XS
SM
MD
LG

Petar Nenadić: Imao sam vrhunsku godinu

Petar Nenadić je najbolji srpski rukometaš drugu godinu zaredom u izboru RSS i Sportskog Žurnala. Novi član mađarskog Vesprema, čiji je transfer iz Fukse Berlina izazvao veliku pažnju na polusezoni u evropskom rukometu, sumirao je učinjeno u 2017. godini:

Foto: RSS

- Došlo je lepo priznanje od kolega, igrača i trenera. Prezadovoljan sam, bila je ovo vrhunska godina, klupski i reprezentativno.

Oproštaj u Berlinu bio je veoma emotivan...

- Kada se setim, suze mi krenu. Bilo je jako emotivno. Možda su to i najbolje godine moje karijere. Priredili su spektakl u Berlinu, ovacije, 10.000 ljudi. Malo je rukometaša tako ispraćeno. Na kraju te više poštuje stranac, nego tvoj. Dobio sam puno poruka od legendarnih igrača, poput Krečmara, Endija Šmida, koji su čestitali i zahvalili se. Te stvari znače, znače ti kao igraču, sportisti, čoveku. To je dokaz da te neko ceni.

Nenadić se oprostio od najjače lige na svetu, u kojoj je nastupao od 2014. godine...

- Možemo svi da igramo EHF Ligu šampiona, ali Bundesliga je nešto drugo. Moraš svaka tri dana da budeš maksimalno spreman za svakog rivala. U drugim ligama imaš nedelju dana da se spremiš za narednog protivnika. Bundesliga je stvarno jedan rukometni NBA. Što bi rekao Darko Stanić "to je Evropsko prvenstvo koje beskonačno traje".

U Vespremu čekaju nove obaveze...

- Znam zašto sam otišao. Hoću da osvojim Ligu šampiona. Imaću šansu tri godine vremena da uradim to. Vesprem je najveći klub, pored Kila i Barselone, u poslednjih 25 godina u evropskom rukometu. To je najveći nivo koji jedan igrač mora da dostigne. Prezadovoljan sam i presrećan što sam novi član mađarskog šampiona - zaključio je Petar Nenadić.