XS
SM
MD
LG

U "Slanoj Bari" rukometni spektakl: Vojvodina dočekuje Gorenje iz Velenja

Bliži nam se polako kraj, pet kola ostalo je do završetka SEHA Gasprom rukometne lige, a Vojvodina želi da što pre pobegne s pozicije fenjeraša, za šta će sutra imati priliku na svom parketu u utakmici sa Gorenjem, koje je, na prvi pogled, rival za pozitivan rezultat. U 18:45 u Slanoj Bari gledaćemo meč gde je kvota na Gorenje 1.30 a na Vojvodinu 4.25 a i dalje je u porastu. Novosadski igrači su, doduše, imali probleme s prehladama i gripom, ali svesni važnosti ove utakmice stisnuće zube i istračati na teren. Trener Kasim Kamenica nada se najboljem, s tim što se osvrnuo na problematiku ekipe iz minulog meča s Metalurgom u Skoplju i dodao:

„Bio sam veoma razočaran pristupom igrača utakmici u Skoplju, hteli smo da iznenadimo rivala, ali odgovor naše ekipe bio je dosta skroman. Odigrali smo slabo prvo poluvreme, a kasnije, iako smo se pokrenuli, bilo je kasno za preokret“, rekao je Kamenica i usmerio priču na sutrašnjeg rivala:

„Gorenje je slavilo pobedu u prvom susretu s nama čak sa 17 golova viška, uz to  igrali su Slovenci i u Ligi šampiona. Imali smo puno problema zbog virusa pa nam se dešavalo da na treninzima fale i po osam igrača. Zato je nepoznanica koliko će igrači moći da pruže u ovoj utakmici, nadam se njihovom maksimumu. Želimo što je više moguće pobeda do kraja lige, a sada je prva prilika za to. Gorenje je favorit na papiru, s tim što se nadam da možemo da mu se suprotstavimo i da odigramo na što višem nivou.“

Foto: SEHA Liga

Igrači su se požalili i na čudan sistem Kupa:

Sledeće srede će Vojvodina igrati finale Kupa Srbije na teritoriji Vojvodine s Dinamom iz Pančeva, najvećim rivalom za trofeje u domaćim nadmetanjima.

„Iskreno, sistem je najblaže rečeno čudan i nepravedan. U finalu Kupa Vojvodine sastaće se dve najjače ekipe u zemlji i za jednu neće biti mesta na finalnom turniru  državnog Kupa. Jedna od dve ekipe završiće takmičenje u regionalnom nadmetanju, a  nema dileme da imaju kvalitet za osvajanje pehara. Ovaj sistem je definitvno nepravedan“, rekao je Kamenica.

Kapiten  Vukašin Stojanović nada se najboljem u sutrašnjem susretu.

„Gorenje je dobra ekipa, istina ostala je bez dvojice valjanih igrača što opet ništa ne menja u njihovom načinu igre. Uprkos problemima na koje je ukazao šef, dobro smo trenirali i zato očekujem veliku borbu i kvalitetnu utakmicu.Gosti dolaze po bodove a naše je da im to uskratimo“, rekao je Stojanović, uz opasku da je opšta mobilizacija u ekipi pred finale Kupa s Dinamom i da taj meč mora da se dobije.


18 .kolo SEHA Liga
Gorenje Velenje 27 : 25 Tatran Prešov
Metalurg 28 : 26 Celje Piv. Laško
Vojvodina 32 : 36 Vardar
PPD Zagreb 27 : 24 Meshkov Brest
Nexe 27 : 19 Dinamo Pančevo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vardar 18 17 1 0 52
2 PPD Zagreb 18 12 2 4 38
3 Celje Piv. Laško 18 11 2 5 35
4 Meshkov Brest 18 10 1 7 31
5 Gorenje Velenje 18 9 3 6 30
6 Tatran Prešov 18 6 4 8 22
7 Metalurg 18 7 1 10 22
8 Nexe 18 2 6 10 12
9 Dinamo Pančevo 18 2 3 13 9
10 Vojvodina 18 2 1 15 7