XS
SM
MD
LG

ABA Super Kup: Zvezda osvojila titlulu, Faje MVP

Košarkaši Crvene zvezde pobjednici su drugog izdanja ABA Super Kupa. Oni su u finalu savladali Budućnost, rezultatom 89-75.

Zvezda je dobro otvorila susret. Igrali su sjajno u odbrani a napad je bio raznovrstan. Na početku susreta raspoloženi su bili Reglend i Faje. Dobre stvari radio je i Cirbes i Zvezda je došla rano do dvocifrene prednosti. Faje je dobio drugi faul i morao je izaći. Budućnost je u dobar ritam uveo Danilo Nikolić, Pogodio je četiri trojke u prvom periodu ali Zvezda je preko Cirbesa i Reglenda uspjela odgovoriti. Bolju igru u prvom periodu, Zvezda je krunisala vodstvom 28-16. 

Zvezda je u fenomenalnom ritmu nastavila i u drugom periodu. Dobrić je vezao dvije trojke, Odžo je radio dobar posao, Lazić i Perperoglu su pogađali trojke. Sa druge strane, odbrana Zvezde je bila sjajna i dosta energije donio je i Nenadić, koji je imao zvanični debi za Zvezdu. Zvezda je u jednom trenutku došla i do velikih +25. Budućnost je tada uspjela par napada da odigra dobro ali trojkom Dobrića Zvezda je otišla na +27. Zvezda je na kraju na poluvremenu vodila 57-32.

Zvezda je na startu drugog poluvremena održavala prednost. Pri rezultatu 63-36 za Zvezdu, Budućnost pravi seriju 8-0. Djelovalo je tada da Budućnost može zaprijetiti. Međutim, Zvezda je iskusno umrtvila ritam utakmice i ponovo su otišli na +25. Džikić je tada zatražio tajm aut i njegov tim je dobro odreagovao. Uspjeli su napraviti seriju 5-0 i igrali su dobru odbranu. Međutim, njihovu seriju prekinuo je dalekom trojkom Perperoglu, koji je pogodio za vodstvo Zvezde 78-55, što je bio rezultat nakon trećeg perioda. 

U poslednjem periodu nije bilo velike drame. Zvezda je održavala svoju prednost a Budućnost nije izgledala kao ekipa koja može da napravi neki preokret za tako malo vremena. Jedino su uspjeli ublažiti poraz. Na kraju je Zvezda slavila rezultatom 89-75. Zvezdu je do pobjede predvodio Faje sa 14 poena, dok je Barović predvodio Budućnost sa 17 poena. Zvezdi je ovo prva titula u ABA Super Kupu. Za MVP-a turnira, progšalen je Zvezdin Muhamed Faje.

Foto: ABA liga