XS
SM
MD
LG

Ulična atletska trka u Aranđelovcu u znak sećanja na herojske vrednosti 1.300 kaplara

ZA POSLEDNjA DVA DANA SVE VIŠE PRIJAVA TAKMIČARA ...

Više od 50 učesnika prijavilo se u poslednja dva dana za atletsku trku "1.300 kaplaara" koju na ulicama Aranđelovca narednog vikenda , 22.09.2018.godine , organizuju Sportski Savez Aranđelovac i Sokolski savez Srbije uz pokroviteljstvo Opštine Aranđelovac i pomoć javnih preduzeća i ustanova u gradu pod Bukuljom , kao i prijatelja sporta , kompanija Knjaz Miloš i njihov brend AQUA VIVA.
Posle otklanjanja i poslednjih nedoumica oko pripreme dela glavne ulice koja je u rekonstrukciji i privođenja namene iste za održavanje trke , Sportski Savez je na većinu adresa atletskih klubova u Srbiji prosledio informacije o trci , pa su prijave putem aplikacije koja se nalazi na sajtu Sportskog Saveza Aranđelovac počele užurbaano da stižu...


Očekivano , najveće interesovanje vlada za glavnu trku 1.300 kaplara , dužine 10.000 metara (4 kruga) , za koju je stiglo , do danas , 30 zvaničnih prijava. Za sada prednjače takmičari iz Lazarevca i Beograda , a prijavili su se i atletičari i rekreativci i iz: Kragujevca , Topole , Kruševca , Smedereva , Požarevca , Mladenovca , Žagubice , Despotovca ... i Aranđelovca.
U „trci zdravlja - AQUA VIVA“ trčaće se 5.000 metara (2 kruga) a učešće je prijavom za sada potvrdilo više od 20 trkača iz Lazarevca , Beograda , Kragujevca , Tople , Kruševca i Aranđelovca.
Svoju trku imaće i školarci , svako u svom uzrastu. Osnovci će u pred-programu nastupiti u nekoliko uzrasnih trka , dok će srednjoškolci takođe imati svoju trku. 
Prema prvim prijavama pripadnice nežnijeg pola iskazale su veće interesovanje za Trku zdravlja , dok se muškarci više opredeljuju za nastup na trci od 10.000 metara. 

1300 kaplara - najslavniji i najmlađi "bataljon smrti" srpske vojskeUčešće na trci najavili su i pripadnici policijske stanice u Aranđelovcu , a trku u znak sećanja na herojstvo i podvižništvo grupe mladih srpskih vojnika u Prvom Svetskom ratu , podržaće svojim prisustvom i pripadnici Vojske Srbije , koji će ukoliko trka postane tradicionalna u godinama koje slede postati sastavni deo ove sportske manifestacije , ne samo kao učesnici nego i suorganizatori manifestacije u čast  1.300 Kaplara.
Organizator je za najuspešnije obezbedio pehare i medalje za prvoplasirane , kako za trku školaraca tako i za ostale dve trke .Za one koji se nađu na pobedničkom postolju u trkama 1.300 kaplara i trci zdravlja  , obezbeđene su i prigodne novčane nagrade , dok će svaki učesnik koji pređe stazu od starta do cilja dobiti učesničku medalju kao uspomenu na učeće na ovoj trci.

Staza trkeProgramom je predviđeno da osnovci i srednjoškolci takmičenje započnu u 09:45 , u 10:15 je svečano otvaranje trke , Trka zdravlja - AQUA VIVA počinje u 10:30 , dok je poslednja trka , Trka 1.300 kaplara planirana za 11:00 sati. Proglašenje pobednika i dodela priznanja uz kulturno umetnički program plaanirani su za 13:00 sati na Otvorenoj sceni u Parku Bukovičke banje ...
Pripreme za ovu sportsku priredbu uveliko traju a u organizaciju uključili su se i: Turističa organizacija Aranđelovca , Javna komunalna preduzećaa Zelenilo i Bukulja , Sportski centaar Šumadija , policijska stanica u Aranđelovcu kao i ostala javna preduzeća...