XS
SM
MD
LG

Nišlije prebolele poraz od Luksemburžana: "Čekamo ozbiljnog protivnika u SEHA ligi"

Verovatno ni najveći neprijatelj ne bi mogao da smisli nepovoljniji momenat za igranje neke teške utakmice, od onog koji je rukometašima Železničara odredio raspored u završnici ove „paklene“ serije od pet mečeva u 15 dana na početku sezone. Oni u utorak uveče dočekuju Meškov iz Bresta, aktuelnog vicešampiona SEHA lige, u trećem kolu regionalnog takmičenja, a svega 15-ak sati ranije bi trebalo da doputuju iz Luksemburga, i to posle velikog rezultatskog neuspeha u vidu eliminacije od Kaerjenga u prvom kolu kvalifikacija za EHF kup.

 

Foto: RK Železničar

 

Dakle, za oproštaj od Evrope već na prvom koraku ove sezone i za gol-razliku minus 22 iz prva dva kola u debitantskom nastupu u SEHA ligi, oni, premoreni, treba da se vade protiv ekipe koja je među dva glavna favorita za osvajanje tog nadmetanja i koja je pre samo dve nedelje, na turniru u Francuskoj, pobedila Vardar sa 10 golova razlike, slavila i protiv Vesprema... Meškov je ovogodišnju SEHA ligu počeo dvema lakim pobedama protiv autsajdera-33:29 u Ljubuškom nad Izviđačem i 41:29 nad Metalurgom u Brestu, ali je te dve utakmice odigrao u relativno različitim sastavima. Belorusi su, naime, za ovu sezonu prijavili ekipu sa po četvoricom igrača na svakoj poziciji, pa stalno kombinuju i rotiraju, budući da će igrati još i Ligu šampiona i domaću ligu. Prema poslednjim informacijama, u Niš su krenuli bez većine igrača iz prve postave, među njima i dvojice srpskih reprezentativaca, Nišlije Darka Đukića i Petra Đorđića, kao i bez prvog trenera Manola Kadenasa, pa će ih večeras predvoditi Andrej Močalov.

  • -Očekuje nas možda i najozbiljniji protivnik u SEHA ligi, koji je, uz Vardar, glavni favorit za osvajanje ovog takmičenja. Dodatna poteškoća je to što na meč dolazimo pravo sa napornog putovanja, i posle teškog poraza u Luksemburgu. Biće teško, na nama je da što pre ove ružne trenutke stavimo iza sebe. Sutra je novi dan i treba da pokušamo da odigramo što bolje protiv Meškova i da damo svoj maksimum. Meškov ima možda i najveći broj kvalitetnih igrača u ligi, veliki roster, ne znam u kojem sastavu će doći, ali u kojem god da dođu predstavljaće ozbiljnog protivnika. Mi moramo da zbijemo redove i da, uz momke koji su ostali u Nišu, koji su nam nedostajali i nisu mogli da nam pomognu u Luksemburgu, Damjanovića, Milosavljevića i ostale, probamo da se iskupimo niškoj publici za ovih par neočekivanih poraza-istakao je kapiten Andrija Mađar, pred polazak iz Bašaraža.

Utakmica u dvorani Čair počinje u utorak u 19 časova (TV Arena sport 2), sudiće je Dimitar Mitrevski i Blagojče Todorovski iz Makedonije, a ulaznice se mogu kupiti na biletarnici ispred hale po ceni od 150 dinara za tribine i 200 za mesto u parteru.


3 .kolo SEHA Liga
PPD Zagreb 36 : 25 Izviđač
Tatran Prešov 26 : 27 Vardar
Metalurg 27 : 32 Nexe
Železničar 1949 30 : 32 Meshkov Brest
Steaua 28 : 27 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vardar 3 3 0 0 9
2 Meshkov Brest 3 3 0 0 9
3 Nexe 3 3 0 0 9
4 PPD Zagreb 3 2 0 1 6
5 Steaua 3 2 0 1 6
6 Tatran Prešov 3 1 0 2 3
7 Vojvodina 3 1 0 2 3
8 Izviđač 3 0 0 3 0
9 Metalurg 3 0 0 3 0
10 Železničar 1949 3 0 0 3 0