XS
SM
MD
LG

Rukometaši Vojvodine spremni za početak "SEHA GAZPROM" lige!

Uspešno je prošla prva provera novog sastava Vojvodine na turniru u Doboju gde je osvajanjem drugog mesta ostvaren najbolji rezultat na ovom međunarodnom takmičenju.

Rukometaši novosadskog kluba otišli su potom u Budvu gde su boravili par dana i iskoristili su priliku da odigraju kontrolni meč protiv Trebinja, koji su završili u svoju korist rezultatom 31:23.

Zvaničan početak sezone za aktuelnog prvaka države zakazan je za utorak kada u Nišu protiv Železničara igra prvo kolo regionalne SEHA lige. U nove izazove ekipa trenera Borisa Rojevića ulazi u znatno izmenjenom i drastično podmlađenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu.

Dres šestostrukog uzastopnog šampiona Srbije obući će i pojačanja, levi bek Duško Čelica, levo krilo Alen Ovčina i povratnici Goran Trkulja, koji igra na poziciji pivota i Saša Marijanac, sred­nji bek.

– U potrazi smo za još dva beka, do polusezone, jer je drugi deo sezone nama mnogo bitniji – rekao je trener Rojević.

Na poziciji desnog beka igraće mladi Stefan Ranisavljević i Jovica Nikolić.

– Ranisavljević je naš igrač, koji je bio na pozajmici i sada se vratio. Sa srednjim bekom Mirkom Milaševićem su se pregovori bili nešto produžili, ali i on ostaje na Slanoj bari.

Na kraju prošle sezone crveno–beli imali su niz pehova sa povredama, a jedan od igrača na kog nisu mogli da računaju kada je bilo najvažnije bio je Radovan Ostojić.

– On je još u fazi oporavka, kao i Saša Marijanac, ali obojica će uskoro biti potpuno spremni.

Petorica igrača Vojvodine nosila su dres reprezentacije Srbije na nedavno završenom kadetskog Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. Predvodio ih je Jovica Nikolić, koji je proglašen za najboljeg desnog beka šampionata, a pridružili su mu se Dimitrije Jelić, Davor Čaušević, Lazar Anđelković i Nikola Jeremić. Posle radnog leta oni su počeli sa klupskim obavezama.

– Mislim da Srđan Milić, naše dete iz Vojvodinine škole rukometa, ove godine pokazuje da će se na njega ozbiljno računati, iako je mlad, ima 19 godina. 

Strateg Novosađana posle turnira u Doboju ima jasniju sliku kako bi tim trebalo da izgleda ove sezone.

– Ekipa još uvek nije 100 posto spremna zato što prvenstvo rano počinje. Mislim da ćemo se uigrati do Superkupa koji je 30. septembra. To takmičenje nam je osnovni i najvažniji cilj u prvom delu sezone – najavio je Boris Rojević.

Foto: RKV.rs

A pomno se čeka početak SEHA GAZPROM lige... 

Rukometaši Vojvodine igraće u Nišu na startu nove sezone u SEHA Gazprom ligi protiv Železničara 1949. Najveći rival iz prethodne sezone, kako stvari stoje, biće još jači takmac u narednoj, posebno po dolasku legendarnog Veselina Vujovića na mestu trenera. S druge strane Vojvodina je znatno podmladila tim, ali sa istim šampionskim ambicijama.

- Jedva čekamo da sezona počne. Naporan rad je iza nas, a tek nas očekuju žestoki dani kada krene ritam utakmica i treninga. Odigrali smo solidno na turniru u Doboju. Zadovoljan sam igrom u odbrani. Potrebno je još mnogo treninga kako bi se uigrali i u napadu. Neki igrači se tek vraćaju u trenažni rad nakon dugih povreda poput Ostojića i Marjanca. Potrebno je vreme, ali smo svesni da su izazovi već tu, poput regionalne lige, zatim vrlo brzo sredinom septembra i Superkupa Srbije, ubrzo će i evropski kup, tako da svaki minut proveden na treningu moramo na najbolji mogući način iskoristiti – rekao je šef stručnog štaba Boris Rojević. 


18 .kolo SEHA Liga
Izviđač 28 : 31 Vardar
Steaua 24 : 31 Železničar 1949
Nexe 26 : 29 Meshkov Brest
Metalurg 39 : 20 Vojvodina
PPD Zagreb 28 : 29 Tatran Prešov
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vardar 18 14 0 4 42
2 PPD Zagreb 18 13 0 5 39
3 Nexe 18 13 0 5 39
4 Meshkov Brest 18 13 0 5 39
5 Tatran Prešov 18 12 0 6 36
6 Vojvodina 18 7 1 10 22
7 Steaua 18 6 0 12 18
8 Železničar 1949 18 5 1 12 16
9 Metalurg 18 4 1 13 13
10 Izviđač 18 1 1 16 4