XS
SM
MD
LG

Poraz "Orlića" od Francuza!

Na startu glavne faze Evropskog prvenstva za kadete u Hrvatskoj, Srbija je pretprela poraz od Francuske rezultatom 26:31 (12:15). Sledeći meč srpske selekcije na programu je u sredu od 18:30č, kada će snage odmeriti sa reprezentacijom Danske.

SRBIJA – FRANCUSKA 26:31 ( 12:15 )

Dvorana Fran Galović

Gledalaca – 320

Sudije: Mertinian – Sirepisios ( Grčka )

SRBIJA: Anđelković, Čaušević, Ćirović 9 odbrana, Golubović, Horvat 2, Jelić, Jeremić 4, Kojadinović 4, Mićić, Nikolić 1, Petrić 5, Radović 3, Stefanović 5, Stošić, Veselinović 2, Živković

FRANCUSKA: Adebinji 3, Bolzinger 4 odbrane, Kabanes, Šatilon, Krepel, Žiradu 2, Žulian 1, Mandiangu 1, Martinez 1, Monar, Ntanzi 8, Paskal 7, Salu 2, Spadi 9 odbrana, Telier 2, Tisot 4

SEMAFOR: 0:2 (4.) 2:8 (10.) 10:14 (25.) 12:15 (30.) 16:22 (40.) 22:24 (47.) 26:31 (60.)

Počeli su izabranici Erika Kvintina znatno bolje od srpskih kadeta, pa su već u prvih deset minuta utakmice stekli velikih šest golova prednosti zahvaljujući raspoloženom Drevi Paskalu koji je postigao četiri pogotka. Nakon uvodne trećine prvog poluvremena, rezultat na semaforu bio je 8:2 u korist selekcije Francuske. Pronašli su reprezentativci Srbije napadački ritam u poslednjih deset minuta prvog dela igre, pa su nakon pogotka Nikole Jeremića uspeli da priđu Francuzima na četiri gola zaostatka.

Razbranio se Nikola Ćirović i omogućio svojim saigračima da golovima pivota Stefanovića i beka Jeremića smanje zaostatak za protivnikom na prihvatljivih -3. Imali su momci koje predvodi Aleksandar Radosavljević priliku da na odmor odu sa -2, ali napad nije uspešno realizovan. Raspoložen je na golu Francuske bio Loik Spadi, koji je zabeležio sedam odbrana u prvom poluvremenu. Na predah se otišlo sa prednošću selekcije Francuske od tri gola, 12:15.

Foto: RSS

Sadu Ntanzi, srednji bek Francuske i najbolji strelac ove ekipe u dosadašnjem toku šampionata, zaigrao je na prepoznatljivom nivou na početku drugog poluvremena, pa je njegova ekipa u prvih deset minuta nastavka ponovo došla do prednosti od šest golova razlike, u 40. minutu na semaforu je stajalo 16:22 za nominalnog gosta na ovom susretu. Odgovorila je Srbija serijom 3:0 i golovima pivota Nikole Stefanovića došla na tri poena zaostatka. Nisu dva puta izabranici Aleksandra Radosavljevića propustili priliku da priđu Francuzima na -2, propušteno na kraju prvog dela igre, nadoknadio je Stefan Petrić sa dva uzastopna gola, pa je Srbija još od početnih minuta utakmice ponovo bila na -2, na isteku 46. minuta rezultat je bio 22:24 u korist Francuske.

Na ulasku u poslednjih deset minuta susreta, usledila je serija odbrana golmana na obe strane, pa je Francuska uspešno čuvala stečenu prednost. Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a tačku na ovaj meč stavili su srednji bek Sadu Ntanzi i levokrilni igrač Drevi Paksal svojim golovima, za konačnih 31:26 u korist reprezentacije Francuske. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Ntanzi sa osam pogodaka, gol manje dao je Paskal. U taboru Srbije, pet puta u listu strelaca upisali su se Stefan Petrić i Nikola Stefanović.

Francuska je nakon ove pobede došla do prvih bodova u grupi M1 glavne faze šampionata, dok je Srbija i dalje bez osvojenog boda. Sledeći meč izabranici Aleksandra Radosavljevića igraju u sredu od 18:30č, a protivnik je selekcija Danske.

Tabela grupe M1 glavne faze šamšionata:

  1. Hrvatska 1 – 2
  2. Danska 1 – 2
  3. Francuska 2 – 2
  4. Srbija 2 - 0