XS
SM
MD
LG

Seniori na dvomeču u Kranju

Hokejaši Crvene zvezde gostovaće u subotu i nedelju (13. i 14. oktobar) ekipi Triglava iz Kranja. Nakon što su u nedelju pobedili ekipu Medveščaka nakon trilera, u produžecima, puleni Jovice Rusa imaće priliku da odmere snage sa trenutno najboljom ekiom u IHL ligi. Naime, ekipa Triglava je za sada neporažena nakon četiri odigrane utakmice i sigurno će predstavljati tvrd orah našim oklopnicima koji za sada igraju dosta promenjivo.

Crveno-beli su nakon početnog, ubedljivog, poraza od ekipe Slavije u Ljubljani (4:0) odigrale fantastičan prvi meč protiv Celja (pobeda od 5:0), ali su u drugom (poraz 4:5) pokazali da će im trebati još vremena za uigravanje i dostizanje prave forme. To se ponovilo i u Zagrebu kada su naši hokejaši gubili u jednom trenutku sa čak 5:1, ali su kasnije uspeli da preokrenu već izgubljen meč i slave u gostima rezultatom 5:6.

Evo šta Daniel Mihal (Daniel Michal) očekuje od ovog dvomeča:

“Mislim da smo mlad tim koji može da nauči iz grešaka koje smo napravili u poslednja dva meča i da nećemo ponoviti takav pad u igri. Što se tiče dvomeča u Kranju, ubeđan sam da nas očekuju dve vrlo teške utakmice sa kvalitetnim i iskusnim timom Triglava, ali verujem da ćemo ih odigrati najbolje što znamo, maksimalno fokusirani i sa karakterom koji smo pokazali tokom poslednje trećine sa Medveščakom. I nadam se da ćemo da uzmemo 6 bodova.”

Za naš portal pred ovaj meč govorio je i Andrej Cvik (Andrej Zwick) koji je ovako prokomentarisao prethodne susrete i očekivanja od duela sa Triglavom:

“Čekaju nas dve jake utakmice, posebno će prva biti teška zbog dugačkog putovanja. Treba da se adaptiramo na manje dimenzije leda u Kranju i prilagodimo svoju igru uslovima. Naše variranje forme je isključivo odraz nediscipline, na čemu svakodnevno radimo i popravljamo. Uvek postoje oscilacije u igri tokom utakmice, ali ne smemo da dozvolimo tako drastične promene i verujem da se neće ponavljati u tolikoj meri kao u prethodne dva susreta. Svi znamo da smo imali problema sa Triglavom prošle sezone, ali ako smanjimo naše greške možemo da očekujemo pozitivan ishod.”

Poželimo našim oklopnicima puno sreće u predstojećim duelima, atakođe pozivamo sve navijače Crvene zvezde, koji žive u Sloveniji, da dođu i pruže podršku našim momcima.

Izvor: czbgtv.com


28 .kolo IHL liga
Zagreb 5 : 4 Mladost
Crvena zvezda 3 : 1 Slavija Junior
Triglav 4 : 1 Vojvodina
ECE Celje 3 : 6 Medveščak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Crvena zvezda 28 24 1 0 3 74
2 Triglav 28 16 0 3 9 51
3 Zagreb 28 13 2 3 10 46
4 Slavija Junior 28 12 4 2 10 46
5 ECE Celje 28 13 2 0 13 43
6 Medveščak 28 9 2 3 14 34
7 Mladost 28 7 2 5 14 30
8 Vojvodina 28 2 3 0 23 12