XS
SM
MD
LG

Podignuta zastava BiH

U Olimpijskom selu u Pjongčngu jutros je uz melodiju himne na jarbol podignuta zastava Bosne i Hercegovine.   Svečanosti su prisustvovali članovi bh. sportske delegacije, kojih u Južnoj Koraji trenutno devet, kao i gradonačelnik Pjoengčanga Rju Seung Minu koji je bh olimpijcima poželio dobrodošlicu i razmijenio poklone sa šefom misije Olimpijskog komiteta BiH Saidom Fazlagićem.    

 

 

Nakon privikavanja na korejsku zimu, bh olimpijci nastavljaju s treninzima te s pripremama za svečano otvorenje 23. zimskih olimpijskih igara, koje je na progamu u petak, 9. februara u 20 sati po lokalnom, odnosno 12 sati po našem vremenu.  

 

 

Na ceremoniji otvaranja zastavu BiH nosit će naša najbolja alpska skijašica Elvedina Muzaferija, koja će na Igrama nastupiti u svim disciplina ma,javlja Fena, a naš izvještač iz Južne Koreje, trener Tanje Karišik Tomislav Lopatić nam je poslao fotografije iz Olimpijskog selak. Kako nam je rekao atmosfera u timu je dobra. Slobodnog vremena u samom  Selu i nema previše,ali ga koriste za odmor i opravak... Inače, na današnji dan 1984. godine Tomislav Lopatić je bio na Koševu i učestvovao u otvaranju ZOI 84. Bio je i član tima Jugoslavije na ZOI 84. Bile su to 14. zimske olimpijske igre. 

 

 

Video sa podizanja zastave pogledajte na ovom LINKU.