XS
SM
MD
LG

Marija Čolić pred mečeve sa Šveđankama: Želimo da osvojimo grupu

Ženska reprezentacija Srbije odmeriće snage sa četvrtoplasiranom selekcijom sa prošlog Svetskog prvenstva - Švedskom, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se narednog decembra održati u Francuskoj.

Tim koji predvodi selektor Ljubomir Obradović, osokoljen dobrim partijama na SP 2017 u Nemačkoj, gde je završio kao devetoplasirani posle sjajne prve faze u Lajpcigu, u dobrom raspoloželju očekuje duele sa Šveđankama u Nišu (sreda, 18 časova) i Ševdeu (subota, 16 časova).

Foto: RSS

- Igramo protiv jedne od trenutno četiri najbolje reprezentacije sveta. Odličan test za nas da vidimo koliko smo blizu tom vrhu na koji ciljamo. Poslednje tri utakmice sa Šveđankama smo odigrali nerešeno što govori da igramo na istom nivou već godinama. Nadam se da će ovog puta bolja forma biti na našoj strnai. Što se tiče njihovog tima najveća opasnost nam preti od Gulden od koje kreće sve. Ako uspemo da pročitamo njene namere sa loptom mislim da ćemo moći da ih "ukrotimo" i nateramo da igraju onako kako budemo mi želeli - kaže golman našeg nacionalnog tima Marija Čolić i poziva na meč u Nišu:

- Radujem se zato što će se igrati u Nišu jer znam da će hala biti ispunjena i što će svi ti ljudi moći da uživaju u jednoj velikoj evropskoj utakmici. Pobeda je bitna iz više razloga. Prvi je, naravno, da bismo bili prvi u grupi, a drugi da pokušamo da na ove dve utakmice popravimo neke stvari koje nisu bile dobre na Svetskom prvenstvu i ujedno usavršimo one koje su bile dobre. Jedino tako kompletni možemo pričati o medalji - zaključuje Marija Čolić.

Reprezentativke se u ponedeljak do 10 časova ujutru okupljaju u hotelu IN odakle sledi put u Niš.