XS
SM
MD
LG

"Sveti Stefan" za kormilom Brodarca

Odlična igra "Svetog Stefana" na Starom sajmištu. Osvojenim bodom ipak su zadovoljniji domaći igrači. Tradiciju da ne prođe nijedna utakmica "Svetog Stefana" a da se ne dosudi penal protiv nje, nije prekinuo ni sudija Jovčić kada je već u 5. minutu pokazao na penal za Brodarac posle jednog "teatralnog" pada Obradovića. "Spajdermen" na golu "Svetaca" Đorđe Bogdanović nije dozvolio Obradoviću da se raduje pošto je odbranio penal. Od tog trenutka proradio je inat gostiju koji stvaraju šanse i već u 12.minutu posle odličnog prodora Ognjena Sočevića po levoj strani i centaršuta lopta dolazi do Marka Bugarčića u srcu šesnaesterca koji rezantnim udarcem matira Baletića.

Usledili su prodori i sa leve preko Sočevića i sa desne strane preko Gorana Gajića, i šanse gostiju Krunića, Bugarčića, Ćebića, projektili Varagića ali se rezultat nije menjao. U 38 minutu Marko Bugarčić nanizao je celu odbranu gostiju na ivici šesnaesterca dodaje do Milana Krunića čiji udarac završava pored gola. Domaći sem penala nijednom nisu zapretili Bogdanoviću. Rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

U 52.minutu slobodan udarac Sočevića završava tik pored desne stative ukopanog golmana domaćih. Na terenu do 57. minuta postojao je samo jedan tim, samo "Sveti Stefan", dok su domaći igrači bili nemi posmatrači "crvene" predstave. U tom minutu došlo je do povrede kapitena Igora Ćebića kome je Kurtović laktom polomio nos, sudija nije dosudio čak ni prekršaj za goste već je pustio da se igra nastavi iako je teško povređen kapiten gostiju ležao na travi. Po završetka akcije na sreću po goste a na insistiranje Kurtovića sudija je ipak pozvao lekara da uđe u teren. Treba istaći da je delegat Anokić Petar dozvolio da se igra utakmica iako domaća ekipa nije imala licencu za doktora Obrenović Miloša, pa čak nije uzeo ni broj lične karte jer su mu ""navodno"" odneli licencu u Suboticu. Igor Ćebić je završio u Urgentnom centru, gde su konstatovali prelom nosne kosti tako da bi trebalo ovih dana da ima i operaciju. Da li je delegat ove utakmice upisao broj registracije dežurnog vozila i vozača sa ličnom kartom gosti u to nisu imali uvid, samo jedno je sigurno a to da se niko nije pojavio da odveze povređenog igrača do bolnice već su to morali da urade ljudi iz Uprave "Svetog Stefana". Posle izlaska Ćebića igrači Brodarca su se prenuli odigrali petnaestak minuta njihove prepoznatljive igre. Vidno deprimirani gostujući igrači su stali, tako da je Brodarac počeo da preti preko brzonogog Obradovića, iskusnog Kurtovića i Šljukića pa je golman Bogdanović imao posla. U 67 minutu dolazi do izjednačenja, posle greške u odbrani gostiju lopta dolazi do Obradovića koji ipak postiže pogodak.

Ubrzo dolazi do potpunog preokreta, u 69. minutu lopta dolazi do Todorovića koji dovodi domaće u vođstvo. U tom trenutku "Sveti Stefan" konsoliduje odbranu i posle jedne kontre Milan Krunić postavlja konačan rezultat 2:2. "Spajdermen" na golu Đorđe Bogdanović, odbrambeni bedem tandem štopera britki Nikola Vukosavljević i Duško Božičković, neprelazni bekovi Đorđe Marjanović i Dejan Čolić, čovek velikog srca i znanja Vladimir Varagić, kapiten i veliki majstor Igor Ćebić, čarobnjak Ognjen Sočević, velemajstor Goran Gajić, cepači protivničkih mreža Marko Bugarčić i Milan Krunić, kao i uvek borbeni Goran Milenković i veliki borac Miloš Mosić.

Požrtvovanjem i zalaganjem ekipa "Svetaca" uspela je da otkine bod lideru na tabeli i to na njihovom bunjištu.

BRODARAC - "SVETI STEFAN" 2:2 (0:1)

Igralište: Staro sajmište, Gledalaca: oko 50
sudija: Jovčić Jovan, pomoćnici: Ilić Ruža i Banović Vladimir delegat: Anokic Petar
Strelci: Obradović u 67 i Todorović u 69 za Brodarac, Bugarčić Marko u 12 i Krunić Milan u 85 za "Sveti Stefan"
kartoni: žuti: Ćebić i Varagić ("Sveti Stefan")

BRODARAC: Baletić, Mlađenović, Todorović, Maksimović (od 55. Ćosović), Stanković, Savić (od 4. Miletić), Šljukić (od 69. Maslaković), Kurtović, Gojković, Obradović i Dabić.
"SVETI STEFAN": Bogdanović Đorđe, Varagić Vladimir, Bugarčić Marko, Ćebić Igor (od 57. Milenković Goran), Marjanović Đorđe, Sočević Ognjen, Gajić Goran, Krunić Milan, Čolić Dejan (od 79. Mosić Miloš), Božičković Duško i Vukosavljević Nikola. U igru nije ulazio mlada nada "svetaca" Žarko Ristić.


Mladi proleter 2 : 2 Dunav
Heroj 1 : 1 Mabat
Omladinac 3 : 1 Kapedunum
Crvenka 6 : 2 Olimpija
Brodarac 2 : 2 Sveti Stefan
Mladost 4 : 1 GAK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brodarac 18 14 2 2 44
2 Dunav 18 13 4 1 43
3 Omladinac 18 13 1 4 40
4 Mladi proleter 18 11 3 4 36
5 Crvenka 18 11 1 6 34
6 Kapedunum 17 9 2 6 29
7 Heroj 18 8 4 6 28
8 Mladost 18 8 2 8 26
9 Sveti Stefan 17 5 2 10 17
10 Mabat 17 4 3 10 15
11 GAK 17 3 1 13 10
12 OFK Zvezdara 17 2 1 14 7
13 Olimpija 17 0 0 17 0