XS
SM
MD
LG

"Fer plej" završio sezonu bez poraza i sa koš-razlikom plus 800
Nakon što su “projurili” Letnjom ligom prošle godine, košarkaši niškog Fer pleja nastavili su pobedničkim putem i u Drugoj regionalnoj ligi istok. Oni su sezonu završili ne samo bez poraza, već i sa impozantnom koš-razlikom od plus 800, a u klubu kao bitan faktor uspeha ističu i sjajan odnos među igračima.

Nadaju se dominaciji i u sledećem rangu takmičenja; foto: Nemanja Stojković

Često su prelazili “stotku”, a samo 3 od 18 odigranih utakmica završili su sa manje od 90 poena. Jedini tim koji im je predstavljao pretnju tokom ovog šampionata bila je leskovačka akademija Actavis, koja je završila na drugoj poziciji sa samo dva poraza - oba od Fer pleja.

Da uspeh nije proizašao samo iz košarkaškog umeća, objasnio je član Upravnog odbora Fer pleja i igrač Stevan Antić, koji kaže da je tokom cele 

Bilo je dosta mlađih igrača, koji su uz nas starije dobijali šansu da stasaju i da nauče košarku. Ono što je takođe bitno je da su svi članovi ekipe dobri kao ljudi i kao ličnosti, pa tek onda kao košarkaši, što je bio jedan od uslova da bi bilo ko bio u našoj ekipi. Na tome smo bazirali ekipu, što se na kraju pokazalo kao najveća prednost i snaga našeg tima, pored košarkaških znanja - priča Antić.


Da cela priča ne bude kratkog daha

Košarkaši su selektirani tako da budu dobri ljudi, objašnjava Antić, trenirajući su se dobro zabavaljali, zbližili, ostvarili prijateljstva za ceo život i profunkcionisali kao porodica.

Klub radi i na školovanju mladih trenera, kako bismo obezbedili kvalitetan rad sa mlađim kategorijama. Tu su i kondicioni treneri koji će raditi na fizičkoj spremi kako seniora, tako i mlađih igrača. Na neki način smo zaokružili celokupnu priču, kako to ne bi bilo kratkog daha, već da to ima neki svoj kontinuitet i da na neki duži period donese željene rezultate - ispričao je Antić.

Odmah po osnivanju, Fer plej je otpočeo nadmetanje u najnižem rangu takmičenja Letnjoj ligi i završili je bez poraza. Nakon reprize uspeha u Drugoj regionalnoj ligi, nadaju se preslikanim događajima i u Prvoj regionalnoj ligi, sledeće sezone.  "Da Niš ponovo ima prvoligaša"; foto: Nemanja Stojković

Ulazimo sa sličnim ambicijama kao i ove godine, a to je da obezbedimo plasman u Drugu ligu Srbije. Samo smo nastavili sa radom i treninzima i intenzivno radimo na ojačavanju kako stručnog tako i igračkog kadra da bismo postigle te neke slične rezultate. Cilj je da se bez poraza plasiramo u viši rang - priča Antić.

Kada se govori o nekim dugoročnijim planovima, za sada žele da budu stabilni članovi Druge lige Srbije, a onda će vreme pokazati, priča Antić, koliki su realni dometi kluba. Ukoliko sve bude kako treba, da na kraju Niš dobije i prvoligaša, s obzirom na to da treći grad po veličini u Srbiji nema predstavnika u prva tri ranga košarkaških takmičenja.

Inače, klub je osnovan pre nešto više od godinu dana, a u svim strukturama su iskusni košarkaški radnici. Svi oni su osetili potrebu da ulože u nišku košarku, objašnjava Antić, da oforme mesto gde bi mališani mogli da se pravilno razvijaju, ali preduslov za sve to je uspešan seniorski tim.


18 .kolo Druga RL Istok
Hisar 63 : 82 Actavis Academy
Hajduk Veljko 20 : 0 Kuršumlija
Fair Play 103 : 61 Vlasotince
Pusta Reka 110 : 61 Đerdap
Zicer 77 : 70 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Fair Play 18 18 0 36
2 Actavis Academy 18 16 2 34
3 Zicer 18 9 9 27
4 Mladost 18 9 9 27
5 Hajduk Veljko (-1) 18 10 8 27
6 Hisar 18 8 10 26
7 Pusta Reka 18 8 10 26
8 Vlasotince 18 6 12 24
9 Kuršumlija (-1) 18 3 15 20
10 Đerdap (-1) 18 3 15 20