XS
SM
MD
LG

Susreti regiona

Povodom informacije koja je plasirana u rukometnu i sportsku javnost putem zvaničnog sajta Rukometnog saveza Vojvodine i facebook stranice iste organizacije, u vesti „Neprijatno iznenađenje“, objavljenoj 12.01.2018 godine, u okviru koje se navodi „da je u sedište  RSV stiglo obaveštenje koje najavljuje ukidanje susreta regiona koji su prošle godine održavani u Kragujevcu i  Beogradu“, u cilju istinitog informisanja rukometne i sportske javnosti, želim da istaknem sledeće činjenice:

Dana 09.04.2017 godine u Vrnjačkoj Banji, na moju inicijativu, održan je sastanak sa koordinatorima mlađih selekcija regiona na kojem su bili prisutni i koordinatori mlađih reprezentativnih selekcija RSS, članovi Takmičarske komisije mlađih kategorija RSS kao i predsednik Komisije za razvoj rukometa RSCS.
Na sastanku je razmatrana ideja u vezi organizacije manifestacije susreta regionalnih selekcija određenih godišta, kao vid nadogradnje sistema takmičenja mlađih kategorija RSS a sve u cilju formiranja početnih selekcija mlađih kategorija RSS.
Na sastanku su dogovoreni svi relevantski detalji u vezi organizaciji manifestacije ovog tipa u 2017 godini.
Na sastanku nije bilo reči o organizaciji manifestacije istog karaktera u 2018 godini.
Susreti regiona uspešno su realizovani i ostvaren je njihov osnovni cilj – formirane su početne selekcije RSS za mlađe kategorije, koje su nakon predmetne manifestacije nastavile sa daljim radom u okviru „Programa aktivnosti povezane sa sportom dece“ koji RSS realizuje sa Ministarstvom omladine i sporta.

Foto: RSS

RSV je dana 11.01.2018 godine dostavio RSS dopis sa „inicijativom za održavanjem sastanka, a u vezi sa planovima i pripremama za učešće na Festivalima rukometa za dečake i devojčice, čije je organizovanje kalendarom Rukometnog saveza Srbije predviđeno za jun mesec“.
Obzirom da je RSV pomenuti dopis istovremeno uputio i RS Beograda i RS Centralne Srbije, RSS će sačekati odgovor dva pomenuta Saveza i ako i oni budu zainteresovani za organizaciju susreta regiona 2018 godine, RSS će sazvati sastanak svih relevantnih lica, organa i tela, na kojem će se, slično prošlogodišnjem sastanku, razmotriti inicijativa RSV i doneti odgovarajuće odluke a sve u interesu rukometnog sporta u Srbiji.
RSS je uputio dopis RSV, RSB i RSCS u vezi organizacije Revije talenata za generaciju 2004/2005 godine a koja Revija je sasvim posebna manifestacija u okviru „Programa aktivnosti povezane sa sportom dece“ koji RSS realizuje sa Ministarstvom omladine i sporta i nema nikakve veze sa eventalnim susretima regionalnih selekcija. U pomenutom dopisu nijednom rečju nije spominjano otkazivanje susreta regionalnih selekcija.
Iz predhodno navedenog nedvosmisleno proizilazi da susrete regionalnih selekcija niko nije ukinuo. Da li će održati, gde i kada, za koje generacije i ostalo, biće poznato u narednom periodu.