XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Spartaka ŽK se plasirao u četvrtfinale Kupa Srbije

25.11.2020 FK Spartak

Spartak je obezbedio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije pošto je na Gradskom stadionu u Subotici posle penal serije savladao ekipu Mladosti ukupnim rezultatom 5:3, dok je regularni deo završen sa po jednim golom na obe strane, 1:1. Zasluge za plasman među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju u Srbiji pripadaju golmanu Filipu Dujmoviću koji se istakao svojim odbranama kao i sa dva odbranjena penala.

 

Subotičani su od početka krenuli agresivno, nizale su se prilike pred gostujućim golom a najbolju u 22. minutu pretvorili su u vodstvo. Vidaković je poslao loptu pred gol a Lazar Tufegdžić uspeo da je smesti u mrežu za 1:0. Nakon datog gola Tufegdžić je u još dva navrata imao priliku da udvostruči vodstvo. Gosti su prvi put ozbiljnije zapretili nakon pola sata igre, međutim šut Jovanovića brani golman Dujmović. Odličnu priliku za povbećanje prednosti Spartak je propustio u samoj završnici prvog dela, Milošveć je dobro centrirao, pred golom se našao Dunđerski koji glavom loptu šalje iznad gola. 

U nastavku utakmice Mladost je zaigrala bolje, stvorili su par dobrih prilika početkom drugog poluvremena, međutim golman Dujmović je bio siguran. Dobru igru Mladost je krunisala golom u 77. minutu preko Miloša Šatara koje je sa pet metara loptu poslao u mrežu za 1:1. U finišu meča golman Spartaka, Dujmović je najzaslužniji što gosti nisu uspeli da preokrenu rezultat. U 84. minutu Lazar Jovanović je silovioto šutirao i naterao golmana domaćih da loptu odličnom intervencijom pošalje u korner. U sudijskoj nadoknadi sam ispred čuvara mreže “golubova” našao se Nemanja Kos, ali ni on nije uspeo da ga nadmudri.  

Pošto je meč završen bez pobednika usledila je penal serija. Već u prvoj seriji Spartak je stekao prednost pošto je šut šatare odbranio golman Dujmović dok je na drugoj strani Marčić bio siguran za 2:1. U drugoj seriji mrežu su pogodili Krajišnik i Denković te je ostala minimalna prednost domaćih pd 3:2. U trećoj seriji junak susreta golman Dujmović brani šut Cvetkoviću a Dunđerski povećava ukupan rezultat na 4:2. U četvrtoj seriji Baha daje nadu ekipi Mladosti, međutim suguran je i Lazar Tufegdžić koji ukupnim rezultatom od 5:3 vodi Spartak u četvrtfinale Kupa Srbije. 

Spartak Ždrepčeva krv – Mladost 1:1 (1:0) nakon penal serije 5:3

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Danilo Grujić. Strelci: 1:0 Tufegdžić (22.), 1:1 Šatara (78.) Penali: 2:1 Marčić, 2:2 Krajišnik, 3:2 Denković, 4:2 Dunđerski, 4:3 Baha, 5:3 Tufegdžić)  

Spartak Ždrepčeva krv: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančevć (75. Vidović), Milošević, Marčić, Šimura (86. Đurasović), Srećković (65. Jovanović), Vidaković (86. Baić), Denković, Tufegdžić

Mladost: Samčović, P. Jovanović, Vesnić, Šatara, Cvetković, Baha, F. Žunić (75. Marković), Babić (55. Milanović), F. Stanisavljević (46. Krajišnik), L. Jovanović, Kos.

Superliga Srbije Superliga Srbije Kup Srbije Spartak ŽK Mladost (L)
Nema rezultata