XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Goleada u Lučanima

23.05.2012 Miroslav Todorović

Odličan meč na stadionu Mladosti u potpunosti je zadovoljio gledaoce i podsetio na neka lepša fudbalska vremena, kada je bilo uživanje pratiti događaje na „zelenom tepihu“. Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu, ne pamte kada je na jednoj prvenstvenoj utakmici plavo-belih postignuto 8 golova. Pojedinci su se prisetili meča Mladosti i Ibra iz Rožaja u vreme zajedničke države sa Crnom Gorom, kada su Lučanci trijumfovali 9-0! Od tada je prošlo više od decenije.

Današnji duel u svoju korist rešili su domaći, rezultatom 6-2. Već od prvog zvižduka sudije Ilića iz Ćuprije, mogao se naslutiti efikasan susret, jer su i jedni i drugi krenuli otvoreno, što nije čest slučaj u srpskom drugoligaškom karavanu. Na isteku petog minuta, vrlo dobri, Milunović pogađa mrežu gostiju, udarcem glavom sa ivice peterca. Dobar centaršut uputio je Useni. Ubrzo su uzvratili zeleno-crni preko Obradovića, no on šutira preko gola sa desetak metara, iskosa sa leve strane.

Mogli su gosti do poravnanja u 12. minutu ali je pogodak sprečio, dobro postavljeni, Lazović izbacivši loptu sa gol-linije. Potom inicijativu preuzimaju Lučanci i prete udarcima iz daljine, preko Usenija i Miloševića u 25. I 26. minutu. Iskusni kapiten Mladosti, Vasić duplirao je prednost u 32. minutu. Dobar prodor Tomića po desnom boku, ispratio je Milosavljević a zatim propustio loptu do Vasića koji prizemnim udarcem, sa 7-8 metara, pogađa mrežu, nemoćnog Rankovića.

Pokušaj gostiju da ublaže prednost, preko Dimitrijevića, nije dao rezultata pa se na odmor otišlo rezultatom 2-0. Početak drugih 45 minuta, bio je vrlo efikasan!U periodu od devet minuta, viđena su 4 gola!Najpre je Tomić, u 47. minutu, povisio na 3-0, rezantnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, da bi, samo minut kasnije gosti smanjili sa penala. Siguran izvođač bio je Brajović. Međutim, ponovo na scenu stupa štoper Milunović i glavom matira Rankovića u 51. minutu. Opet je Useni dobro centrirao. Tri minuta kasnije gosti smanjuju na 4-2 nakon odličnog kontra-napada. Drinića je savladao igrač Lazarevčana Ilić.

Potom meč dobija nešto mirniji tok, sve do 74. minuta, kada je Bojić oboren u šesnaestercu gostiju a glavni arbitar pokazao na „kreč“, utisak je sasvim opravdano. Najstrožu kaznu izveo je Useni, no Ranković brani. Međutim, na asistenciju pomoćnika Stefanovića, sudija Ilić je ponovio izvođenje jedanaesterca, jer je golman Kolubare napustio gol-liniju pre vremena. U drugom pokušaju, odgovornost je preuzeo Vasić i postigao peti gol za Mladost. Desetak minuta pre kraja, beležimo odličan pokušaj Grujičića koji završava na stativi gostujućeg gola. Zatresla se i stativa Drinićevog gola u 86. minutu, posle volej udarca rezerviste Sinđića. Šesti put, gol Kolubare pogađa Milosavljević, udarcem glavom i na taj način postavlja konačan rezultat. U toku je bila sudijska nadoknada.

Po završetku susreta publika je burnim aplauzom ispratila aktere današnje fudbalske predstave.

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Mladost (L) Kolubara
Nema rezultata