XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Pobeda za prvu poziciju

20.05.2012 Vinko Janković

Fudbaleri Donjeg Srema prenoći će na prvoj poziciji tabele Prve Lige Srbije sa utakmicom više od lidera Radničkog iz Niša koji u nedelju igra poslednji susret XXX kola sa Napretkom iz Kruševca pred svojim navijačima u gradu na Nišavi. . Izabranici trenera Bogića Bogićevića savladali su Radničkog iz Sombora minimalnim rezultatom od 0: 1 i četiri kola kola pre kraja prvenstva i dalje ostaju jedan od najozbiljnijih kandidata za prelazak u Superligaško društvo.

Opreznom igrom, brojčano jačim sastavom punih 35 minuta, koliko su domaći igrali bez isključenog Tomanovića, iskorištenom jednom šansom u 68 minutu i slabom partijom domaćih igrača, sasvim zasluženo nose tri boda sa gradskog stadiona u Somboru. U veoma napetoj utakmici protivnici su ostali dužni gledaocima , jer je danas četiristotina posetilaca očekivalo više šansi i lepih poteza sa obe strane , a viđena je oprezna igra koja se pretežno odvijala na sredini terena sa malo šuteva u okvir gola. Domaći tim je utakmicu počeo bez dvojice standardnih igrača i to je unelo pometnju u sastavu prve jedanaestorice. Na golu je , pouzdanog i sigurnog , ali povređenog Žakulu zamenio debitant u prvoligaškoj konkurenciji, Igor Šarić, a drugog povređenog igrača , centarhalfa Mrđanina, zamenio je Goran Banić. Gost iz Pećinaca nijednog momenta nije pokazao strah od ekipe iz donjeg doma tabele, ali je strpljivom igrom čekao svoju šansu da ugrabi ceo plen.

Utakmica je počela javnom opomenom centarhalfa Banića za jedan oštriji start već u prvoj minuti a do kraja poluvremena požuteo je i Avrić iz domaće ekipe zbog igranja rukom . U 11 minutu jedan šut Avrića brani Belić, a gosti su u poslednjem minutu prvog dela imali jednu priliku ali je Banić klizeći izbacio loptu u korner. Prolazima po krilu , fudbaleri Donjeg Srema pokušavali su nešto više da učine ali su im centaršutevi i proigravanja bili bez prave prilike za golove.

Drugo poluvreme, skoro kao i prvo, počelo je kartonima , najpre sudija Filipović iz Beograda oštriji start Tomanovića kažnjava žutim kartonom, a potom i Petković kod gostiju dobija javnu opomenu. U 58 minutu nakon jedne akcije domaćina u kaznenom prostoru gostiju sa loptom u posedu je srušen Tomanović, a arbitar je to ocenio kao simuliranje i pokazao drugi žuti kapitenu domaći i odma crveni. 32 minuta regularne utakmice i tri minuta sudijske nadoknade domaći su igrali sa igračem manje i to je gost iz Pećinaca umeo da iskoristi i dođe do toliko željenih bodova na ovoj utakmici . Gol odluke pao je u 68 minutu kada je akcija preko desnog krila urodila plodom tako što je lopta ubačena na levu stranu došla do strelca Tošića koji je preciznim šutem u suprotni ugao savladao mladog Šarića. Do kraja je domaćin imao dve poluprilike iz slobodnih udaraca sa veće udaljenosti ali traljavo izvedeni slobodnjaci nisu ozbiljnije pripretili Beliću. Domaćini su zamenama igrača pokušali popraviti utisak, a gosti su zamenama više išli na čuvanje rezultata i potrošnji dragocenih minuta.

Sombor 19 maj 2012. Gradski stadion. Gledalac 400. Sudija: Filipović (Beograd) Pomoćnici Milošević (Vršac) i Mršić (Žitište) Delegat : Milan Đukić (Novi Sad) Strelac : Tošić u 68 minutu. Žuti kartoni : Banić, Topčagić i Avrić (Radnički) Bukorac, Petković i Marković (Donji Srem) Crveni karton : Tomanović (Radnički) u 58 minutu. Igrač utakmice : Tošić (Donji Srem)
Radnički: Šarić, Topčagić, Mezei, Ušumović (Veselinović), Banić, Tomanović, Zelić, Miok (Stančetić), Vujić. Paunović, Avrić (Jovanović)
Donji Srem: Belić, Tošić (Radišić), Josimov, Vukobrat, Bukorac, Petković (Marković), Lakić-Pešić, Ristov (Jovanović), Janković, Čordašić i Bjurne.

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Radnički (S) Donji Srem
Nema rezultata