XS
SM
MD
LG

"Musketari" sve bliže cilju

Nije bilo iznenađenja u Kraljevu. Nije ni moglo da ga bude kako je igrala kraljevačka mašinerija. Upozoravao je Boško Mačužić svoje pulene da je teško jednog rivala u kratkom vremenskom periodu pobediti tri puta, pa su „musketari“ u meč sa Mladim Radnikom ušli vrlo motivisani, ozbiljni i ceo posao završili za nešto više od sat vremena. Revanš za poraz u Požarevcu na startu sezone ostvaren je sa kamatom, a malobrojna publika mogla je uživati u sjajnoj partiji startne šestorke gde su odskočili kapiten Bićanin, „gromovnik“ Bojović i izvanredni libero Škundrić.

- Drago mi je da sam na debiju pred kraljevačkom publikom odigrao dobro, kao i ceo tim. Važno je da na terenu nismo proveli mnogo vremena, nije bilo veliko trošenja energije i snage. Realno smo mnogo bolji i iskusniji tim od Mladog Radnika i to smo na terenu demonstrirali. Svi elementi su odlično funkcionisali, tako da maksimalna pobeda nije mogla da izostane. Pokazalo se da je tim u dobroj formi, poraz u Novom Sadu nije nas demoralisao – govori Goran Škundrić novogodišnja akvizicija Kraljevčana koji je pokazao da će biti veliko pojačanje.

Dolazak nekadašnjeg odbojkaša Vojvodine i Đerdapa među „musketare“ sve je iznenadilo?

- Uh, to je duga priča. Još letos sam trebao da dođem u Kraljevo, tada se nisam dogovorio sa ljudima iz kluba i nastavio sam u Kladovu. Da ne širim priču šta je sve bilo u mom prethodnom klubu, tek usledio je novi razgovor sa čelnicima Ribnice i dogovorili smo se za pet minuta. Mnogo mi je drago što sam tu, ekipa je odlična, vlada veliko drugarstvo, a ono što je meni najvažnije veoma se dobro trenira. Zaista sam pun pozitivnih utisaka o klubu, gradu, navijačima, sve je odlično.

Novom pobedom Ribnica je stigla do četvrtog mesta, trećeplasirana Vojvodina je na dva boda prednosti, ali prava iskušenja tek predstoje.

- Ovo je izjednačena i mlada liga. Podsetiću da je Partizan prošle sezone bio sedmi, pa je igrao finale plej ofa. Dakle, izrazitih favorita nema, svako svakoga može da pobedi i zato mislim da, uprkos lošijem startu, Ribnica ništa nije izgubila, sve je još u igri. Mislim da ćemo se sada malo više fokusirati na Kup, jer ovaj tim kraljevačkog superligaša je kadar da osvoji neki trofej. Još ako finalni turnir bude u Kraljevu, eto prilike da na pravi način obeležimo 60. rođendan Ribnice – zaključuje Goran Škundrić libero kraljevačkog superligaša.


Ribnica 3 : 1 Jedinstvo
Crvena Zvezda 3 : 2 Vojvodina NS seme
Spartak (S) 1 : 3 Partizan Vizura
Mladi radnik 0 : 3 Spartak (LJ)
Đerdap 3 : 0 Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 18 17 1 49
2 Partizan Vizura 18 16 2 46
3 Vojvodina NS seme 18 12 6 34
4 Radnički 18 9 9 29
5 Ribnica 18 8 10 26
6 Spartak (LJ) 18 8 10 22
7 Đerdap 18 7 11 22
8 Mladi radnik 18 7 11 22
9 Spartak (S) 18 6 12 19
10 Jedinstvo 18 0 18 1