XS
SM
MD
LG
02.06.2009 A.Daišević

Kraljevački "beli" ponovo u drugom razredu

Slavljenički, kako i dolikuje prvaku, bilo je na Gradskom stadionu u Kraljevu u meču poslednjeg kola Srpske lige grupa "Zapad". Sloga je povratak u "drugi razred" srpskog fudbala overila i ranije, ali je meč sa vrlo dobrim timom iz Klupaca bio prava prilika da se sezona na najbolji način zaokruži, da se novom pobedom proslavi veliki uspeh sa vernim navijačima koji su sedam godina čekali na uzdizanje kluba za koje im srce kuca. Na kraju pobeda, ali izvojevana posle mnogo muke i uz dosta sreće, "beli" su od 0:2 stigli do 3:2 bukvalno u poslednjem sekundu susreta.
- Odigrali smo meč sa jako dobrim Radnički Stobeksom koji takmičarski ništa nije značio. Slavljenička atmosfera na stadionu, činjenica da smo stigli do kraja velikog posla i ostvarili cilj sigurno je uticala na igrače, neoprezno i mekano smo ušli u utakmicu i dve gluposti su nas koštale vođstva gostiju. Kasnije smo uspostavili našu igru, smanjili prednost i u drugom poluvremenu igrali za pobedu, stvarali i propuštali šanse. Sreća nas je pogledala u samom finišu, ali smo je i zaslužili s obzirom na sve šta nas je pratilo ove sezone, pogotov u drugom delu prvenstva – naglašava šef struke Sloge Ivica Cvetanovski.
Strateg iz Užica čestitajući svojim fudbalerima na velikom uspehu nije zaboravio svog prethodnika?
- Velike zasluge za ulazak u Prvu ligu Srbije idu na aderesu Igora Tufegdžića, mog mladog kolege koji je ovaj tim selektirao, odlično pripremio i vodio na 17 utakmica bez poraza. Ovo je i njegov uspeh,a posao smo uspešno priveli kraju trener omladinaca Milutin Marušić i moja malenkost. Igrači su bili pravi, najbolji, izdržali su sve pehove i pritiske i Slogu na impresivan način vratili tamo gde joj je i mesto. Dragao mi je da sam deo svega toga i da sa ovim timom nastavljam posao i u novoj sezoni.
Nije bilo lako strategu "belih" u novoj sredini. Iako je došao "na gotovo", jer je Sloga imala ubedljivu prednost na liderskoj poziciji, na stadionu kod Železničke stanice ga nisu čekali "med i mleko".
- U svojoj fudbalskoj karijeri, što kao igrač što kao trener, ne pamtim da je jedan tim imao takve pehove i nesreće. Ne mogu da zaboravim da sam na prvom treningu jedva imao 10 zdravih igrača, da su veliki teret obaveza izneli omladinci koji su vrlo uspešni i u svojoj konkurenciji. Igrači su se povređivali kao na traci, u svakoj utakmici je po jedan ispadao iz stroja i moram da kažem da nas je održala velika bodovna prednost. Otuda su i igre ovog proleća bile skromnije, ali kada se sve sabere ja sam ponosan na ove momke – zaključuje Ivica Cvetanovski trener Sloge.
Kraljevački "beli" su jeen završili superiorno sa 11 pobeda i 4 remija, bez poraza uz impresivnu gol razliku 31-10. U drugom delu sezone Sloga je ostvarila šest pobeda, sedam remija i dva poraza (Užice i Ub) uz skromnu gol razliku 13 datih i 7 primljenih golova. Polovina datih golova ovog proleća delo su zimske akvizicije iz redova gradskog rivala Metalca Miloša Janićijevića.
- Jako je dobro što smo sezonu okončali pobedom, jer bi poraz sve pokvario u subotu. Dali smo sve od sebe i pobedili smo jako dobar tim iz Klupaca kome želim mnogo uspeha u baražu – kaže "Moljac" Janićijević koji je od kluspkih drugova dobio nadimak "Kralj peterca" i nastavlja:
- Došao sam zimus u Slogu i tako ispunio želju, jer sam pre dve godine već bio na pragu Gradskog stadiona. Ova sezona je za klub bila izuzetno uspešna, ostvaren je cilj,a za mene je dolazak u Slogu bio pun pogodak. Iako sam u Metalcu postigao sam jedan gol, u belom dresu sam dao šest, što je zasluga celog tima, jer su me maksimalno podržali i hvala im na tome.
Dok je primao čestitke brojnih navijača mladi fudbaler Sloge nije zaboravio bivši klub i obaveze koje ga čekaju?
- Hvala ljudima iz Metalca koji su mi omogućili fudbalsku afirmaciju koju nastavljam u Slogi. Bio bih presrećen da izborim dres Univerzitetske reprezentacije gde sam već na širem spisku, bio to veliki plusa i za mene i za Slogu. Nastavljam da radim i spremam se za Prvu ligu Srbije gde ćemo opet imati velike ambicije, gde će svaka utakmica biti derbi i verujem da možemo do istorijskog rezultata za Slogu i kraljevački fudbal – zaključuje Miloš Janićijević.
Ponedeljak 1.jun je bio poslednji radni dan za igrače sa strane, dok će "domaći" kadar nastaviti da radi još desetak dana. Šef stručnog štaba Ivica Cvetanovski je prozivku i početak priprema za novu sezonu zakazao za 29.jun,a do tada će veliki posao biti pred aktuelni rukovodstvom kluba. Od sređivanja infrastrukture kako bi zadovoljili zahteve ranga takmičenja u koji su upali, do prelaznog roka i stvaranja tima koji će biti kadar da upusti u borbu za najviši plasman u Prvoj ligi Srbije.


Jedinstvo 1 : 0 Mačva
Sloga (K) 3 : 2 Radnički Stobeks
Loznica 0 : 3 Sloga (P)
Vujić voda 2 : 1 Inon
Metalac (K) 1 : 1 Železničar
Sloboda (U) 1 : 0 Budućnost (V)
Radnički (K) 2 : 0 Sloga (PM)
FAP 3 : 2 Sloboda (Č)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga (K) 30 17 11 2 62
2 Radnički Stobeks 30 16 5 9 53
3 Sloboda (U) 30 14 4 12 46
4 Jedinstvo 30 12 6 12 42
5 Sloboda (Č) 30 11 8 11 41
6 Vujić voda 30 11 8 11 41
7 Sloga (P) 30 11 8 11 41
8 Radnički (K) 30 12 5 13 41
9 Mačva 30 11 7 12 40
10 Metalac (K) 30 12 4 14 40
11 Sloga (PM) 30 12 4 14 40
12 FAP 30 10 9 11 39
13 Budućnost (V) 30 11 6 13 39
14 Železničar 30 10 8 12 38
15 Inon 30 11 5 14 38
16 Loznica 30 8 4 18 28