XS
SM
MD
LG

PFL Sombor: Lideru samo bod iz Stapara, Hajduk - Sloga 2:2

Prvenstveni susret lidera na tabeli i staparskog Hajduka, igran u okviru XXI kola prvenstva Područne Lige, završen je nerešenim rezultatom 2:2, što je i najrealniji ishod ove utakmice, koja je zadovoljila oko stotinjak gledalaca, koji su sa tribina igrališta u Staparu pratili jednu borbenu utakmicu, u kojoj su se akteri trudili da nadigraju svoga rivala i uzmu ceo plen.U svemu tome pomogao im je i vetar, koji im je bio saveznik po jedno poluvreme, i saučesnik prilikom postizanja golova, na jednoj, i na drugoj strani.Ekipi Sloge ovo je drugi remi u prvenstvu, i to sa istim rezultatom , a staparci imaju jednu utakmicu više, gde je rezultat bio nerešen. Dva puta su igrali po 2:2, a jednom su remizirali sa 1:1. Pred ovu utakmicu, a i posle nje , razlika u bodovima između ova dva kluba je 22 boda u korist gostiju iz Čonoplje.Gledajući ovaj njihov susret, reklo bi se da su rivali podjednaki, bar tako su se predstavili danas na ovome meču, a po bod na kraju osvojen, nešto je, što se zove pravda, i prema jednima i prema drugima.Doduše, gosti su nastupili bez četiri standardna igrača, Vidovića, Purića, Pešića i Sekulića, pa je ovaj sastav imao zadatak da održi nivo igre koju su čonopljanci nametali svojim protivnicima proteklih dvadeset kola.

Nedeljno Uskršnje popodne, lep sunčan dan,ali sa vetrom,koji nije bio baš prijatan za neku doteraniju igru,sa preciznim dodavanjem, fudbaleri oba tima nisu mogli iskoristiti na najbolji način,ali je publika otišla zadovoljna svojim kućama , jer su videli po dva gola u mreži jednog i drugog golmana. Kako već na početku rerkoh , vetar je kumovao kod dva gola, posle kornera sa leve strane, u istom minutu , 23 , u prvom poluvremenu 1:0 za domaće, i 23 (68) u drugom poluvremenu, 2:2. Najpre je Stanić doveo Hajduk do prednosti,kada je njegov šut iz kornera pogodio suprotnu stativu gola čonopljanaca, a lopta se odbila u mrežu. Deset minuta kasnije, Jovica Radojčić je iz trka, svoj jedan šut  pretvorio u izjednačenje. U narednom minutu Hoscieslevski prodire po levoj strani, i kada se odlučuje na šut, biva neprecizan za desetak santimetara. Osam minuta pre odlaska na odmor , Tubić igra rukom u svom šesnaestercu,a sudija Merdanović ne reaguje na povike iz publike i sa terena, od strane domaći fudbalera , koji su tražili najstrožiju kaznu. Ako tada nije svirao penal domaćinima, učinio je to u 49 minuti, kada je srušen jedan igrač Hajduka u šesnaestercu Sloge, i bez pogovora je pokazao na belu tačku. Novo vođstvo domaćinima , sa kreča je obezbedio Lazić. Nastavak utakmice protiče u naizmeničnim akcijama na jednoj i na drugoj strani, i u 68 minuti, posle kornera, na istom mestu,gde je i Stanić bio izvođač kod prvog gola, Radojčić proračunski upućuje centaršut u peterac, a lopta završava iza leđa golmana Milana Pekeza. za konačnih 2:2.

Do kraja susreta, igra je bila sa noge na nogu,duge lopte, neprecizno dodavanje, igra bez većih motiva, kao da su i sami fudbaleri bili zadovoljni postignutim, pa je i zadnji zvižduk sudije Merdanovića svima prijao. Za ovu utakmicu ,nebi se reklo da je bilo posebnih motiva da se učini nešto više, pa je i ponašanje fudbalera bilo u granicama fer-pleja, što za sudiju Merdanovića nije predstavljalo problem,a i on sam se trudio da meč ne ispušta iz kontrole, i bez većih problema je vodio ovaj susret.

PODRUČNA LIGA: HAJDUK-SLOGA 2:2 (1:1)

Stapar, 12. April 2015. Godine. Igralište Hajduka. Gledalaca 100. Sudija Merdanović (Odžaci) Pomoćnici Perišić (S. Miletić) Aleksić (Odžaci) Delegat Nimak (Sombor). Strelci : Stanić u 23 i Lazić u 49(iz penala) za Hajduk, a Radojčić u 33 i 68 za Slogu. Žuti kartoni Staničkov, Lazić i Stanić (Hajduk). Crveni kartona nije bilo. Igrač utakmice Jovica Radojčić (Sloga).

HAJDUK : M. Pekez,Staničkov(Nišević), Lazendić, Benčić, I. Pekez, Jusufi, Lazić, Milić(Boškov), Rančić(Grba), Stanić i Lukić.

SLOGA: Kozlina, Rebić, Lovrić, Konjović, Zarol(Barić), Tubić, Radojičić, Hoscieslavski(Dražić) Ostojić, Ninković i Rajčanji.

Ostale slike sa ove utakmice klikni OVDE