XS
SM
MD
LG

PFL Sombor: Vidović rešio "El Clasico" u Čonoplji Sloga-Kordun 1:0

Derbi susret četvrtog kola Područne lige. koji je igran u Čonoplji između domaće Sloge i komšija, ekipe  Korduna iz Kljajićeva, sasvim zasluženo je pripao domaćim fudbalerima .Popularni "El Clasico" , i danas, kao i mnogo puta ranije, na tribine renoviranog igrališta Sloge, privukao je veći broj gledalaca nego uobičajeno,a svi prisutni mogli su zadovoljno napustiti tribine, jer su videli dobru i borbenu utakmicu dva , za igru, raspoložeena rivala. Fudbaleri i jednog i drugog tima,nisu se danas štedeli, trčali su celo vreme, i utakmica je imala na dinamici, bilo je dobrih poteza, , nešto manje šuteva, ali i dobrih odbrana golmana. Meč je rešen minimalcem , poslednjeg igrača odbrane domaćina, Branka Vidovića u 49 minuti posle jednog kornera, koga je dobro izveo bek Lovrić. Do tada, ustvari celo prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri sa malo više igre na polovini gostiju, ali bez nekih izglednijih šansi za golove. Ono što je možda moglo da promeni brojke na semaforu je šut Rajčanjija iz slobodnog udarca u 35 minuti , kada je lopta iznenada pogodila donji deo desne stative gola Đurišića.Nastavak utakmice u drugom poluvremenu doneo je malo više šansi pred golom gostiju, a osveženje u domaćem sastavu i promena dvojice igrača, ulazak Radojčića i Vladetića, učinio je napad domaćina ubojitijim. Sve to je podiglo nivo odbrane gostiju na maksimalnu opreznost,a golman Đurišić je imao priliku da se iskaže i u tim trenucima je delovao sigurno.Možda ni golman  nebi pomogao u 55 minuti da je centarfor domaćih Hoscieslavski bio prisebniji  kada je dobio loptu i utrčao u kazneni prostor Korduna , ali mu je šut bio neprecizan i daleko preko gola. Šest minuta kasnije, najbolji pojedinac meča, krilo Sloge, Ričard Rajčanji za sekund kasni na lep ubačaj , nisko po zemlji od strane Lovrića, i lopta odlazi u ne povrat. 

Derbi susret je danas doneo četvrtu pobedu u nizu fudbalerima Sloge, a njihov današnji rival se, i pored poraza ,nije obrukao, čak šta više, dobro se nosio sa protivnikom , koji je imao prednost domaćeg terena i bučno navijanje publike na svojoj strani. Fer i korektno ponašanje aktera uklopilo se sa dobrim suđenjen trojke iz Apatina, sa Miodragom Rakićem na čelu,a navijanje grupe iz "Košmara", i pirotehnika ,odavali su utisak, da se radi o utakmici višeg ranga, a ne o meču Područne Lige.

 Područna Liga Sombor - SLOGA -KORDUN   1:0 (0:0)

Čonoplja, 6. septembar 2014. Igralište Sloge. Gledalaca 300. Sudija Rakić, pomoćnici  Miščević i Vejnović(Svi iz Apatina). Delegat (Knežević (Sombor) Strelac Vidović u 49. minutu. Žuti kartoni : Vidović (Sloga). Kršić, Knežević i Vujković Kordun). Crveni kartona nije bilo, Igrač utakmice : Ričard Rajčanji (Sloga)

SLOGA: Kozlina, Rebić, Lovrić,Konjović, Vidović, Purić, Sekulić(Radojčić), Tubić, Hoscieslavski , Ninković( Vladetić), Rajčanji(Jezdić)

KORDUN: Đurišić,Pavlović, Kozlina, Kršić, Šaula, Kovačić(Pavlica), Knežević, Stanojević, Vujković, Zorić i Petković. 

Fudbaleri Sloge -Čonoplja

Intervencija golmana Đurišića u prvom poluvremenu

Duel Vuka Ninkovića (Sloga) i Novaka Šaule (Kordun)

Vidović postiže gol odluke u 49. minutu

Pirotehnika i navijanje "Košmara" došlo je do izražaja nakon vođstva domaćeg tima


4 .kolo PFL Sombor
Sloga 1 : 0 Kordun
Hajduk 3 : 0 Lipar
Mladost 4 : 1 BSK
Dunav 1 : 1 Omladinac (D)
Terekveš 4 : 1 Graničar (G)
Stanišić 2 : 0 Polet (K)
Graničar (R) 0 : 2 Kula
Omladinac (B) 3 : 1 Rusin
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Terekveš 4 4 0 0 12
2 Sloga 4 4 0 0 12
3 Omladinac (B) 4 3 0 1 9
4 Stanišić 4 3 0 1 9
5 BSK 4 2 1 1 7
6 Polet (K) 4 2 0 2 6
7 Omladinac (D) 4 1 3 0 6
8 Kula 4 2 0 2 6
9 Mladost 4 2 0 2 6
10 Hajduk 4 1 2 1 5
11 Graničar (G) 4 1 1 2 4
12 Lipar 4 1 1 2 4
13 Rusin 4 1 0 3 3
14 Kordun 4 0 1 3 1
15 Dunav 4 0 1 3 1
16 Graničar (R) 4 0 0 4 0