XS
SM
MD
LG

Intervju sa Milanom Rašićem - Vratiću se u Srbiju

Opiši ukratko svoje rukometne početke:

Rukometom sam počeo da se bavim malo ozbiljnije jako kasno kada sam imao 15 godina , prvo opredeljenje mi je bila košarka kada sam sa YUBAC kampa direktno otišao na svoj prvi rukometni kamp RASTIMO na nagovor mog strica Đorđa Rašića . Rukomet je najzastupljeniji sport u mojoj porodici, nije mi bio nepoznanica, igrao sam ga uporedo sa košarkom i radio individualno sa stricem i mlađim kategorijama Metaloplastike gde sam i načinio svoje prve rukometne korake.

Mane i vrline na terenu:

Mane na terenu su mi ranije bile što sam jako temperamentno ulazio u utakmice, nestrpljenje i gledanje na nepravdu vremenom sam to sveo na minimum... Vrline požrtvovanost, želja za pobedom i vera da se sve može postići sopstvenim trudom.

U kom klubu si proveo najbolje dane:

Najlepši dani karijere? Ne mogu da se opredelim iskreno,  u svakom klubu sam imao jako lepe uspomene i lepo provedeno vreme. U Zvezdi sam dobio Šansu da pokažem nešto od sebe, u Partizanu sam osvojio svoju prvu titulu, u Španiji sam bio kapiten ekipe. Jako lepih uspomena i poznanstva sam imao i ako bih morao da svedem najlepše utiske to su ova tri, ali definitivno najlepši rukomet i život sam imao u Španiji.

Da li je važna podrška porodice za uspeh u rukometu:

U svakom aspektu života je potrebna i najvažnija stvar podrška porodice, meni je moja u životu jako pomogla i zato sam im neizmerno zahvalan za svaku reč i delo.

Da li imaš neki hobi i šta radiš u slobodno vreme:

Pored rukometa moja velika ljubav je voćarstvo, zaljubljen sam u prirodu i život napolju tako sam se i opredelio da po završetku rukometne karijere maksimalno sebe posvetim voćarstvu.

Da li te rukomet ispunjava, kako na terenu tako i van njega:

Rukomet me ispunjava u svakom mogućem aspektu, mogu da ga nazovem svojim ventilom, sve pozitivno i negativno što se dešava u životu ostavljam na terenu iza sebe i zaista se trudim da uživam dok radim to što volim.

Da li imaš želju da se vratiš u Srbiju i pomogneš Metaloplastici da dođe do titule ako je moguće:

Ranije nisam imao želju za povratkom u srpski rukomet jer sebe nisam video u tome. Poslednjih godinu dve se moje razmišljanje dosta promenilo. Život mi je vezan za rukomet i već pomenuto voćarstvo. Drugačije gledam na stvari od kada moram da povežem dva posla koja volim najviše. Trenutno postoji želja da se vratim i igram u Srbiji, budem bliže porodici i sve spojim u jednu celinu gde pronalazim sebe. Tako da vrlo verovatno već od sledeće sezone zaigram u Srbiji.

Kako funkcionišu klubovi danas? Ti si trenutno u Antaliji i znamo da je tu mnogo problema bilo, opiši nam ukratko probleme u Turskom rukometu:

Rukomet je poslednjih nekoliko godina jako varirao kao sport. Naglo je pao pa se ponovo uzdigao. Ponovo se igra svuda i u svim zemljama... Moj klub trenutno je Antalija, zamenio sam Tursku Mađarskom ligom i mnogi bi pomislili da je odluka malo čudna u neku ruku,  ali mislim da nisam pogrešio jer ekipa koja je bila pravljena za ovu godinu je bila osmšiljena ne samo za Tursku ligu već i za Evropske okvire, dovoljno je pomenuti samo par kvalitetnih imena koja su pored mene bila u ovoj sezoni kao Petar Divi Angelov, Aleksandar Stojanović, Savo Mešter Alen Ovčina i mnogi drugi.

CV:

Ime i prezime: Milan Rašić
Visina/Težina: 199cm-107kg
Datum rođenja: 16.05.1987
Mesto rođenja: Šabac, Srbija
Nacionalnost: Srbija
Pozicija: Pivot

Foto: Milan Rašić - Privatna arhiva

KLUPSKA KARIJERA:

RK “Metaloplastika” 2004-2007 treće mesto
RK “Crvena Zvezda” 2008-2010 drugo mesto
RK “Partizan” 2010-2011 državni šampion, kup, super kup
B.M.C “Torrevieja” ASOBAL liga – Španija 2011-2012
B.M “Guadalajara” ASOBAL liga – Španija 2012-2013 (Kapiten ekipe)
H.C Al Ahli – Katar 2013
RK “Partizan” 2013-2014 SEHA liga
B.M “Huesca” ASOBAL liga – Španija 2014
B. Braun Gyongyos KK – NB1 – Mađarska 2016

Reprezentativna iskustva: Juoniorska reprezentacija, Srbija i Crna Gora (30 nastupa)
Takmičenja u Evropi: EHF Liga Šampiona  Crvena Zvezda 2008-2009
 EHF Čelendž Kup:Metaloplastika 2007-2008, Partizan 2010-2011 (polufinale), B.M Huesca 2014.

Pozicija u napadu: Pivotmen
Pozicija u odbrani: Centralni

Odlikovanja:
Najbolji odbrambeni igrač: 2007, 2008, 2009, 2011: Super liga Srbije
Najbolji strelac u timu: 2010-2011 Partizan
Državni šampion: Partizan
Osvajač kupa: Partizan
Osvajač Super kupa: Partizan
Polufinale kupa Španije: 2011-2012 Torrevieja
Kup pobednika u Valensiji: 2011-2012 Torrevieja
3. najbolji defanzivac u ASOBAL ligi 2011-2012
Kapiten ekipe: 2012-2013 Guadalajara