XS
SM
MD
LG
24.10.2017 Administrator

Seniori bolji od "mediteranaca" u Požarevcu

Seniorska reprezentacija Srbije savladala je mediteransku selekciju 34:33 (18:14) u revijalnom meču u Požarevcu u okviru proslave 60 godina rukometa u Braničevskom okrugu. Bila je ovo samo uvertira u mečeve koje će "orlovi" odigrati u Austriji sa selekcijom domaćina u četvrtak u 19.30 časova u Tulnu, odnosno, u subotu u 20.15 u Zudštadu, a sve u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje je na programu u januaru u Hrvatskoj.

Foto: RSS

SRBIJA (SENIORI) - SRBIJA (MEDITERANSKA) 34:33 (18:14)
Požarevac
Gledalaca - 600
Sudije: Stojković / Nikolić
Isključenja: 0 / 4 minuta
Sedmerci: 4(1) - 4(2)

SRBIJA (SENIORI): Milić jedna odbrana, Ivanišević 12 odbrana (dva sedmerca), Šešum 2, Radivojević 10, Đukić 4, Obradović 1, Ilić 3, Rnić 1(1), Beljanski 2, Đorđić 1, Ćirić 1, Crnoglavac 2, Marsenić 4, Vujin 3, Marković
SRBIJA (MEDITERANCI): Milosavljev 10 odbrana, Jandrić sedam odbrana (dva sedmerca), Vorkapić 2, Živković, Krsmančić 3, Spasić 4(1), Milenković, Milosavljević, Stojanović 2, Stevanović 6, Šotić 1,Nikolić, Brajović 6, Milić, Ratković 1, Jovanović 3, Stanković 1, Babić 4
SEMAFOR: 3:7 (10.) 7:9 (17.) 11:10 (23.) 14:11 (26.) 22:18 (40.) 29:27 (51.)

Golom Momira Rnića sa linije sedam metara, seniori su po prvi put došli u vođstvo u 23. minutu (11:10). Motivisani "mediteranci", najbolji igrači domaće Super lige, predvođeni sjajnim golmanom Dejanom Milosavljevom (10 odbrana u prvih 30 minuta) i raspucanim desnim bekom Vojislavom Brajovićem, zadavali su muke u prvih 20 minuta izabranicima Jovice Cvetkovića.

Kvalitet iskusnijih internacionalaca je izbio u prvi plan u završnici prvog dela, a u preokretu su se istakla desna krila, Bogdan Radivojević i Darko Đukić, koji su do poluvremena postigli ukupno 10 golova.

U drugom poluvremenu selektori oba tima,ovica Cvetković, odnosno, Zoran Ivić i Marko Isaković (mediteranska) dali su priliku svim igračima, ali to se nije odrazilo na konačan rezultat i pobedu seniora.

Selektor Jovica Cvetković:

- Imali smo priliku da vidimo da rukomet ima budućnost. Ovi momci iz mediteranske imaju potencijala i mora se raditi sa njima. Dobro je što su u zemlji i moramo da se organizujemo da uvažimo njiho potencijal. Radili smo neke novine sa seniorima i zadovoljan sam. Pokazali smo kvalitet, ali i nedostatke. Zato smo tu, rešavaćemo sve - rekao je selektor Cvetković i osvrnuo se na dvomeč sa Austrijom:

- Protiv Austrijanaca ćemo se sresti sa rukometom koji će nas sačekati na Evropskom prvenstvu. Probaćemo da se suprostavimo pre svega brzom igrom. Pokušaćemo da proširimo repertoar odbrana. Imali smo problema sa 3-2-1 odbranom, ali radićemo na tome da do Prvenstva to bude sve mnogo bolje.

Žarko Šešum, kapiten reprezentacije Srbije:

- Nama je ovo praktično bio šesti trening u ova tri dana. Potrebno je vreme za uigravanje. Momci iz mediteranske selekcije su odigrali sjajno, bili su rasterećeni. Publika je mogla da uživa, bilo je puno lepih golova. Nismo bili kompletni, to nas muči na pripremama. Videćemo šta je sa Milićem i Đorđićem. Austrijanci igraju brzo, biće to dobre provere.

Vojislav Brajović, desni bek mediteranske selekcije Srbije:

- Dobra partija. Igrali smo dobro, s obzirom da smo imali jedan trening. Dogovor je bio da igramo brzo, da ide lopta. U prvih 25 minuta smo pružili dobar otpor, onda je došlo do nekih grešaka, ali utisak je pozitivan. Drago mi je da sam član mediteranske selekcije.