XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Građevina izdržala Zvezdine napade

01.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

U današnju utakmicu akteri su ušli u različitom raspoloženju, Rad sa dve uzastopne pobede, a Zvezda dva remija. Zvezda je nastupila sa samo 15 igrača u protokolu zbog kadrovskih problema sa povredama.

 

Od samog početka je viđena obostrano otvorena igra, momci su bili spremni za nadigravanje. Gosti od 20. minuta preuzimaju inicijativu i stvaraju šanse, ali bez klasičnog napadača nema realizacije. Stojanović u 20. minutu sa 5 metara šutira glavom preko gola, Nikola Mituljikić u 26. minutu sa par metara takođe prebacuje gol, a u 39. minutu Stojanović sa 20 metara šutira snažno u donji desni ugao, istakao se odbranom golman Rada, Đurković. Treba napomenuti da domaćin u prvom poluvremenu nije uputio šut na gol Zvezde.

Zvezda u nastavku steže obruč oko gola Rada, a o njihovoj nadmoći govori i odnos u kornerima od 9 prema 1. Međutim igra se za golove, a bunker domaćih je izdržao sve njihove napade. U 49. minutu Pantić je lepo šutirao sa 18 metara, domaći golman se ponovo istakao sigurnom odbranom.
U 63. minutu nakon centaršuta Andrića iz slobodnog udarca, Šoškić sa 5-6 metara, doduše iskosa, ne koristi stopostotnu priliku za Rad. Ujedno je to bio prvi upućen šut ka golu gostiju na današnjem meču od strane domaćih igrača. Zvezda i dalje nastavlja sa napadima, ali Rad u 80. minutu ponovo propušta idealnu priliku da dođe u vođstvo. Ćorović je poveo brz kontranapad sa svoje polovine i stigavši na vrh šesnaesterca uposlio Delibašića koji izlazi sam pred Ćopića i šutira, golman Zvezde mu brani nogom.

Gosti do kraja susreta propuštaju da realizuju još 2 šanse, najpre Stojanović u 83. minutu sa 7-8 metara loše zahvata loptu i šalje je iznad gola, a potom u 88. minutu Knežević izvodi slobodan udarac sa 25 metara, golman Rada, Đurković krajnjim naporom brani, izbacivši loptu u korner i izrasta u igrača utakmice donevši svom timu zlata vredan bod.

RAD - CRVENA ZVEZDA 0:0

STADION: FK Rad - veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Šegrt Jovan. POM.SUDIJE: Ristić Milovan i Đurđević Dalibor. ŽUTI KARTON: Grubišić (Rad). CRVENI KARTON: Andrić 90.min (drugi žuti) (Rad).
RAD: Đurković, Ćorović, Dobrijević, Radlovački (Zvizdić), Mitić (Vasiljević), Šoškić (Delibašić), Zogović (Čobeljić), Andrić, Savić, Gašić, Grubišić (Radojičić).
CRVENA ZVEZDA: Ćopić, Despotovski (Ikanović), Lazić, Leković, Đurić, Pantić (Bačanin), Ćurić, Stojanović, N.Mituljikić, Knežević, J.Mituljikić (Gajinov).

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Rad Crvena zvezda
Nema rezultata