XS
SM
MD
LG

"Građevinarke“ zablistale starim sjajem – 5:3

U utakmici punoj preokreta fudbalerke Rada savladale su odličnu ekipu Poleta prikazavši najbolju partiju proleća.

ŽFK Rad. Ubović, Miljković, Mičić ( od 77 Dukić), Polić, Pantović Tanasković ( od 90 Risteski), Milenković ( od 84 Miletić), Civrić ( od 43 Savić), Mirčetić ( od 60 Smiljković), Simić, Ćorluka

ŽFK Polet: Mihajlović, Banjeglav, Avramović, Golubović, Liščević, Zindović ( od 81 Drobnjak), Selak, Časar, Govorčin, Ilić, Šerko ( od 68 Purda)

U utakmici punoj ritma i preokreta “građevinarke“ su zasluženo savladale na svom terenu odličnu ekipu Poleta iz Sivca i prikazale najbolju partiju ovog proleća. Poraz u prethodnom kolu u Kragujevcu, posle 18 meseci, nije se odrazio na „građevinarke“, naprotiv one su protiv Poleta još čvršće zbile redove, imale igru, volju, energiju i zablistale onim starim prepoznatljivim sajem iz jesenjeg dela prvenstva kada nisu znale za prepreku.Strelci za ekipu Rada bile su Suzana Tanasković u 3, 48. i 80, Danijela Mirčetić u 45. i Ivana Dukić u 84. minutu, dok su strelci za Polet bile Anita Šerko u 10, Jovana Zindović u 23. i Viktorija Časar u 90.

Fudbalerke Rada su odlično otvorile utakmicu i već u trećem minutu došle do vođstva. Ćorluka je dubinskom loptom pronašla Tanaskovićevu na ivici šesnaesterca, ova se lepo oslobodila rivalke, a potom snažnim udarcem„ pocepala“ mrežu nemoćne Dajane Mihajlović najavivši goleadu. Kratko je trajalo slavlje devojaka sa Banjice, jer uprkos potpunoj terenskoj inicijativi domaćina, gošće iz Sivca su u 10. minutu iz kontre poravnale rezultat preko Anite Šerko. Posle izjednačenja devojke u nebesko – plavoj sportskoj opremi su još više dodale „gas“. Prvo je Mirčetićeva pripretila sa distance, ali se istakla Mihajlovićeva dobrom intervencijom. Samo minut kasnije lepa akcija u interpretaciji Mičićeve, Milenkovićeve i Mirčetićeve, međutim ova poslednja je uputila nedovoljno jak udarac, tako da nije došlo do promene rezutata. Slična akcija i u 21. minutu, a u glavnoj ulozi Pantovićeva, Mirčetićeva i Civrićeva, ali akcija je završena udarcem Civrićeve pravo u ruke golmanke Poleta. U 23. minutu hladan tuš na Banjici.! I druga kontra Poleta je urodila plodom. Na asistenciju Viktorija Časar odlično je odregovala Jovana Zindović i po drugi put primorala Maju Ubović na kapitulaciju. Rezultatski preokret se nije odrazio na ekipu Dejana Paunkovića, naprotiv  devojke su nastavile sa napadima, a terensku nadmoćnost pretvorile su u pogodak u 45. minutu. Slobodan udarac sa nekih 20- tak metara iskosa sa leve strane izvela je Danijela Mirčetić. Bio je to više centašut u šesnaesterac nego direktan udarac na gol, međutim lopta je dobila neku čudnu putanju i uz veliku zaslugu golmanke Mihajlovićeve završila u mreži.

U uvodnim minutima drugog poluvremena nova radost za“ građevinarke“. Igrao se 48. minut, Milenkovićeva je „probila“ po levoj strani onda se odlučila na ubacivanje na drugu stativu, natrčala je danas golgeterski raspoložena Suzana Tanasković i sprovela loptu u mrežu. U 69. minutu beležimo najlepšu akciju na utakmici u kjoj je učestvovalo šest fudbalerki Rada i prava je šteta što nije materijalizovana, jer bi to bila akcija za udžbenike.  U „sitno vezu“ učestvovale su Smiljkovićeva, Pantovićeva Mičićeva, Mirčetićeva Tanaskovićeva i Milenkovićeva, lopta je išla iz prve od noge do noge, rivalke su bile prosto zbunjene i nemoćne, međutim udarac Milenkovićeve je završio tik pored stative. Samo tri minuta kasnije Maja Ubović je hrabrom intervencijom  zaustavila nezgodan udarac Jovane Selak. i sprečila novo izjednačenje. Minut kasnije uzvratila je Ćorluka ,međutim njen udarac je završio u rukama golmanke Poleta.Sve dileme oko pobednika ove veoma kvalitetne fudbalske predstave otklonila je Suzana Tanasković u 80. minutu kada je „projektilom“ sa 25 metara udaljenosti matirala nemoćnu Mihajlovićevu - 2:4. U 83. minutu Milenkovićeva je u slalomu nanizala nekoliko fudbalerki Poleta i kada je bila u prilici da ozbiljnije ugrozi gol protivnika slabo je šutirala i lopta je završila u rukama golmanke Mihajlovićeve. Minut kasnije Milenkovićeva je slično uradila kao i u 48. minutu, samo ovog puta je uposlila Dukićevu koja je sprovela loptu u mrežu. Tačku na ovaj susret stavila je Viktorija Časar iz solo akcije u 90. minutu. Ovaj meč će ostati upamćen i po povratku Jovane Miletić na teren posle jednogodišnje pauze zbog povrede.


11 .kolo Prva liga Srbije
Jagodina 1 : 3 Mačva
Kolibri 2 : 2 Šumadija 1903
Rad 5 : 3 Polet
ŽGFK Lavice Dubočica 0 : 1 Trijumf
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 11 9 1 1 28
2 Trijumf 11 7 1 3 22
3 ŽGFK Lavice Dubočica 11 5 3 3 18
4 Šumadija 1903 11 5 2 4 17
5 Polet 11 4 3 4 15
6 Kolibri 11 4 2 5 14
7 Mačva 11 4 0 7 12
8 Jagodina 11 0 0 11 0