XS
SM
MD
LG

Retrospektiva dana 16.10.2018: Voša pobedila učesnika LŠ!

Evropa: SEHA liga

PPD Zagreb – Vardar 26:23

U Zagrebu su danas u 17:30 Zagrebaši dočekali ekipu Vardara. Dvorana “Sutinska Vrela” je bila delimično prazna ali to nije omelo domaći sastav da ubeleži veoma značajnu pobedu protiv osvajača SEHA lige i Lige Šampiona. Jasno je da su u tom susretu oni favoriti, no mi ćemo se boriti. Svaki je put teško, a poraz nije strašan ukoliko iz njega izvučemo pouku. Moramo se boriti i više nego do sada i preuzeti odgovornost te izvlačiti pouke i kad pobijeđujemo i kad gubimo - kratko i jasno izjavio je trener Červar pre ove utakmice. Najefikasniji je bio igrač domaće ekipe Zlatko Horvat koji je ovoga puta ubeležio 6/7 pogodaka. Golmani domaće ekipe su ubležili po 6 odbrana ali Radivoje Ristanović je proveo više vremena na golu. Kod Skopske ekipe Dainis Krištopans je pogađao 4 puta a Timur Dibirov je razočarao i bio je precizan samo 3 puta od 10 upućenih šuteva. Pojačanje na gol liniji, Dejan Milosavljev imao je 5/30 što i nije tako dobar procenat uspešnosti.

Vojvodina – Meshkov Brest 29:23

Rukometaši Vojvodine savladali su beloruski Meškov sa 29:23 u utakmici 6. kola SEHA Gazprom lige odigrane u Novom Sadu. To je drugi trijumf našeg prvaka u tom regionalnom takmičenju. U narednom kolu Vojvodinu očekuje gostovanje Nekseu u Našicama 31. oktobra. Maestralno drugo poluvreme naših rukometaša. Nakon zaostatka od dva gola na pauzi (12:14), Novosađani su odigrali perfektno u nastavku. Primili su svega 9 golova, a postigli 17. Ulaskom golobradih Tomića i Milića stekla se dodatna energija. Ponovo je blistao bekovski trio koji broji u proseku svega 18 godina. Predvođeni 16-godišnjim Nikolićem (6) i ponovo blistavim Grozdanićem (11) crveno-beli su naprosto “leteli” po terenu. Iz snažne i disciplinovane odbrane, gde je zonu držao uvek neumorni Milašević, podizalo se samopouzdanje za organizaciju igre u napadu. Mnogo datih golova iz igre 2 na 2, na kraju krunisano i popularnim zepelinom za drugu pobedu u regionalnoj ligi. 

Svet: Super Globe

Barcelona (ESP) – Al – Najma (BAH) 37:28

U Dohi je danas u sportskoj hali „Duhail Handball Sport” iskusna ekipa Barselona savladala bahreinski tim. Sudijski par Robert Schzulze i Tobias Tonnies nisu imali puno posla jer se meč priveo kraju već u 40. minutu gde je odlučeno pitanje pobednika. Najzaslužniji u redovima Barselone za pobedu bio je Mortensen koji je bio precizan 5 puta dok je u gostujućoj ekipi Husein Al Sajad Husein ubeležio 7 pogodaka ali to nije bilo dovoljno da razlika bude niža.

Montpellier (FRA) – Hammamet (TUN) 31:22

Odmah nakon utakmice Barselone i Al Najme odigrana je slična utakmica Monpeljea i Tunižanskog Hamameta. Villeminot, Cause i Faustin su bili precizni 6 puta a u gostujućem sastavu briljirali su De Olivera Lops i Jaziri sa 4 pogodaka dok je Nikola Portner na golu bio sjajan te zadavao muke Tunižanskom timu.

Foto: Private

Taubate (BRA) – Fuchse Berlin (GER) 25:33

Rukometni dan u Dohi, sastali su se Brazilci i Nemci, da je reč o fudbalu bio bi ovo reprezentativni derbi ali sada govorimo o slabašnom klubu iz Brazila Taubateu koji je odigrao dobru partiju i pružio jak otpor Nemcima ali to nije bilo dovoljno. Gama i Perela su pokušavali da probiju domaću odbranu ali uspeli su da upišu po 4 pogodaka dok su kog Nemačkog Berlina najefikasniji bili srpski reprezentativac Mijajlo Marsenić i nemački mladi internacionalac Krištof Reiski. Sutra će se u polufinalu sastati Barselona – Monpelje, Fukse Berlin – Al Sad a što se tiče plasmana od 5. do 8. mesta sastaće se Al Najma – Hamamet i Taubate – sidnejski univerzitet