XS
SM
MD
LG

Retrospektiva dana 17.10.2018: Vesprem izgubio od Tatabanje!

Francuska: Lidl Starligue:

U sedmom kolu Francuskog šampionata Istr je ugostio prvoplasiranu ekipu Nanta. U prvom poluvremenu utakmicu su vodili gosti i na odmor otišli pri rezultatu 21:16 što je bilo za ekipu Istra veoma loša gol razlika pa nisu mogli da se vrate u meč. U drugom poluvremenu ekipa Istra je krenula vrlo ofanzivno i drugo poluvreme završili rezultatom 16:14. Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Tricaud sa 5 postignutih golova. Naš internacionalac Aleksandar Stojanović bio je precizan jednom od moguća 4 puta. Ekipa Istra bila je oslabljena za pivotmena koji i te kako znači ekipi a to je Branko Kankaraš koji trpi povredu leđa. Kod gostiju najefikasniji bio je Nicolas Tournat koji je ubeležio 9 pogodaka od moguća 14.

Mađarska: NB I

Tatabanya – Veszprem 26:24

Grundfos Tatabánya: Bartucz, Székely, Deményi – Bozovic 5, Pásztor 5, Vujovic 5 (3), Juhász 1, Sipos 1, Rozner, Szöllősi, Ilyés, Rosta, Dénes, Schafer, Vranjes 3, Vrankovic 6

 Telekom Veszprém: Mikler, Sterbik – Manaskov, Tonnesen 3, Nilsson, Nagy 3, Strlek 2 (2), Terzic, Blagotinsek 3, Nenadic 2, Mahé 2 (1), Jamali 2, Dörnyei  1, Mackovsek 5, Lékai 1

 Penali: 3/3 i 4/3

Suspenzije: 10 min. and 14 min.

 

Foto: Private

 

Svet: Super Globe

Montpellier (FRA) – Barcelona (ESP) 30:37

U polufinalu Super Globe – a sastali su se osvajač Lige Šampiona i španski velikan Barselona gde je gost obezbedio finale pobedom 37:30. U Katarskoj hali “Duhail” pred 350 gledalaca tempo je diktirala ekipa Barselone. Sudijski par Gjeding – Hansen odradili su veoma ozbiljan posao. Monpelje je vodio u prvom poluvremenu, igrao se gol za gol ali u drugom poluvremenu Španci se bude i prave ozbiljnu seriju što ih dovodi do finala. Najefikasniji na meču bio je mladi Melvin Ričardson, sin nekadašnjeg virtuoza na rukometnom terenu Džeksona Ričardsona sa 10 postignutih golova. U gostujućem sastavu prednjačio je Kasper Mortensen sa 7 golova što je bilo dovoljno za trijumf Barslelone.

Al Sadd (QAT) – Fuchse Berlin (GER) 20:26

I drugo polufinale je završeno pobedom gostiju. Sjajna Nemačka ekipa pobedila je katarski Al Sad sa 6 golova razlike. U Dohi sudile su sudije iz Tunisa, Kenizi i Bualuča. U prvom poluvremenu igrao se takoreći egal i na poluvreme se otišlo pri rezultatu 9:11. U drugom poluvremenu “Lisice” su dodale gas i nametnule svoj ritam što Katarska ekipa nije mogla da sustigne. Po 6 golova za gostujuću ekipu postigli su Holm i Lindberg dok je u domaćem sastavu Haj pogađao 8 puta. Trener domaće ekipe, Nenad Maksić može biti i te kako zadovoljan otporom koji je pružila ekipa Al Sada.