XS
SM
MD
LG

Slaviji cilj Premijer liga

Fudbalski klub Slavija pristupio je ljetos reorganizaciji omladinskog pogona.

Sve mlađe selekcije povjerene su na upravljanje direktoru omladinske škole, Aleksandru Škrbi, i koordinatoru svih omladinskih selekcija Branislavu Arsenijeviću. U razgovoru za naš portal nekadašnji fudbaler Slavije, ali i Sarajeva, te internacionalac u Azerbejdžanu, Branislav Arsenijević, govori o prvim mjesecima provedenim na novoj funkciji.

- Iz ove perspektive mogu da kažem da smo dosta uradili. Uspjeli smo koliko-toliko da stanje vratimo u podnošljivo. Svi znate kakvo smo stanje u omladinskom pogonu zatekli, i koliko je to bilo katastrofalno. Nismo krenuli od nule, krenuli smo ispod nule. Uspjeli smo vremenom da povratimo neku stabilnost, obezbijedimo jednoobraznu opremu za kompletan omladinski pogon, omasovimo klub, omogućimo takmičenje u brojnim ligama, tako da nakon ovih nešto manje od pola godine možemo da budemo zadovoljni, rekao je za naš portal koordinator svih selekcija FK Slavija, Branislav Arsenijević.

On ističe da je u trenutku kada su stigli u klub bilo manje od 50 dječaka u svim uzrasnim kategorijama, od najmlađih pa do juniora, a sada je taj broj i više nego uduplan.

- Mi smo u klubu zatekli nekih pedesetak dječaka u svim omladinskim selekcijama. Praktično, neke selekcije nisu ni postojale, pa smo ih uspjeli oformiti. Sada imamo nekih 130 igrača u svim selekcijama i to je naš veliki uspjeh, ali nećemo da se zaustavimo na tome. Trenutno smo na pauzi, pojedine selekcije još treniraju, ali i oni će do kraja ove sedmice da se raspuste, pa ćemo sredinom januara ponovo da nastavimo. Raduje nas to što djeca hoće ponovo da igraju u Slaviji. Zovu nas dječaci iz Rogatice, Han Pijeska, Sokoca, Pala. Žele da igraju u kadetskim i juniorskim selekcijama našeg kluba, i to nas raduje.

Arsenijevića raduju rezultati omladinskih selekcija, no uvijek može bolje. Glavni cilj je da juniori napadnu Premijer ligu u idućoj sezoni.

- Pa relativno imamo dobre rezultate, pogotovo u tim mlađim selekcijama. Nažalost, stanje je bilo takvo-kakvo je, pa smo juniore zatekli u jako lošem stanju. Nismo imali brojnost, jedva smo se nekako skrpili, tako da nismo ni mogli nešto više uraditi ove sezone. Ali, naša želja je da ovo proljeće oformimo ekipu koja će moći da napadne Premijer ligu BiH za juniore. Već imamo planove kako to da ostvarimo.  Na ovu ekipu potrebno nam je još nekoliko igrača. Rekao sam već da nas zovu igrači iz Rogatice, Han Pijeska, Pala, Sokoca, te imamo neke igrače iz Sarajeva i Željezničara. Sve to nastojaćemo ukomponovati i stvoriti ekipu za vrh tabele.

Naredni veliki poduhvat za Slaviju jeste obezbijeđivanje još boljih uslova.

- Mi kada smo dolazili rekli smo da nam je prioritet osposobljavanje terena. Vrlo blizu smo konačnog rješenja za postavljanje vještačke trave. Urađeni su neki konkretni koraci, a Slavija je sada ušla u užu konkurenciju i za FIFA gol projekat zajedno sa još tri grada. Nakon toga, adaptacija svlačionica je jedan relativno lakši poduhvat, i onda ćemo pristupiti njemu. 


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar
Tekstilac 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14