XS
SM
MD
LG

90. godina Sloge iz Ćićevca

U svečanom ambijentu uz mnoštvo zvanica ,bivših igrača,navijača,sadašnjeg tima na čelu sa šefom struke Dušanom Čedićem uz goste veterane Napretka iz Aleksinca i naravno uz prisustvo predsednika opštine Ćićevac Zlatana Krkića večeras je u restoranu Sportskog centra u Ćićevcu svečano obeleženo 90 godina postojanja Fudbalskog kluba „Sloga“ Ćićevac sada člana zone Zapad.

Lopta stigla u Ćićevac 1924 godine

Prvu loptu u Ćićevac je doneo ugostitelj Atanasije Arizović 1924 godine ,a klub pod imenom „Jugoslavija“ osnovan je već početkom 1926 godine kada je u aprilu odigrao i prvu zvaničnu utakmicu protiv Slavije iz Ćuprije koja je završena pobedom Jugoslavije od 2:1. Nekoliko godina kasnije Jugoslavija je promenila ime i od tada nosi sadašnji naziv “Sloga“.

Generacije u 9 decenija Sloge

Sve do 1959 godine Sloga je igrala na igralištu gde se danas nalazi fabrika za preradu drveta impregnacija a tek 1959 preselila se na novu lokaciju stadiona kod železničke stanice,gde se i danas nalazi moderan stadion koji je 1982 godine dobio drenažu i novi teren a pre neku godinu zahvaljujući lokalnoj samoupravi i moderne tribine.

Sloga prvi put ulazi u republički rang takmičenja u sezoni 1966767 kada postaje član Moravsko-šumadijske zone i igra sa klubovima iz Čačka,Prijepolja,Nove Varoši,Novog pazara.Lučana idr.

Godinama je Sloga posle toga igrala značajnu ulogu u ovom delu Pomoravlja,dala mnogo poznatih veličina a sada je član zone Zapad.

Zlatan Krkić predsednik opštine Ćićevac“ Sloga je moj klub“

Svečanost je otvorio predsdnik FK“ Sloga“ Aleksandar Petrović a zatim dao reč Zlatanu Krkiću predsedniku opštine Ćićevac koji je rekao“ „Sloga je moj klub“. Sloga je ponos Ćićevca i ovog dela Srbije.Želim Vam puno uspeha u daljem radu a lokalna samouprava će uvek stajati uz Vas“ A onda je reč dobio čovek bez koga Sloga danas nebi bila to što jeste Miroslav Čedić alfa i omega ovog kluba koji je pozdravio prisutne goste: dr,Vladana Mladenovića predsednika gfs Kruševac, Žarka Anđelkovića predsednika SSOS Rasinskog okruga,Darka Rasinca člana IO FS Rasinskog okruga ,Dragana Jovanovića predsednika FSO Varvarin a potom uručio zahvalnice kluba povodom 90 godina Sloge i to:

Zlatanu Krkiću predsedniku opštine Ćićevac

Aleksandru Petroviću predsdniku FK“Sloga“

Slobodanu Nešiću legendi Sloge i u više navrata treneru ovog kluba

Milošu Mašiću legendarnom generalnom sekretaru kluba

Dragiši Biniću predsedniku FS rasinskog okruga.

Novici Tončevu predsedniku FS RIS a

Žarku Anđelkoviću predsedniku SSOS Rasinskog okruga.

Dr.Vladi Mladenoviću predsedniku FSG Kruševac

Fudbalskom savezu opštine Varvarin

Darku Rasincu fudbalskom sudiji

 Među dobitnicima priznanja i legendarni gen.sek. Sloge Miloš Mašić

 

Dr.Zoran Milivojević direktor Doma zdravlja Ćićevac

Pukovnik Dragan Đorđević legenda kluba

Novica Milovanović takođe legenda kluba

Slavko Kovačević legenda kluba i jedan od najboljih igrača u istoriji Sloge

Draganu Jovanoviću predsediku OFS Varvarin iz Bačine za lične zasluge

Aleksandru Aci petroviću doskorašnjem kapitenu Sloge

Slavoljubu Blagojeviću sportskom novinaru za dugogodišnje objektivno informisanje

Veteranima FK“Napredak“ Aleksinac

U nastavku uz muziki ,pesmu i evociranje uspomena nastavilo se druženje a sve to zabeležila je i kamera našeg vrsnog kamermana i prijatelja Sloge Miroslava Đorđevića koji je Miroslavu Čediću poklonio i jedan fudbal.

Alfe i omege sadašnje Sloge  - Otac (Miroslav Čedić) i sin šef stručnog štaba (Dušan Čedić)