XS
SM
MD
LG
25.07.2008 A. Daišević

Novi izgled "belih"

Početkom jula Slogini prvotimci počeli su pripreme za novo prvenstvo Srpske lige grupa "Zapad". Igoru Tufegdžiću, 26.- godišnjem šefu struke kraljevačkih „belih“ priključio se, u međuvremenu, veći broj pojačanja čime je aktuelno rukovodstvo kluba sa Gradskog stadiona ispunilo obećanje, dato posle neuspeha u baražu, da će za novu sezonu formirati tim kadar da se bori za prvo mesto i ulazak u prvoligaško društvo.
Posao u prelaznom roku polako privodimo kraju, ali naravno da očekujemo još neko pojačanje, jer pravih igrača nikad dosta. Naše ambicije se nisu promenile u odnosu na prošlu sezonu i zato smo krenuli u renoviranje igračkog kadra. Slogu su napustili Ribać, Četrović, Milosavljević, Božović, Ugrenović, Pavlović, Popović, Đenić... Tim su kompletirali Dejan Vasić (Banat Zrenjanin), Dragan Radovanović (Mladenovac), Nemanja Pavlović (Glasinac Sokolac), Dragan Tadić (Napredak Kruševac), golman Đogatović (Javor Ivanjica), braća Radoslav i Vinko Vlašić (Metalac Kraljevo), Vasiljević (Teleoptik). Spisak novih igrača nije konačan, ovih dana privodimo kraju razgovore sa još par igrača koji bi umnogome podigli kvalitet tima i omogućili da ostvarimo postavljeni cilj – raportira direktor Sloge Ljubiša Vujović.
Za razliku od prethodne sezone i letnjeg prelaznog roka, u taboru „belih“ su radili bez euforije, mirno i rekli bi smo van očiju javnosti.
Recimo da smo izvukli pouke iz prethodne sezone i oba prelazna roka. Nismo želeli da izlazimo u javnost sa nezavršenim transferima, čekali smo da se sve obavei kako dolikuje jednom organizovanom klubu i onda da obavestimo naše verne navijače, Siguran sam da će Sloga u novoj sezoni imati jako kvalitetan tim i igrati veoma dobar fudbal. Sve to bi morao da isprati i rezultat koji svi u gradu na Ibru priželjkujemo.
Od 16.jula Slogina ekspedicija se nalazi na pripremama u Ivanjici gde su su se „beli“ spremali i prošlog leta. Odigrane su i prve kontrolne utakmice.
U Ivanjici imamo zaista izvanredne uslove za rad i maksimalno koristimo pogodnosti koje nudi grad na Moravici. Već smo odigrali meč sa novim superligašem Javorom koji smo izgubili 2-0,a pobedili smo nižerazrednu Budućnost iz Arilja sa 5-0. U sredu smo igrali sa Slogom iz Sjenice, danas (četvrtak) na programu bi trebalo da bude duel sa jednom izraelskom ekipom,a u Kraljevo se vraćamo u petak. Naši navijači će tim Sloge za novu sezonu moći da upoznaju u subotu kada dočekujemo cetinjski Lovćen, u planu je duel sa Mladosti iz Lučana, te sa novim zonašem Omladincem iz Novog Sela – zaključuje vrlo angažovani direktor Sloge Ljubiša Vujović.
U međuvremenu u klubu je živa aktivnost na svim poljima. Sređuje se travnata površina Gradskog stadiona koja bi trebalo da bude jedna od najboljih u ligi, a sve je to nastavak letošnjih radova na stadionu, tribinama i izgradnji pokrivene centralne lože. Kompletiran je i stručni štab prvog tima, pa će u novoj sezoni šefu struke Igoru Tugedžiću pomagati dvojica bivših golmana Sloge Predrag Stefanović i Ivan Samardžić, dok će „duša“ kluba i dalje biti sekretar Dejan Nestorović. I pored ulaska omladinaca i kadeta u Kvalitetnu ligu Srbije treneri u ovim pogonima su otišli u inostranstvo,a ovih dana rešeni su i ti problemi. Milutin Marušić, bivši trener čačanskog Borca i kraljevačkog Metalca novi je trener omladinaca Sloge,a u radu će mu pomagati Marko Anđelković. Novi šef struke u kadetskoj ekipi je Vladislav „Beli“ Stojanović, nekadašnji igrač Sloge iz drugoligaških dana,a „desna ruka“ će mu biti Darko Luković koji je svojevremeno bio prvi asistent Slobodana Staševića u prvom timu Sloge. Goran Tasić je ostao na poziciji prvog trenera pionira „belih“. Sve mlađe selekcije Sloge su u pogonu i očekuje se da maksimalno spremni dočekaju start takmičenja u društvu Partizana, C. zvezde, OFK Beograda...