XS
SM
MD
LG

Gakovo: Održan XVI Memorijalni pionirski turnir u fudbalu "Lazar Đukić"

U subotu, 9. maja tekuće godine, u Gakovu na domak Sombora, održan je tradicionalni Memorijalni pionirski fudbalski turnir „Lazar Đukić“, koji se organizuje u znak sećanja na meštanina Gakova, Lazara Đukića, koji je časno, braneći svoju domovinu, poginuo na Kosovu, služeći vojni rok u vreme bombardovanja naše zemlje 1999 godine.

Pre početka memorijala, delegacije MZ Gakovo, fudbalskog kluba „Graničar“ i rodbina poginulog, položili su cveće na Lazarov grob, i odale nužnu poštu hrabrom mladiću, a potom je na igralištu Graničara počeo XVI po redu memorijalni turnir pionira, kojeg su zajednički organizovali MZ, fudbalski klub „Graničar“, rodbina poginulog , Sportski Savez grada Sombora i Vodokanal Sombor.

U dve uzrasne kategorije, učestvovalo je 9 ekipa sa preko sto dečaka , koji su se borili za naslov najboljeg na XVI memorijalu. U generaciji dečaka rođenih 2002 godine i mlađi, gde je bilo šest ekipa, najbolji su bili pioniri ekipe ŽAK II iz Sombora, i njima je pripalo prvo mesto, ispred Stanišića, koji su zauzeli drugo,a treći su bili pioniri Olimpika iz Apatina . Kod pionira rođenih 2003 godine i mlađi, igralo je samo tri ekipe,a plasman je sledeći . Prvo mesto su osvojili pionri Sloge iz Temerina, drugi su bili mali fudbaleri iz Rastine,a treće mesto je pripalo domaćoj ekipi Graničara.

Na svečanom proglašenju pobedmika, dodeljene su statue fudbalera najboljim igračima i najboljim strelcima na memorijalu. Miroslav Jovanović iz ekipe ŽAK II je najbolji igrač starije grupe pionira, a Predrag Đurđević (Sloga Temerin) kod mlađih.Za titulu najboljeg strelca izborili su se Aljoša Kevin iz ekipe ŽAK II (generacija 2002) i Vukašin Šćekić iz Graničara, kod generacije 2003 godišta

Učesnici memorijala pre početka takmičenja u Gakovu

Za ostale fotografije klikni OVDE

Pripremio: Simo Marković