XS
SM
MD
LG

I Vranjanci namučili šampiona

Fudbaleri Ekonomca opterećeni većim brojem utakmica u prethodne dve nedelje sinoć su se mnogo mučili u susretu sa pretposlednjom ekipom na tabeli Vranjem, koja je do sada zabeležila samo po jednu pobedu i remi. Ostvarili su bolji rezultat nego što su prikazali na terenu. U jednoj od najslabijih partija na parketu „studenti“ su zabeležili šestu pobedu, posle remija u prethodnom kolu u derbiju sa drugoplasiranim Smederevom i zadržali prvu poziciju na tabeli.

Posle nekoliko pokušaja sa distance Ekonomac je došao u vođstvo zahvaljujući raspoloženom Borku Surudžiću, koji se posle polugodišnje suspenzije uspešno vratio u tim. On se u 6. minutu najbolje snašao pred gololom Ristića, koji je pokušao da zaustavi udarac Kocića sa leve strane. Kratko obijena lopta došla je do pivota domaćina koje je šalje na pravo mesto. Lopta je pogopdila stativu i završila u mreži. Očekivalo se tada da će „studenti“ lako doći do bodova, ali su uporni gosti iz kontranapada u 13. minutu uspeli da izjednače preko kapitena Predraga Nikolića, koji je savladao drugog golmana Nemanju Momčilovića. Pokušavali su igrači Ekonomca da ponovo dođu u vođstvo, ali golman Ristić bio je nesavladiv. Ipak u poslednjem minutu prvog poluvremena morao je drugi put da vadi loptu iz mreže posle šuta Fetića sa 10 metara. Na drugoj strani, posle kontranapada, Janjić je izbacio loptu iz praznog gola i spasao svoj tim od novog izjednačenja, pa se na odmor otišlo sa malom prednošću od 2:1.

U nastavku utakmice, posle odmora, strelci Ekonomca postigli su još dva gola i donekle „izvadili“ se za loše izdanje na prketu. U 23. minutu gosti su imali šansu za izjednačenje preko Stevana Stefanovića, ali je dobro intervenisao golman Momčilović i izbio loptu u situaciji „jedan na jedan“. Bledu sliku na terenu popravio je Surudžić svojim drugim pogotkom i povećao vođsvo na 3:1, ali zasluge pripadaju i Kociću koji je idealno asistirao, a dvostruki strelac domaćina iz preve zahvatio loptu i poslao pod prečku.

Fudbaleri Vranja su bolje igrali nego što tabela pokazuje (Foto: M. Jovičić)

U 32. minutu, mladi Nikolić je umesto mreže pogodio stativu, a minut kasnije drugi pogodak Fetića sprečila je prečka. Gosti su pripretili u 36. minutu preko Stevanovića, ali je njegov udarac završio za malo preko prečke. Ovaj promašaj kaznio je četvrtim pogotkom za domaći tim na sinoćnoj utakmici Vladan Vesić, koji je postavio končan rezultat ove utakmice, koja će se brzo zaboraviti.

Dva minuta pre kraja utkmice Stevanović nije iskoristio slabo degažiranje lopte do koje je došao pre igrača Ekonomca, ali je umesto mreže napadač Vranja samo pogodio stativu.

- Nisam očekivao ovakav otpor oslabljene ekipe Vranja, koja je došla bez nekih igrača. Postoji psihološko opuštanje u našoj ekipi. Važno je da smo utakmicu rezultatski priveli kraju kako treba. Ja se zahvaljujem mojim saigračima iz ekipe i treneru, koji istrpeli ovih šest meseci zbog moje suspenzije i sada pokušavam da im to vratim dobrim igrama i golovima – rekao trener Ivan Božović,je posle pobede nad Vranjem.

I pored pobede, n Božović nije bio zadovoljan prikazanom igrom, ali je i za to imao opravdanje.

- Odigrali smo najlošiju utakmicu u ovoj sezoni, ali je rezultat odličan kako smo delovali na terenu. Imali smo zgusnut raspored u poslednje dve nedelje. Pored Lige šampiona imali smo i dve utakmice domaćeg prvenstva. Skoro svi naši igrači su reprezentativci i očekuju ih dve utakmice sa Španijom u ponedeljak i utorak, pa još dva kola domaćeg prvenstva. To je iscrpljujuće za igrače i moramo ih razumeti, jer su i psihološki i fizički iscrpljeni. Zbog toga pristup igri nije kakav očekujemo. Do kraja jesenje sezone težićemo da zabeležimo još te dve pobede i ostanemo na vrhu, što je naš cilj, a za dalje ćemo videti.

Juče su odigrane još tri utakmice sedmog kola: SAS Marbo je u Zrenjaninu igrao nerešeno 1:1 sa Smederevom i „pomogao“ Ekonomcu da poveća prednost na četiri boda. Kolubara je savladala Bečej sa 6:3, a Kalča je izgubio u Nišu od komšija VIK Naisus – 3:5.

Ekonomac je prvi sa 19, Smederevo drugo sa 15, a treći na tabeli je Kopernikus sa 11 bodova.

Borko Surudžić sa tri pogotka na dve utakmice vratio se u ekipu Ekonomca (Foto: M. Jovičić)

EKONOMAC – VRANJE 4:1 (2:1)

KRAGUJEVAC – Sportska hala: „Jezero“ – Gledalaca: 200. Sudije: Vladan Radulović i Nikola Aleksić (obojica iz Beograda). Strelci: Surudžić u 6. i 29, Fetić u 20. i Vesić u 37. minutu za Ekonomac, Nikolić u 13. minutu za Vranje. Žuti karton: Nikolić (Vranje). Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac: 3 (1+2), Vranje: 6 (3+3).

EKONOMAC: Aksentijević, Fetić, De Souza, Vesić, Simić, Kocić, Rajčević, Nikolić, Bojović, Rakić, Janjić, Momčilović, Surudžić.

VRANJE: Ristić, Nikolić, Krstić, Stevanović, Novaković,Dodić, Stanojević, Tomić, Veličković, Tasić.

IGRAČ UTAKMICE: Borko Surudžić (Ekonomac).

 


Kolubara 6 : 3 Bečej
Novi Pazar 4 : 4 Kopernikus
Kalča 3 : 5 VIK Naisus
Ekonomac 4 : 1 Vranje
SAS 1 : 1 Smederevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 7 6 1 0 19
2 Smederevo 7 4 3 0 15
3 Kopernikus 7 3 3 1 12
4 VIK Naisus 7 3 2 2 11
5 SAS 7 3 2 2 11
6 Kalča 7 3 0 4 9
7 Bečej 7 2 1 4 7
8 Novi Pazar 7 1 3 3 6
9 Vranje 7 1 1 5 4
10 Kolubara 7 1 0 6 3