XS
SM
MD
LG

Srbija u sredu protiv Ukrajine na EP

Omladinska ragbi 13 reprezentacija Srbije u sredu 8. avgusta (14.00) protiv Ukrajine igra drugi meč na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina koje se održava u Beogradu. Nakon poraza protiv Engleza u nedelju u četvrtfinalu, mladi ragbisti Srbije protiv Ukrajinaca na stadionu Nastavnog centra u Makišu igraju duel u borbi za plasman od petog do osmog mesta.

- Igrali smo protiv jakog tima Engleske čija brzina nam je zadala mnogo problema, pogotovu u prekidima u prvih 15 minuta. Imamo dosta stvari koje možemo da popravimo u preostalim mečevima, pa da vidimo kakav će onda biti ishod – rekao je selektor Nil Bijorac uoči nastavka takmičenja.

Poput Srbije sa Engleskom (64:0), Ukrajina je u četvrtfinalu lako poražena od Velsa (90:0). Međutim, prostora za opuštanje nema jer je cilj naše selekcije da se u nedelju bori za peto mesto, što bi bio veliki uspeh.

- Ostaje žal što nismo iskoristili svoje šanse protiv Engleza, ali nemamo vremena da se puno osvrećemo na taj meč, već se okrećemo duela sa Ukrajincima protiv kojih jasno idemo na pobedu – rekao je kapiten Srbje Vladimir Milutinović.

Selektor Bijorac odredio je imena 19 igrača koji konkurišu za sastav protiv Ukrajine. U odnosu na duel sa Englezima dva su nova imena, igrači Crvene zvezde Ivan Andrić i Uroš Golubović dobili su prednost u odnosu na Matiju Mihajlovića i Aleksandra Štefulja.

Pored meča Ukrajine i Srbije u sredu se još Italija i Irska sastaju u borbi za plasman od petog do osmog mesta (17.30), dok su preostali polufinalni dueli: Engleska – Vels (16.00) i Francuska – Škotska (18.00).

Sastav Srbije: Džai Smit (Broders, Kvinslend), Metju Dragišić (Kanbera Raiders), Veljko Stanković (Car Dušan Silni Paraćin), Ivan Andrić, Dorotej-Dado Arnold, Marko Janković, Ilija Krstić, Uroš Golubović Marko Šatev (Crvena Zvezda), Marko Simović (Dorćol), Danijel Marjanović (Kavana Dolfins, Kvinslend), Stevan Ivanković, Vladimir Milutinović, Mihajlo Stojiljković (Partizan), Zejn Bijorac, Zejn Marolt (Kvinbejan Bluz, Kanbera), Vuk Tomić (Radnički), Marko Jakovljević, Mihajlo Tomić (Radnički Beograd).