XS
SM
MD
LG

Gakovo: Održan IV Memorijal "Tojin-Tode Miletić"

Nisu gakovčani zaboravili svoga Tojina -Todu Miletića, profesora, druga, prijatelja, rođaka, komšiju , a pre svega dodrog i iskrenog , poštenog čoveka, koji je za svoga života ostao u dobroj uspomeni  svima u ovome malom Bačkom selu u somborskoj opštini. Već četiri godine, njemu u spomen ,njegovi prijatelji i kolege iz kluba , škole i Mesne zajednice, organizuju fudbalski memorijal, koji nosi njegovo ime . Na ovogodišnjem , četvrtom okupljanju na igralištu Graničara u Gakovu, stigle su tri ekipe sa strane i ekipa domaćina. FK "Džaja" iz Banja Luke, somborski OFK Metalac i čonopljanska Sloga borili su se za trofej na ovom memorijalu, a pre svega su došli da se druženjem  podsete na čoveka koji je za života ostavio trag u radu sa đacima , njegovim učenicima, fudbalerima , ne samo u Gakovu , nego i šire.

Pre početka memorijala, svi učesnici,gosti i organizatori, su u holu Osnovne Škole prisustvovali jednoj projekciji video zapisa i pogledali izložbu fotografija  o pokojnom Tojinu , a delegacije klubova sa organizatorima i rodbinom posetili mesno groblje , položili cveće i odali poštu svom Tojinu. 

U takmičarskom delu memorijala odigrane su četiri skraćene utakmice u kojima su se ekipe borile za naslov najboljega na ovom memorijalu. Najpre su domaćini sa gstima iz Sombora odigrali nerešeno i posle penala ostali za borbu za treće mesto, a u drugoj utakmici čonopljanci su porazili banjalučane i stekli pravo nastupa u finalu. I u borbi za treće mesto gakovčani su igrali nerešeno sa FK "Džaja" iz Banja Luke, gde su na penale poraženi i zauzeli četvrto mesto. U finalnoj utakmici , čonopljanci su sa 3:0 porazili somborski OFK Metalac i tako postali pobednici četvrtog Tojinovog memorijala. 

Po završetku turnira, na zajedničkoj večeri, podeljeni su pehari i medalje najboljima, i u zajedničkom druženju sviju , još jednom su evocirane uspomene na Tojina-Todu Miletića, koga gakovčani nikada neće zaboraviti.

Detalj iz hola Osnovne Škole pre početka memorijala u Gakovu.

Ekipe domaćina i gostiju iz Sombora pre početka prve utakmice na memorijalu.