XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zemunci lavovski do boda sa liderom

28.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

U hali "Pinki" u Zemunu večeras je gostovao lider na tabeli Novi Pazar koji sa 8 pobeda i nerešenim rezultatom samo protiv Zvezde u Beogradu zauzima ubedljivo prvo mesto na tabeli sa 22 boda. Na drugoj strani Zemunci se nalaze na pretposlednjem mestu sa svega 3 boda, osvojena pobedom nad fenjerašem Ekonomcem.

 

U prvom poluvremenu je viđeno puno lepih kombinacija i tranzicione igre obe ekipe, a presudio je individualni kvalitet gostiju. Prvu veliku šansu na utakmici propustili su domaći igrači u 3. minutu. Tiosavljević je izašao sam pred golmana, njegov šut sa 6 metara uspešno je zaustavio Mujović. Kazna stiže u istom minutu, Mutavdžić je podbo loptu i lobovao golmana Jevtića koji je naseo na fintu bacivši se na parket. Minut kasnije i drugi gol za goste, ovaj put Aleksić šutira snažno pod prečku. U 8. minutu Eldin Redžović izlazi sam ispred golmana Zemuna, ali mu ovaj brani udarac.

Akcije se potom ređaju na obe strane, a Zemunci smanjuju u 9. minutu. Posle solo prodora Arsić šalje sa 7 metara projektil pod prečku Novopazaraca. U istom minutu je na semaforu opet stajalo dva razlike za goste. Aleksić je loptu iz slobodnjaka sa 15 metara smestio u samo ćoše nemoćnog Jevtića. Na sledeći pogodak se čekalo do 14. minuta, kada Ramić iz brze tranzicije sa svoje polovine prolazi sam i izvodi završni udarac sa desetak metara za 1:4.
Zemunci se ne predaju, Arsić u istom minutu sa 3 metra prebacuje prečku, ali je minut kasnije prisebniji i loptu šalje u metu, lažnjakom prevarivši golmana Mujovića. Poslednju šansu u prvom delu propušta Grujić u 16. minutu, bio je sam na par metara od gola, ali nije uspeo da nadmudri gostujućeg golmana.

U drugom poluvremenu gosti igraju dosta opreznije, a Zemunci fanatičnom borbenošću  pokušavaju da neutrališu tehničku inferiornost. Mandić u 24. minutu iz dva pokušaja ne uspeva da savlada dobrog Mujovića, šutevima iz šesterca, a na drugoj strani šut kapitena Redžovića u 27. minutu zaustavlja Jevtić, a Mutavdžićev u 30. minutu, stativa.

Igrao se 34. minut kada je Mandić opalio po lopti sa 12 metara, ona je na svom putu ka golu okrznula Arsića, promenila smer i završila u golu gostiju. Posle samo nekoliko sekundi goste od izjednačenja spašava stativa nakon šuta Tomića. Međutim nije im bilo spasa u 36. minutu, Tomić je ovaj put podesio nišanske sprave pogodivši donji ugao sa oko 15 metara.

U tim momentima sve se brzo odigravalo, radost domaćih zbog izjednačenja potrajala je jedva šezdesetak sekundi, kada Eldin Redžović goste ponovo dovodi u vođstvo. Lopta se posle njegovog  šuta sa 8 metara od stative odbija u gol. A, onda u 38. minutu Arsić postiže svoj četvrti gol večeras koji donosi zlata vredan bod Zemunu. Šutirao je sa 13-14 metara više precizno nego snažno, lopta je završila u maloj mreži.
Gosti do kraja pokušavaju doći do pobede i stavljaju sve na napad, a to im se umalo nije osvetilo 20 sekundi pre kraja. Arsić je dobio loptu na svega 3 metra od gola, šutirao iz prve, a Mujović se pobrinuo da bod ipak ode u Pazar. Rezultat 5:5 je najpravedniji, Zemunci su se lavovski borili i pokazali da i David nekad može protiv Golijata.

ZEMUN SAMO PRAVO - NOVI PAZAR 5:5 (2:4)

SALA: Pinki. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Božović Dragutin i Jocović Miloš. STRELCI: Arsić 9, 15, 34. i 38.min i Tomić 36.min (Zemun Samo pravo), Mutavdžić 3.min, Aleksić 4. i 9.min, Ramić 14.min i El.Redžović 37.min (Novi Pazar).
ZEMUN SAMO PRAVO: Jevtić, Milosavljević, Arsić, Mandić, Tomić - rezerve: Ljutica, Tiosavljević, Mitrović, Vujasinović, Grujić.
NOVI PAZAR: Mujović, Aleksić, Sadović, Mutavdžić, Ramić - rezerve: Rašljanin, En.Redžović, El.Redžović, Radetinac, Miraljemović.

Futsal Futsal Prva Futsal liga Zemun Samo pravo Novi Pazar