žpromaÅ”aj vekaā€œ. Napadač domaćih Žerađanin odlično je reagovao na jednu dubinsku loptu, izborio poziciju da bude oči u oči sa golmanom Mićovićem, prevario je i njega i umesto prazne mreže Å”utirao sa pet metara pored gola. Novi detalj za verovali ili ne stigao je u 29. minutu.

Ā 

Posle napada ā€žtraktoristaā€œ, usledio je centarÅ”ut i golman Sloge Andrijanić je mirno uhvatio loptu. A onda, iz samo njemu znanih razloga, pokuÅ”ao nogom da saplete i udari igrača gostiju koji je izlazio iz njegovog peterca. Arbitar Maksimović je pokazao na jedanaesterac, vrataru ā€žbelihā€œ pokazao žuti karton, ali se mladi Andrijanić iskupio za načinjenu glupost retko viđenu u savremnom fudbalu. Odbranio je Å”ut sa bele tačke Zoriću uhvativÅ”i živu loptu. Do kraja poluvremena golman Sloge je odbranio i Å”ut Fofane iz odlične pozicije i tako sprečio goste da povedu.

Igralo se žestoko za svaku loptu - duel Filipovića i Fofane

Drugo poluvreme je počelo odličnom akcijom Žerađanina koji je centrirao, a Petković Å”utirao glavom, lopta je pogodila prečku, pa gol liniju, da bi pokuÅ”aj Anđelkovića da je ubaci u mrežu propao. U ovom delu igre i Žerađanin je imao odličnu priliku posle centarÅ”uta GuÅ”anija, ali je njegov pokuÅ”aj glavom sa par metara odbranio Mićović. Ostaje sporan 65. minut, akcija najboljeg Sloginog napadača Anđelkovića koga u Å”esnaestercu vuče rukom jedan fudbaler IMT-a , ali se piÅ”taljka Maksimovića nije oglasila. U zavrÅ”nici meča igralo bez garda, akcije su se smenjivale na obe strane,a najbolju Å”ansu imao je malerozni Zorić. U 90. minutu uÅ”ao je sam u Å”esnaesterac, doÅ”ao na pet metara od gola domaćih, snažno Å”utirao, ali je Andrijanić i to odbranio i tako svom timu doneo bod.

SLOGA ā€“ IMT 0 ā€“ 0

Gradski stadion u Kraljevu Bez gledalaca Sudija: Đorđe Maksimović (Inđija) 6 Pomoćne sudije: Aleksandar Vladić (Å id) i Nikola Rijavec (Vrbas) 6 Žuti kartoni: Andrijanić, GuÅ”ani, KruÅ”evac (Sloga), Stefanović (IMT) Crveni karton: GuÅ”ani (Sloga ) u 90. minutu

SLOGA: Andrijanić 7, GuÅ”ani 6,5, Vukotić 7, KruÅ”evac 7, Todorić 6,5 (od 71. minuta Čamagić 6), Petković 7, Gojković 7, Anđelković 7, Vuković 6,5 , Nikolić 6 (od 66. minuta Filipović 6), Žerađanin 7 (od 88. minuta Mozes -)

IMT: Mićović 7, Zorić 6,5, VukaÅ”inović 6,5, GliÅ”ić 6,5, Stefanović 7, Damjanović 6,5, Arsić 6,5 (od 80. minuta Jovanović -), Lučić 7 (od 86. minuta Peralović -), Džinović 6,5, Dimitrić 7 (od 80. minuta Marković -), Fofana 7 (od 72. minuta Bajić 6,5).

Igrač utakmice: Nemanja Andrijanić (Sloga) 7

Ā 

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Sloga (K) IMT
webmaster i joÅ” 11 korisnika su tipovali utakmicu