XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Zvezda u sumrak do tri boda

09.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Zvezdini kadeti su od samog početka susreta krenuli u silovite napade preko krila odakle su njihovi bočni igrači slali upotrebljive centarÅ”uteve. Tako udarcem glave propuÅ”taju da realizuju prilike NikolaÅ”ević u 1. minutu, potom Mijatović i Rakić u 10. i 11. minutu.

Gosti su se opredelili za čuvanje svog gola i da eventualno kontranapadima ugroze gol Zvezde, a najbolju priliku propuÅ”taju u 20. minutu. SaÅ”a Knežević izlazi sam pred golmana Zvezde i Å”utira sa oko 11-12 metara, Marinković je napustio gol liniju i skrativÅ”i ugao uspeo da sačuva svoj gol.Ā 

Zvezda nastavlja sa napadima i ponovo su njeni igrači dominantni u skoku, ali udaracĀ  Bubnja sa 12 metara u 32. minutu odlazi pored gola. Gosti zatim u dva navrata pokuÅ”avaju Å”utevima sa oko dvadesetak metara da savladaju Marinkovića, ali Brahićev udarac u 34. minutu golman Zvezde brani, dok je Lukić u 45. minutu bio neprecizan. Mogao je i NikolaÅ”ević da postigne u poslednjem minutu pogodak za Zvezdu, kada je lepo primio dubinski pas, ali njegov Å”ut sa desetak metara zavrÅ”ava na ogradi iz gola.
Prvih petnaestak minuta u nastavku vidimo mnogo otvoreniju igru Teleoptika, ali bez konkretnog učinka u zavrÅ”nici napada. Na drugoj strani Zvezda je mogla doći u vođstvo u 60. minutu. Sa 5 metara udaljenosti od gola prvo je udarac uputio Bubanj, a potom i NikolaÅ”ević, isprečio se ĖstorukiĖ Čukuranović.Ā 

Jedinu priliku u drugom poluvremenu, ali ogromnu, Teleoptikovi mladići nisu realizovali u 68. minutu. Izvode brz kontranad dva na jedan, Brahić nesebično upoÅ”ljava Nemanju Kneževića, koji neometan Å”utira sa 10 metara, iz prve, za koji centimetar kraj stative.Ā 

Domaći potom preuzimaju sve konce igre u svoje ruke, a Å”ta je Rakić promaÅ”io u 72. i 75. minutu, graniči sa nestvarnim. Potom i Lolić u 80. minutu ne uspeva da pretvori u gol sjajnu priliku, Å”utiravÅ”i sa oko 12 metara iznad gola. Dva minuta kasnije gosti ostaju sa deset igrača kada je Moračanin kao zadnji igrač odbrane povukao Dimitrijevića sa leđa kome je bio otvoren put ka golu protivnika.

Od tog momenta igrači Zvezde joÅ” viÅ”e stežu obruč oko gola gostiju, a NikolaÅ”ević u 86. minutu ne koristi ko zna koju priliku da domaći povedu. Međutim već u sledećem napadu bek domaćih Mitić pogađa metu i donosi svom timu 3 boda. Protutnjao je po desnoj strani i kada se naÅ”ao na 7-8 metara od gola, Å”utirao u suprotan ugao i pogodio malu mrežu.

Pobeda Zvezde je sasvim zaslužena i sa ova 3 boda su se izjednačili sa trećeplasiranim Partizanom. Najbolji u domaćem timu su bili kapiten Leković i strelac jedinog gola Mitić, dok se u Teleoptiku istakao bravuroznim odbranama golman Čukuranović. Sledeće nedelje Zvezda gostuje u Lučanima, a Teleoptik dočekuje drugoplasirani Čukarički.

CRVENA ZVEZDA - TELEOPTIK 1:0 (0:0)

STADION: Rajko Mitić - jug veÅ”tačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Vićentijević DuÅ”an. POM.SUDIJE: Å oÅ”kić Tihomir i Rajović Marijana. STRELAC: Mitić 87.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTONI: Mitić, Marić i NikolaÅ”ević (C.Zvezda), S.Knežević (Teleoptik). CRVENI KARTON: Moračanin 82.min (Teleoptik).
CRVENA ZVEZDA: Marinković, Mitić, Marić (Stojsavljević), Leković, Vukičević, Vidojević, Mijatović (Å kobalj), Lolić (Ergarac), Rakić, Bubanj (Dimitrijević), NikolaÅ”ević.
TELEOPTIK: Čukuranović, Fijala, Ćelić, Simović, Stamenković (Brkljač), Moračanin, S.Knežević, M.Knežević (Momić), Brahić (Joković), Lukić, Amanović.

Omladinske lige Omladinske lige Kadetska liga Srbije Crvena zvezda Teleoptik
Nema rezultata